Vad är verklig ensamhet.!? Är det när man inte har något eller någon. När jag är ensam så är jag ensam. Jag känner oftast ensamheten starkare efter att jag har varit i sociala sammanhang, umgåtts och träffat folk. Alltså när jag är ensam. Om jag befinner mig i en situation där det kan vara 3-5, eller ett tiotal människor runt mig där vi pratar diskuterar, argumenterar eller lösa de som är framför oss. Då kommer mina bilder, oftast kommer bilder först och sen tankarna.

Det jag ser är mitt förra sovrum en: dubbelsäng, fluffiga täcken, en spjälsäng, fönstret, gröna blommor och solen lyser in. Det är ljust i rummet, väggarna är vita. Lucas ligger på mage i sängen och jag känner att något är fel. Han är kall och bleck. Jag vänder över honom från mage till rygg och skriker Lucas är död. Han är blå/lila i ansiktet, jag stoppar in mitt finger i hans mun, och tungan är hård. Larmar soc. - Så är det för mig väldigt ofta, men jag vet inte om det märks eller syns.

Jag saknar honom, jag saknar Lillis, jag saknar Lucas, Jag saknar dig! <3

För mig är det här ensamhet. Att vara tillsammans bland folk och umgås, arbeta, är med familjen, vänner osv och ofta vara ensam i de man är i, i nuet, inom oss. Samtidigt som vi pratar om planetens hotade existens, vår föda, sjukdomar och behandlingar. Vi är inte ensamma!

Det här en del av våran existens.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Avverkat en helg på arbetet. Nu sitter jag nybadad i soffan och tittar på de gula rosorna som står på bordet. På det lilla avlastningsbordet har jag ställt upp Lucas skor som han nydligen började använda. Med ett tänt ljus så fäster jag blicken på ljuset och tårarna rinner längst min kind. Jag torkar bort tårarna med min handrygg och funderar på hur livet kommer se ut om fem år, tio år. Sen orkar jag inte tänka på de. Jag känner tomheten som ett bottenlöst hål. Distraherar min tankar för att slippa känna. Känna den sorg efter att ha mist ett älskat litet barn. Min son Lucas! Jag vill prata om min son. Han var en vacker, glad och tillfreds liten pojke som var på väg att forma den personlighet som han var. Nu när jag skriver så hör jag hans skratt när jag pussade honom på halsen. Han skrattade så han kikna. Han fattas och saknas med oss. Kramis 💕


Likes

Comments

När jag ser min son död i sängen på en söndags morgon slets jag i chock och kastades in i sorg. Chocken var som paralyserande skräck och jag kunde inte gå. Jag kröp från sängen till toaletten. Undrandes om du ramlat ner i toaletten, bakom soffan, under mattan. Vart var du och vem tog dig. Jag kan inte sätta något annat ord som finns mellan himmel och jord än helvete. Jag slets rakt ner i helvete på en mikrosekunds skillnad från babylyckan och kärleken till min son. Min efterlängtade son. Allt jag ville uppleva med dig Lillis existerar inte längre mer än i min fantasi om att du ska komma tillbaka. I fantasin dansar vi, skrattar och leker. Vårat hem blev till ett museum av Lucas. Tills vi för snart ett år sen flyttade till ny bostad. Sorg och död är det mest självklara i livet men hur ska man leva sitt liv när ens älskade lilla barn är död. Det tar otroligt lång tid att kunna stå upp och vissa dagar orkar jag in stå. Jag saknar dig!

Alltid älskad & alltid saknad <3

Sorg är ett smärtsamt tillstånd.

Likes

Comments

Var inte ledsen lilla mamma

Jag var tvungen att gå.

Till slut orkade inte mitt hjärta att så.

Älskade pappa

Mitt liv blev för kort.

Ta hand om varandra

när jag flyger bort.

Jag vet att ni gråter, och det finns ingen tröst.

Men lyssna till era hjärtan

och känn mig i ert bröst.

Jag finns inte bland er

men jag finns ändå.

