Den stunden jag uppskattar som mest

” pappa har precis lyft in granen, mamma står och slår in de sista julklapparna och vi har fått uppgiften att klä julgranen. Det har blivit en tradition. Enda sedan vi var små har det varit vår grej. Under alla år är det alltid lite jobbigt men vi låsas att vi tycker det är kul även detta år. Vi vill ju egentligen bara se klart den där julfilmen som går på tv:n. Att vi alltid lyckas timea in en sån där bra film just vid den tiden? Haha.

Men när vi väl har börjat pynta granen påminns vi varje gång hur mysigt det är och hur fint det blir!
***
Klockan närmar sig halv åtta och lotterna ligger på bordet, redo att äntligen få användas. Bingolotto har under åren blivit en tradition som man nästan skulle kunna räkna som lika viktig som julafton. Om inte viktigare! Charken är såklart framtagen och jag har lagt fram både osten och charken så att de ska vara en fröjd för ögat. I varje år sitter vi med spänning framför lotterna och väntar på att rätt siffra ska komma. Dessvärre brukar det sluta med en nitlott men i bästa fall vinner man en ny lott. Trots det är värmen och kärleken alldeles enorm. Alla är samlade, brasan är tänd, en längtan efter morgondagen finns i luften och huset är fullt med levande ljus. Det finns inga ord som kan beskriva den syn jag har när jag ser alla sitta där i soffan, prata om livet, skrattandes emellanåt och brasans lågor sprätter i bakgrunden. Då känner man sig väldigt tacksam om ens det ordet är tillräckligt fulltäckande. Helst hade jag velat stanna denna tid lite längre än vad den oftast känns. För plötsligt var den över och vi står där i hallen med väskorna packade och redo att åka hem igen.

Det finns inget som får mig så lycklig och lugn i själen som när jag är med mina nära och kära på denna vackra plats. Den plats som jag som barn inte gillade att besöka men som jag väljer att besöka så fort jag får en ledig lucka nu för tiden. Tänk vad man uppskattar saker nu på senare år. Det är verkligen sant som dom säger, de där äldre personerna. Njut nu för tiden går fort! Tiden går verkligen fort och njut så länge du har dessa underbara stunder. Det tänker jag göra i alla fall. ”

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229