I never lose, I either win or I learn
Header

Kom hem ganska sent från stallet igår därav kom det inget inlägg. Men Ladde fick skutta lite i ridhuset. Byggde fram ett ”sockebitshinder” på ena långsidan och sedan ett till snett igenom ridhuset som jag låg och rullade på några gånger. Mest bara för att träna avstånd och variera arbete men också för att det inte blir någon hoppträning denna vecka eftersom det är vinterväglag. Ladde skötte sig super och avstånden blir allt bättre! På slutet kom även Emelie och skulle bygga studs som hon skulle hoppa så jag och Ladde testade den med vilket gick bra :) Ett bra pass helt enkelt!

Idag får jag se om jag kommer ut till stallet och isåfall får jag se vad jag hittar på beroende på vad klockan blir ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fick skjuts till stallet idag efter lunch och trimmade Ladde i ridhuset och han gick som en dröm hela ridpasset. Gick superfint på tygeln och hade bra tempo. Gjorde fina galoppfattningar men där behöver han fortfarande stärkas för att det ska bli perfekt. men det är också därför jag gör mycket övergångar och fattningar just för att han ska stärka sig och det blir bättre gång för gång. Så himla nöjd med honom! <3

Imorgon åker jag till stallet på eftermiddagen/kvällen och tanken är att han ska trimmas igen eventuellt skutta lite beroende på. Så vi får se ;)

Likes

Comments

Hela eftermiddagen har jag spenderat i stallet. Närmare bestämt fyra timmar, men jag klagar inte! Ingen är gladare än mig för att vara i stallet länge och pyssla. Kom till stallet lagom vid insläppet så jag tog in Ladde och gjorde iordning honom. Joggade honom i ridhuset eftersom han gick lite hårdare igår. Han var superfin och hade fin form även fast jag red på långa tyglar nästan hela passet. Efter det så fick han massage och som vanligt så stod han och gäspade ;) Sedan fick jag äntligen tid för att putsa min sadel, träns och en sadelgjord och även smörja in dem! Så himla skönt! Det tog sin lilla tid men det var dags att göra det!

Imorgon hade jag tänkt åka ut till stallet någon gång runt lunch/tidig eftermiddag och trimma honom för sedan på kvällen ska jag till Bengt och plugga lite matte. Här ligger vi inte på latsidan ;)

Likes

Comments

Ingen vanlig söndagkväll här inte eftersom det är sportlov!!! Ingen söndagsångest och man måste inte gå och lägga sig tidigt, så jäkla skönt! Har sedan jag kommit hem legat och kollat på youtube men även hunger games. Alltså varför har jag inte tittat på de filmerna tidigare? De är ju as bra! Kollade på den första hunger games filmen när den kom ut sedan blev det aldrig av att jag kollade på de andra. Men såg för ett tag sedan att de fanns på Netflix så denna helgen har jag kollat på allihop och alltså de kommer hamna bland mina favorit filmer. Så himla bra!!

Imorgon har jag inget planerat förutom att jag ska ut till stallet någon gång och Ladde ska få gå lite lätt mest för att få bort eventuell träningsvärk från idag. Sedan har jag en grej från syslöjden jag måste få klar under veckan.

Likes

Comments

Ladde fick gå ett pass i ridhuset idag och hoppa lite studs. Det var en trestuds och sedan ett galoppsprång till en oxer. Han fixade det super och var jätteduktig, roligt tyckte han det var också ;). Känner verkligen att det går framåt för varje gång och det är sån himla skillnad från första gången vi hoppade studs. Nu är han mycket kvickare i benen och mer försiktig och jag har bättre koll på avståndet in så att jag kan ge honom de bästa förutsättningarna. Tänkte mycket på att vänta och hålla om och då vart avståndet bra nästan varje gång! I slutet höjde vi upp oxern till 1m och det fixade han super, så jag är jättenöjd med honom idag <3

Jag har väldens finaste ponny.