Jag hör era böner och jag älskar er å!

- Lucas <3


Likes

Comments

Vi har bestämt oss för att åka på en semester resa, för att vila upp oss, ladda energi och rå om varandra. För att sedan återgå till mina studier igen, jag kommer att studera över hela sommaren så jag blir klar till hösten.

Livet har vänt och livet har förändrat mig till något jag själv inte har valt. Jag valde inte att min son skulle dö, jag valde inte att behöva begrav dig och gå på din begravning. Jag valde inte att gå till gravplatsen som du är begravd på. Jag valde dig, Lucas att du skulle leva med oss och att du skulle begrava mig. Idag har jag kommit en bit i sorgen och kan ha distans från smärtan. Det har varit tuffa beslut att ta när du dog, bårhus, begravning, jordfästning eller kremering. Både jag och Lucas pappa kände att vi inte ville kremera Lucas utan vi ville ha en plats att gå till.

Förra året var vi till Rhodos och det var en resa som Lucas var med räknad och bokad i. Han följde inte med utan han låg död i Solna för obduktion. Han fattas med oss. Det var en tuff resa med en stor tomhet, sorg, saknad och smärta. När vi då kom till hotellet så ståg en spjälsäng inne på vårat rum, springer ner och säger till personal att de får ta ut sängen. De såg förvånande ut. Jag ville inte säga något till dom och gav till svar ja vi har inte våran bebis med oss.

Jag blir påmind om tiden efter Lucas och jag blir glad för att min son var en del av vårat liv och vi kommer alltid att bära honom som den vackra lillis han var/är.

Kos, marmari beach Grekland 26/5-2/6.

Likes

Comments

Det börjar nästa sig årsdagen som min son dog, Lucas. Jag känner dig, är det du som är hos mig!? Ja vill tro de. Jag känner honom, äntligen. Det börja kännas mer balansera. Vid flera tillfällen har jag känt min sons närhet, han finns i mig och jag kommer alltid bära honom. Han har varit hos mig några gånger nu och det känns helt underbart men jag kan inte sluta gråta. Idag har vi pratat mycket om honom idag. De är för mig underbar. 24/4-17 är det ett år en min son dog. Jag kan definiera att den sorg vi föräldrar har, som mist barn upplever! Guuud vilken djup sorg. Ja fysiskt, psykiskt, själsligt och andligt gör det förbaskat ont och den smärtsamma smärta jag känner börjar sätta sig fysiskt. det börjar kännas tungt att bära. Men den kraft denna kärlek har ni föräldrar som vet vad jag talar om för slags kärlek till sina barn. Som slets bort, ryktes bort, försvann, så plötsligt en söndag morgon 24/4-2016 hade ditt hjärta sluta slå, slutat andas, somnat in och bara bar borta från mig. Fan va arg jag va på dig Lucas, lillis din lilla skrutt bebis. Mina barn har lika stor plats i mitt hjärta. Dagen efter den  dagen.

Likes

Comments

​Psykoterapi handlar om balans i livet. Idag var jag i kontakt med en kvinna i Stockholm som hjälpte mig med kontakt med en kvinna som är legitimerad psykolog och psykodynamisk psykoterapi. Jag kommer att börja på denna behandling för att bearbeta upplevelser och minnen. (Traumabearbetning i kris) Denna behandling metod har sitt ursprung i psykoanalysen, (Sigmund Freud). 

Alltid älskad, alltid saknad Lucas <3

Likes

Comments

Idag valde Julia aktivitet här hemma. Vi visar upp delar av hennes yoga challenge :) vi försökte med det iaf och vi hade en mysig stund <3

Likes

Comments

​Snälla vänner! Bär vitt tillsammans med oss idag för att vissa erat stöd i sorgen efter ett litet barns död. Idag bär vi vitt för saknade av Lucas. <3 I hjärtat när ett litet barn dör. KRAM

Likes

Comments

God morgon. Jobbar i helgen på mitt fantastiska arbete.

Likes

Comments