Header

Tänkte skriva lite om hur min vardag ser ut på ett ungefär... Det är ju olika osv men hur det oftast ser ut. Tänkte ta måndag som exempel då det är måndag idag!

Klockan ringer 07.15 och jag går upp. Käkar frukost och byter om. Sedan väntar jag på att Vilma ska komma. När hon sedan kommit åker vi till stallet. Vi har nämligen elevens val i stallet vilket betyder att vi går i skolan, fast våran lektion är att göra sakerna till hästarna.
Vi gör allt till Yrragon o Prinsen och när klockan närmar sig 9 så cyklar vi hem till mig.
Vi sminkar oss och byter om, gör allt det sista och packar ryggan, sedan cyklar vi mot skolan.

Första lektionen är spanska, sedan hemkunskap, lunch, matte och no. Dagen slutar 15.15 då jag tar cykeln hem.

Väl hemma (ca 15.30) sätter jag mig i soffan med en macka eller fil, mobilen och en filt. Läser bloggar, kolla insta och YT och snapar med kompisar. Tränar på någon läxa om vi har någon, fixar annat som behövs.
Ca 17/18 åker jag till stallet. Rider och fixar annat.
Varannan måndag har jag hoppträning och då kommer jag hem ca 20/21 så det blir lite senare. Men annars kommer jag hem ca 19 och då äter jag middag med familjen. Efter det duschar jag, kollar på tv, pluggar yttligare en gång. Bloggar och gör massa annat.
Ca 22 lägger jag mig i sängen och försöker sova. Sedan blir det en ny dag, tisdag!

Måndagar är väldigt chill. Har mina favorit ämnen i inprincip och fixar stallet på morgonen så har inger att göra på kvällen i stallet. När det är träning blir det lite körigare men annars är måndag en luuuugn dag. Faktiskt ingen måndags ångest iallafall!

Kram/Johanna

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Wow... Vilken ponny jag har! Idag var det Dressyrträning som stod på schemat. Direkt när jag satte mig upp kände jag att det skulle gå bra. Han var helt igenomställd och super fin.

Började med att skritta fram han på vägen med Sara som red Calle. Red sedan in i ridhuset och började jobba i skritten mesans jag väntade på Carro (min tränare) och redan då hade jag en wow känsla.
Både jag och Carro var helt impade över att ponny första träningen någonsin gick bra från början.
Vi jobbade igenom han i trav och galopp. Han gjorde allt exakt som jag ville hela tiden så vi valde att börja rida lite program.
Vi red först LB:2 en gång med Carros hjälp. Han var superduktig förutom att han försökte byta i ena galoppen och sedan lite små fel lite här och där. Vi red LB:2 en gång till fast utan Carros hjälp som på "tävling". Det gick ännu bättre och han satte programmet fint. Även där blev det små missar men det är inget större.

Efter det valde vi även att testa på att rida LA:1. Han var super fin då med. Han satte inte skänkelvikningarna men han är ej utbildad till den nivån (asså skänkelvikningar korrekt) så det var inte med det. Blir bara att träna träna träna på dom. Resten utav programmet gick bra. Första gången orkade han inte bära sig i den förvända galoppen så nästa gång fick jag vara tydligare och då gick det galant. Han hade det även lite svårt efter den ökade galoppen ner i arbetstrav med det är bara att jobba på!

Gud vilken super ponny jag har! Första gången jag ens försöker rida något sånt här avancerat program och han försökte verkligen. Satte även det mesta! Hur grym? Love him so so.. Om ni vill se en lite film snutt la jag ut på insta! Johannaraja heter jag där!

Kram/johanna

Likes

Comments

Ursäkta mig men vad håller ni på med. Det har spårat ur, Svenska ridsportsförbundet. Ni har ändrat på detta med ridning. Det ska vara en sport för alla och vi kämpar för att få ner priserna så att ridning ska kunna bli en öppen sport för alla i olika åldrar, med olika ekonomi mm.. Men nu är det så att:
1. Priserna för tex licenser osv har höjts enormt... För några år sedan hade man livstidslocens på hästarna men det var då... Efter 2012 så ändrade de reglerna och så skulle man köpa tävlings licens varje år för ponny/storhäst. Det har åren efter kostat 250kr men till 2016 har de bestämt sig för att höja priset med 50%. Hur tänker ni nu? Kan ni förklara er och då ska en förklaring inte va att de/ni ska tjäna mer pengar på det.
Ridning ska vara en öppen sport och jag vill kämpa för att få ner priserna, inte höja dom? Om de fortsätter höja alla slags avgifter som de gjort nu kommer de bli skyhöga. Flera kommer tvingas sluta med ridning och tex min familj måste sälja en häst. Dock så har jag haft enorm tur och hamnat i en familj som valt hästarna före allt i princip. Vilket gjort att jag har möjligheten att ha en egen ponny men pga personliga själ kommer våran ekonomi sjunka senare. Vi har inte råd med massa tävlingslicenser, häst licenser, ryttar licenser, snabb licenser och allt vad det nu är+ stall hyran, besiktningar och andra kostnader.

