Kartanohotelli ja muuta kivaa Raumalta

Ei mennyt kun pari päivää mun "bed & breakfast suomi" googlailuista, kun me kaarrettiin tämän hulppean kartanon pihaan. Ensimmäinen ajatus oli, että kyllä muuten aika moni ulkomaan hotelli kalpenisi tämän rinnalla! Vaikka sitä onkin tullut majailtua milloin missäkin majatalossa, bambumajassa, Airbnb:ssa ja 5* hotellissa. Sitä en vaan aikaisemmin ole tullut ajatelleeksi, että ehkä Suomessakin olisi muitakin vaihtoehtoja, kuin ne ydinkeskustojen hotellit.

Vuojoen kartano oli parikymmentä kilsaa Raumalta ja rakastin, miten hiljaista siellä oli. Rakastin sen tarkoin valittua aamiaista (ja nyrkin kokoisia tuoreita mansikoita), päätalon parveketta sekä meidän teemaan sopivaa huonetta, joka oli sellaisessa viehättävässä vierastalossa. Yllättäen rakastin myös sitä jännää fiilistä, mikä kartanolla oli sen historian ja kummitustarinoiden vuoksi. :D Niin paljon, että yritettiin jäädä vielä toiseksi yöksi, mutta huone oli jo buukattu seuraaville.

Siispä kirjauduttiin ulos ja suunnattiin Vanhaan Raumaan, joka oli myöskin yksi iso idylli ja täynnä kivoja ruokapaikkoja. Testattiin teidän vinkkaamat Kaffebarin salaatit, Osteria Da Filippon pizzat ja Vanhan Rauman Jäätelökaupan jädet, jotka oli kaikki ihan nappeja! Moni suositteli myös Sydvestiä, Kellaria, Salia ja Kalatoria, joten ne kannattanee myös kurkata.

Nyt seuraa iso kuvapläjäys!

A punch of photos from our trip last week! We had the nicest bed & breakfast experience, obviously in Finland. I always try to find different alternatives to hotels when I'm traveling abroad, but for some reason I haven't done that in my home country. Until now! We stayed at this beautiful estate (called Vuojoen Kartano) and I loved how special it was. The breakfast, our atmospheric room and even their ghost stories. :D We'll surely be back.

Likes

Comments