En text om att våga acceptera att det gör ont.

" Det var efter den där förbannade hjärtekrossen, de gång på gång missplacerade jobben och den dåliga tajmingen i livet som gjorde att jag blev tyst.

Det ända jag försökt rista in i mitt huvud i nästan ett halvår var de ord "tyck inte synd om dig själv" , "vem bryr sig om du är ledsen" som han på något sätt tillslut tryckt in i mitt huvud. Det var ju faktiskt inte synd om mig. Vad skulle jag någonsin kunna vara ledsen över? Jag hade både en fantastisk familj och vänner bredvid mig samt ett jobb jag inte kunde få bättre. Jag skulle må bra.

Kroppen kändes instängd, det var som om jag ville slita mig ur min kropp, springa så långt jag kunde och bara skrika. Jag var ledsen men kunde inte längre gråta. han har ju rätt, det är inte synd om mig.

Så varje gång något jobbigt hände, svalde jag det och blickade framåt. De där tårarna jag brukade fälla kunde inte längre falla. Många gånger uppfattades det nog som konstigt. Jag som gråtit till disneyfilmer kunde inte längre gråta till en sorglig film eller när en annan kille återigen krossat mitt hjärta. "

***

Detta är en salig blandning från en del av min dagbok som jag skrev i under gymnasietiden. Mitt stackars tonårshjärta krossades.

Det var en känsla som var obehaglig, en känsla jag ville ta mig ur men på något sätt inte kunde. Men de som på något sätt lyckades få mig att komma över detta var just att gråta. Gråta i floder, jag accepterade tillslut att det gjorde ont och lät mig själv känna det. Det gör ont för stunden och de kommer det kanske att göra men det är okej!

Det som också gjorde det lättare var givetvis tiden. "tiden läker alla sår" och tro det eller ej men det gör det. Efter att ha fått många smällar och känslan att ta sig upp var jobbig så lärde jag mig på något sätt att bli vän med mig själv och jag tror att det var det som gjorde mig starkast. Jag var och är även idag en person som gärna sätter andra i fokus. Tänker på andra före mig själv men efter att ha fått hjärtat krossad så många gånger så lärde jag mig att uppskatta mig själv och mitt egna värde på ett helt annat sätt. Jag la den där fokusen på mig som jag tidigare lagt på honom och gjorde saker som jag älskade att göra, så som träna, shoppa, laga god mat och omringa mig bland människor som jag visste älskade mig. För du är faktiskt din bästa vän & det är okej att låta det göra ont när det gör ont , för det kommer att gå över!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229