Om dagens syn på "Ha många bollar i luften"

Idag pratas det mycket om stress. Stress och ångest är något som vuxit enormt om inte annat lyft upp på ett helt annat sätt. Vilket jag däremot kan tycka är bra till viss del. Idag är stress något som är "inne". Du ska ha mycket saker att göra. Du ska vara bra på lite saker inom varje område och du ska jämt och ständigt vara glad. Det är bara en förlorare som går runt ledsen och sur.

Men fy så fel! Blir så arg på detta men oj så sant det är. Jag själv kommer på mig ibland om att tro att jag kan vara världsbäst i allt vilket gör att allt i slutändan bara kollapsar. Du ska vara make up artist trots att klockan är 06.30, du ska träna som om du var atlet och du ska äta som om du skulle tävla inför en fitnesstävling. Men samtidigt prestera som en stjärna både på jobbet och utanför.

Ni hör ju själva, det är inte hälsosamt för fem öre. Men det är "inne".

***

Härrom veckan när jag var på jobbet fick jag ett plötsligt tryck mot mitt bröst. Fick svårt att andas och nästan började hyperventilera så jag nästan svimmade. Det var fruktansvärt obehagligt och hela kroppen kände sig svag. En ångestattack är fruktansvärt jobbiga. Men när det är för mycket rinner bägaren tillslut över och kroppen kommer att säga ifrån för eller senare. Tänk på att det finns bara en du och det är oerhört viktigt att ta hand om dig själv. Så skit i vad andra tror och tänker. Det är vad jag själv börjar inta till mig själv och det är det absolut viktigaste!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229