Löpträning igår, dubbelpass idag!

Yes, idag har varit en sån där oförskämt go dag när livet bara leker! Var på löpträning med Träningskonsulten igår. Det var jättelänge sedan jag var ute och sprang, har endast tränat pass på gymmet sedan vintern kom. Men tusan vad kul det var, och det gick bra. Precis som min ambition har varit så har jag lyckats bibehålla min kondition och dessutom förbättrat min styrka genom träningen på gymmet. Man måste inte enbart vara ute och springa för att vara bra på löpning! Variation är det bästa, både för motivationen och för att hålla och förebygga skador.

På gårdagens löppass började vi med lätt jogg för att värma upp. Sedan körde de lite löpskolning. Bra att värma upp med, förbereda musklerna samt få in den rätta löptekniken. För det är väldigt tekniskt, om man ska springa "rätt" vilket du spar massa energi på. Exempelvis armföring, kroppshållning, ditt löpsteg, jätteviktigt att lära sig rätt, speciellt om man vill orka springa långt, som ju är mitt mål.

Det är så himla peppande att springa i grupp, och Patrik och Anna som leder träningen är så himla härliga, gada, lättsamma, superhärliga människor. Funderar ni på att ta lite coachning i löpning eller skidåkning så rekommenderar jag verkligen att ni söker er till dem på Träningskonsulten.

Efter uppvärmning och löpskolning var det dags för den intensiva delen. Träningspasset är en timme, så det brukar bli rejält intensivt. Igår körde vi något nytt, nämligen "impulser". De ser annorlunda ut än intervaller då det inte handlar om pulsnivåer i denna övningen. Impulser är snabbhetsträning. Du bli explosiv och bra på att orka hålla en spurt! När Patrik blåste i pipan var det gasen i bott som gällde. Alla sprang för sina liv i 8sekunder. Sedan var det 2minuters vila, först promenera, sedan lugn jogg. I denna övningen ska du hinna hämta andan ordentligt mellan ruscherna så att kroppen hinner återhämta sig för att du ska kunna få ut maximal träning i varje omgång och orka maxa. Här handlar det om kvalitét inte kvantitet!

Övningen var superkul, och alla var prickiga och fina efter åt då det var ganska lerigt i spåren. Vi skvätte ner varandra och oss själva när vi tävlade om vem som spurtade snabbast. Det var verkligen kul och jag fick massa lust att springa igen. Så nu blir det fullt fokus på mina kommande lopp nästa år. Läskigt och jättekul! 2017 ska helt klart bjuda på lite nya utmaningar.

Sååå nöjd och glad! Fick mina Träningskonsultenkläder igår. Så himla kul att ingå i ett team! Jag känner mig dessutom betydligt proffsigare när jag får på mig de snygga klubbkläderna. Dem kommer jag använda under alla mina lopp nästa år. Finns även i kortbyxor osv. Superkul!!

Vad tycker ni? Visst ser de rätt proffsiga ut?! 😄👆🏼



Idag har inte varit en sämre träningsdag. Har kört två pass! Ett på lunchen, då blev det 30minuter easyline, som ju verkligen inte är så "lätt" som det låter. 😆 Intensiv cirkelträning med högt tempo! Jag är rejält slut efter ett sådant pass. Man tränar igenom hela kroppen och man anpassar intensiteten efter sin egen vilja och förmåga. För mig är det all in som gäller, alltid! Nu ska det ske formförbättring inför allt som komma skall.
Nu ikväll har jag varit på mitt älskade BodyCombat-pass. Just love it! Intensivt, högt tempo, puls, styrka, kul, bra musik, grym ledare... Det har allt! Ni måste testa om ni inte redan gjort det.

Dags för dagens andra dusch och lite välbehövlig återhämtningssömn. Så himla glad och nöjd! Nu lyser solen på mig, i sinnet 😁. Underbart!

Godnatt och sov så gott!
Kram/J

Gillar

Kommentarer

Sofia K,
Hej!

Mitt namn är Sofia och jag driver SKphoto. Jag har fotograferat i 9 år men har nu valt att starta upp en verksamhet av min hobby. Jag letar efter par eller enskilda personer som vill ställa upp på en fotografering på valfri plats i Göteborg med omnejd. Då jag nyligen startat mitt företag erbjuder jag detta, och utvalda bilder, gratis för att utöka min portfolio.

Har en tillfällig hemsida där du kan kika på tidigare tagna bilder. Hör gärna av dig! 😊

http://sofia-berggren.wixsite.com/skphoto

Ha det fint!
sofia-berggren.wixsite.com/skphoto

Instagram @johannarenfors