Att sedan de borde stödja en ridsport där alla ska ha möjlighet att rida osv och en ridsport där alla ska få vara med. Även om man tjänar 20.000 eller 60.000 så ska man väll kunna njuta av att va i närheten av våra underbara djur? Eller? Om man har lite mindre pengar så ska man inte kunna rida och tävla? Blir inte det lite diskriminering?

Förstår ni hur jag menar? Är lite all over men det är mitt i natten och är lite små arg. Brukar bli lite rörigt då..

Kram/Johanna

  • 274 Readers

Likes

Comments

Igår väldigt sent kom Linnea och Vilma hem till mej (Linnea kom runt 00.00) och så gick vi bara och la oss för vi skulle upp 08.30 idag. Vi skulle nämligen åka till tomtehälja och sälja korv. Från 10 imorse till 15 på eftermiddagen stod vi och sålde korv i stora lass!

När jag kom hem var jag utmattad, la mig sedan i sängen och har inte kommit upp sedan dess... Sov en liten liten stund också! Är helt utmattad verkligen. Nu så ska jag käka tacos och så får jag se om någon kommer över en stund så vi kan va.. Hmm.. Elsa, min nya medryttare hade även Yngve idag och hon sa att det gick bra så det var roligt!

Imorgon så ska jag dressyrträna för Carro. Vi ska träna program och försöka hitta ett flyt i ridningen... Hoppas verkligen att det går bra. Vill verkligen ha en super träning så min motivation kommer tillbaka. Jag och Carro skulle även bestämma vilka program vi skulle träna. Jag tänkte att LB:2 skulle räcka och kanske till och med bli en utmaning. Carro höll med om att vi kunde rida LB:2 men bad mig även kolla på LA:1.. Herregud tänkte jag, super svårt är ju La:1. Men vi får se hur det går... Blir att plugga lite program tills imorgon ikväll. Kan redan LB:2 på ett ungefär men LA:1 är så mycket krusiduller i att jag inte fattar ett skit.. Hehe. Wish me luck!

Kram/Johanna

Likes

Comments

Idag skulle vi träna på Yngves två värsta rädslor. Vattenmattor och kombinationer.
Han vägrade inte en enda gång när vi hoppade enkel hinder med vattenmattor. Visst, det var inte speciellt höga hinder och han tvekade men stannade aldrig. Trots att vi hade spökat ut hindrens med vattenmattor, rör, pallar, jackor osv.

När vi sedan började hoppa kombinationen blev det en annan 5a.. Han litar inte på mej över huvud taget. Försökte konstant stanna men lyckades bara 2 gånger.
Jag kämpade och kämpade med att få han och lita på mej. När jag trodde att vi kunde lita på varandra efter 20 språng på samma hinder så vågade jag att ställa mig upp för jag trodde att han skulle hoppa. Red exakt likadant fast stod upp och direkt tog han chansen.. Stannade.. Skit ponny.. Kom på det igen och gjorde samma sak. Tvär stopp och jag flyger av. Allt mitt förtroende för han sa hejdå och bara blåset bort.

Jag blev så himla arg. Det gjorde knappt ont men jag grät floder för jag var så besviken. Varför kunde han aldrig ställa upp?

Hoppade upp igen och var osäker på 60/70cm men vi jobbade oss uppåt. När jag pratade innan hindret gick det mycket bättre och där satt det. Eller lite iallafall. Jag började sjunga innan hindret och vi sjöng allsång på häst. Jag började då andas och skratta istället för att vara spänd och arg. Han började lite på mig och vi hoppade en kombi på 100cm/105cm i slutet.. Med vattenmatta under desutom. Litade inte helt på han men han vågade lita på mig, lite iallafall och det tog oss över hindrena. Att han vågade släppa sin rädsla för en liten sekund och lita på mej.

Blandade känslor detta ridpass. Arg, ledsen, rädd, glad och jag vet inte vad. Vi sjöng det högsta vi kunde över hindrena och det blev lite roligare. Efter ca 100 skutt gav vi oss. Det var inte så att Yngve var helt utmattad men jag kände mig nöjd för jag vågade och Yngve litade på mig. Vi hoppade ju bara samma hinder gång på gång så han skulle få in att det ej är farligt med kombinationer, det blev därför inte jätte utmattande heller.

Mer träning behövs för varken jag eller Yngve litar på varandra. Men men.. TRÄNA TRÄNA TRÄNA.