Likes

Comments

Ladde fick komma ut på en uteritt idag! Supermysigt och skönt att få komma ifrån ridhuset. Var lite orolig för att han skulle få styltor (även fast han har snösulor på alla fyra) för att det var kramsnö men det var inga problem! Red till samma ställe som förra helgen så han fick pulsa lite, extra jobbigt nu när snön var så tung. Sedan så red vi fram och tillbaks på en liten gräsväg där det var lagom med snö. Ladde tyckte det var superkul och fixade galoppfattningarna okej. Han har inga problem när vi rider på bana men just på rakt spår tycker han det är lite svårare att fatta rätt. Men det blir enklare att träna sedan när vi kan rida på grusvägen. Även om man saknar sommaren och hösten när man kan rida på stubben så får man ta vara på snön för det är ganska mysigt att rida nu med ;)

Likes

Comments

Fredag och jag har äntligen fått sportlov!! Så himla skönt och som vanligt så ska lovet spenderas med Ladde i stallet men också med lite serietittande ;) Sedan avslutar vi veckan med att åka upp till Göteborg och titta på GHS, ska bli så himla kul!

Ladde joggades i ridhuset igår för att få bort eventuell träningsvärk från träningen. Han var glad och duktig. Idag får han vila men imorgon kör vi igen. Vi har varit och köpt lite nytt foder till honom idag också. Han äter kraffts Groov men sedan så brukar vi ge lite utav kraffts sport också tillsammans med betfor eftersom vi vill att han ska få extra energi och det märks verkligen hur mycket piggare han blivit. Iza sa det på hoppträningen också att hon märkte skillnad. Han är ju typ som en helt ny häst mot när han kom. Mycket piggare, bättre kondis och mer muskler. Så det är superskönt att allt går framåt!

Likes

Comments

Som jag sa så var vi på hoppträning hos Iza igår. Första gången jag hoppträna för henne i grupp men det gick riktigt bra. Det var längesen jag tränade för Iza eftersom jag tränat lite för Loppan men tanken är som sagt att vi ska åka dit och träna varje/varannan vecka!

Det var fokus på banhoppning och vi hoppade två olika banor. Vi värmde upp och hoppade fram vilket gick bra och sedan var det bana. Mycket fokus på att jag ska vänta på honom och hålla tempot, framförallt i svängarna. Jag måste säga att jag faktiskt är positivt överraskad, han hoppade super och lyssnade på mig bra och jag fick till mina avstånd dem flesta gångerna. Dem gångerna jag inte får det så är det för att jag lägger mig i för mycket och inte väntar på honom. Så jag är supernöjd över gårdagen och det är så kul att det går framåt för varje träning! <33

Likes

Comments

Glad alla hjärtans dag på er!! Hoppas att ni har och får en fortsatt trevlig dag❤️ Själv så känns det så skönt, skrev biologiprovet idag som gick som smort och nu är allt klart innan sportlovet och jag är klar med alla prov osv!

Mamma har ridit Ladde både måndag och tisdag och hon säger att han har varit jättefin så det är kul att höra! Ikväll ska vi äntligen på hoppträning hos Iza igen och denna gången i grupp, spännande! Vi ska börja åka nu när det inte är vinterunderlag ungefär varje/varannan vecka lite beroende på. Men ikväll kör vi så får vi hoppas det går bra, har ju inte ridit på tre dagar men det ska nog funka!

Likes

Comments

En dag närmare lov nu hahah! Skrev NO provet idag och det kändes ändå bra faktiskt så det känns skönt! Sitter just nu och pluggar på biologi, suck! Men det behövs eftersom det är prov på onsdag. Hade helst bara velat kolla serier men det får jag vänta med några dagar. Så det är inte några jätteroliga dagar jag har framför mig men inbland kanske man behöver vara borta från stallet några dagar bara för att få längta? Känner just nu att jag längtar iallafall, både till stallet och till lov ;)

Slänger in en tråkig plugg bild en tråkig måndag som denna!

Likes

Comments