Trollsjön

Hemma igen efter min minisemester i Gällivare och tåget var inte lika försenat denna gång som i måndags. Kom hem vid 02.30 ungefär och har hunnit tagit ikapp lite sömn i alla fall. De dagar jag varit där uppe har varit rätt intensiva och vi hunnit med så mycket, bland annat så har vi gått till Trollsjön.

Trollsjön ligger i Abisko, ca 3 timmar från Gällivare mot riksgränsen. Man parkerade bilen längst vägen, det fanns parkeringsfickor men det var så mycket folk där så vi fick stå på sidan av vägen. Sedan började man gå genom en liten björkskog, över tågrälsen där malmtågen kör och sedan upp för att komma mellan två toppar. När man kom lite högre upp på berget så kunde man se riksgränsen och se hur otroligt långa malmtågen faktiskt är, så himla coolt.

Gick längst en Jokk som kommer från berget.

Efter att ha gått i ca 2 timmar på en väldigt kuperat stig, med sikte mot berget som är i mitten utav dalen kommer man fram till en klarblå och iskall sjö, Trollsjön. Det var mycket folk där, men det kändes verkligen lugnt. Alla tog med lite lunch och satt där och fikade så var så himla lugnt och skönt. Vi gick dit med Sofis hund, var fler som hade deras hundar med och det gick jättebra. Ett tips är att ha dem kopplade bara, eftersom det kan gå renar och mycket folk där nu under sensommaren.

Gillar

Kommentarer