Gått med i Träningskonsulten Sports Club

Var på en heldag med träning, samt föreläsning i söndags, med Träningskonsulten Sports Club. Har varit på ett par träningar i löpning med dem tidigare, och tyckt att det gett mig mycket lärdom och motivation. Bestämde mig därför för att gå med i deras club och få ännu mera hjälp att utveckla min löpning, samt lära mig åka längdskidor på riktigt. De inriktar sig nämligen på löpning, längdskidåkning (rullskidor sommartid), och cykling. Är man intresserad av dessa grenar är det perfekt att gå med där och lära sig hur de tekniskt ska utföras, få råd och hjälp med allt du kan tänkas behöva för att ta din träning framåt!

För 1500kr/år får man två hela träningsdagar (som den jag var på i söndags), blir även en vintertid med skidåkning i fokus, samt ett träningspass tillsammans i månaden. Ska på ett sådant imorgon. Då blir det backträning 😬 perfekt att göra med ledning och råd av dem, för jag hade förmodligen aldrig gjort det annars. Tycker det är för jäkla jobbigt helt enkelt! Men tränar man i grupp går det så mycket bättre. Det har jag att se fram emot imorgon!
Man får även ta del av erbjudanden och rabatter på träningsutrustning som är väldigt tacksamt! Är nöjd med mitt nya medlemskap, kul att lära känna likasinnade. Man kan även åka på träningsresor med dem, samt få möjlighet att representera dem vid tävlingar.
Ni hittar deras hemsida HÄR.

Här ser ni hur ett träningsschema kan se ut. Detta erbjöds i Söndags. Man får själv välja vilka pass man vill delta i. Jag körde löpning och styrka/rörlighet.

Vi bor precis vid slalombacken och på toppen ligger Billingehus där kursen hölls. Lagom uppvärmingen att ta mig uppför backen på morgonen. 😄

Duktiga instruktören Johan lärde oss teknik i löpning på flacken, i uppförs och nedförsbacke. Väldigt nyttigt! Löpningen blir väldigt mycket mer energibesparande om man springer på rätt sätt, samt minskar risken för förslitningar.

Här gör sig Patrik, som driver Träningskonsulten, redo för att hålla teknikpass i rullskidåkning. För att läsa mer om vad Träningskonsulten har att erbjuda, kika in HÄR.

Min hurtiga mamma är även hon medlem. Nyinkommen efter pass på rullskidor.

Träningsdagarna hålls med utgångsläge från Scandic Billingen, så vi får också äta deras goda lunch (till självkostnadspris). Denna gången fick vi gotta oss i deras helt fantastiska LyxBrunch!! Wow, helt i min smak. Denna måste ni åka upp och testa, fanns så himla mycket gott. Även varm mat. Men jag koncentrerade mig på skaldjur, lax och allt annat gott. Min favorit mat! 😋

Johan höll föreläsning i hur vi ska få ut mer av vår träning!

Här är vi påväg ut med Johan för ett intervallpass i löpning. Gissa om det var jobbigt?! 😳

Vi körde intervaller i stege: 

30sek löpning/ 30sek vila
1 min löpning/ 1 min vila
1,5 min löpning/ 1,5min vila
2 min löpning/ 2 min vila

Sedan kör man 2 - 1,5 - 1 - 30 - 30 - 1 - 1,5 - 2 min
Totalt slut på 15 minuter löpning!
Man ska springa så snabbt att man klarar att hålla ungefär samma tempo genom alla intervallerna. Sista omgångarna får man slita hårt!! Testa 👍🏼

Styrka/rörlighet

Nöjd påväg hem efter en superkul och givande träningsdag. Tack Träningskonsulten Sports Club!

Som medlem blir man kittad med Träningskonsulten
T-shirt samt vattenflaska. Kul tycker jag!

Ja ni märker att jag är nöjd med min nya träningsklubb! De kommer kunna hjälpa mig massor i mina framtida löputmaningar. Nästa steg nu är att jag ska göra ett Laktattest (mjölksyratest) hos dem. Utefter det kan jag löpträna rätt utefter mina pulszoner och få ut maximalt av min träning. Det ser jag framemot, att kunna ta löpningen till nästa nivå!

Kram /J

Gillar

Kommentarer

Instagram @johannarenfors