Kram/Johanna

Likes

Comments

Idag kom en tjej till stallet som skulle provrida Yngve för att bli medryttare.
Först så visade jag vilka saker som skulle göras mm. och sedan så hoppade jag upp för att visa han för dom. Han var superfin, lite seg men wow? Han arbetade varje sekund och jag kunde köra ökad trav snett igenom om han arbetade super bra. Riktigt nöjd med han!

Sedan när hon red tycker jag det gick bra. Hon är inte jätte rutinerad men jag visade hur hon skulle rida och det gick bra för dom. Hon lärde sej nya saker och jag tror Yngve tyckte det var roligt att få vara den som lär ut lite. Tror det kommer bli bra att båda två får lära varandra lite. Hon ställer även lagom mycket krav på han så han inte bryter ihop av krav hela tiden för det är det som händer ibland. Både jag och Yngve har krav på oss som är skyhöga. Detta kommer säkert bli bra och jag kommer äntligen få lite avlastning, är helt slut.

Kram/Johanna

Likes

Comments

Mitt sug för att skriva var inte på topp varken igår eller idag så ni får en video från träningen.

Tyckte det gick bra fast han stannade flera gånger på vattnet, meeeeeeer träning med skit vattnet blir!

Likes

Comments

Det blev en uteritt som jag skrev förut. Yngve skötte sig exemplariskt. Lite väl pigg men annars fin.
Han försökte sticka med mej när jag skulle galoppera några gånger men annars jättesnäll. Tror det var bland de första gångerna jag ridit ut själv, eller en av de 10 första iallafall haha! Brukar oftast bli att man får med sig en kompis eller mamma ut men idag så var det riktigt skönt att bara vara själv med Yngve. Jag kunde bestämma vart vi skulle rida och i vilket tempo så det var skönt.

Nu ligger jag hemma i sängen och gör absolut inget. Hade tänkt och vara med någon kompis men alla är redan med någon/är bortresta så får klara mej själv#foreverAlone. Pappa ska göra hummer och räkor så det ska bli gott att käka. Har inget mer planerat som det ser ut nu iallafall.

Kram/ Johanna

Här får ni en outfit bild från förut idag.
Byxor=adidas
Tröja=Gina tricot

Likes

Comments

Morning peeps!
Igår så löshoppade vi Yngve och Prinsen.
Båda tyckte det var roligt men jag tror Prinsen njöt mest. Han sprang runt och bockade, kom sedan i full galopp mot en, och kastade sej. Erkänner att man blev lite rädd när en helt spänd häst på 180cm kom i full galopp mot en men jag känner han så väl så visste att han inte skulle springa på mig.
Prinsen fick även för första gången på 100 år hoppa ett riktigt hinder, det låg runt 80-90 cm och han tyckte det var superkul. Första gången fattade han inte att han var tvungen att lyfta på benen högre men andra gången var han 40 cm över istället!

Yngve kunde hoppa hur bra som helst men fick för sej att det bara gick att hoppa fram ena hållet så när vi bytte håll stannade han, vände och sprang där ifrån över till andra sidan och hoppade... Skit ponnyn gjorde det 5-6 gånger.. Men i slutet hoppade han enkombi på över 110cm (kan vart 115 eller nått) med vattenmagasinen och han gjorde det galant.

Idag så ska jag rida ut tror jag, lite kravlöst osv för imorgon blir det är det hopptränare för Fredrik.. Ska be mamma filma så får ni en länkade video Maybe... Får se..

Kram/ Johanna

Likes

Comments

Gissa vad som är tillbaka.... Jo, min iPhone 6. Jag är så glad att den äntligen är tillbaka, hatade att blogga från Sonyn så därför blev det inget.. Men nu är min käraste ägodel tillbaka, haha! Grät när mamma berättade att den kommit tillbaka, är 100% ärlig. Grät lyckotårar och typ hoppade runt..

Igår så var jag med Sara, Jennie, Linnea och Carro på kvällen. Vi hade pizza kväll i stallet och det var supermysigt. Vi var med stallets nya katter/kattunge och myste ändå till 21.30 ungefär. Dock så var vi livrädda för vi var helt ensamma på hela anläggningen och ja.. Vi är lite små fega.

Innan det så red jag Yngve i paddocken och så red saris Princetone. Yngve gick jättebra i början. Satte skänkelvikningarna in och ut från spåret utan att protestera osv i början. Efter galoppen (som var superfin) så blev han väldigt taggad och tog inte mina halvhalter så blev bara en kamp. Men tillslut så gick han lugnt igen så de va toppen.
Vaknade för ungefär en 30 min sen så måste käka frukost nu, puss!

Likes

Comments