Alla behöver väl fan inte va som du?

Ibland skriver jag om saker jag gör, om saker som är roliga och ibland skriver jag om saker som jag verkligen tycker är viktigt att ta upp. Jag vill att min blogg ska kunna vara ett ställe där jag ibland får lufta tankarna och skriva av mig lite.

Det finns inget viktigare i livet än sig själv. Det absolut viktigaste i livet är egentligen att man ska trivas med sig själv, för gör man inte det ja då blir det ju svårt att kunna trivas med andra och sin omgivning. Att få lov att ta den tiden på sig att verkligen lära känna sig själv tror jag att många verkligen behöver. Att säga att man känner sig själv är en sak men gör du verkligen det? Vet du till 100% vem du egentligen är? Det kan såklart vara svårt när man är ung då livet mycket går ut på att man ska lära känna vem man är. Det som är självklart i vilket fall som helst är att det är DU som ska lära känna dig själv, främst! Man ska inte behöva anpassa sig efter vad andra tycker och tänker. Om man inte tycker det andra gör är rätt så ska man själv inte göra det. Alla behöver inte vara samma och likadana. Det är så otroligt många som har åsikter om andra människor och ibland kan åsikter vara bra det är inte dem positiva jag menar, utan det är de negativa! Att ha negativa åsikter om någon annan bara för att dem inte följer din livssyn eller hur du lever ditt liv. Vem är du att säga att det du gör är rätt? Att leva som du gör är rätt och att jag gör fel? Det är ju helt absurt. Alla behöver väl inte vara som du? Det är åsikter som dessa som gör att många blir osäkra på hur dem ska leva sitt liv och därför blir man också osäker på vem man faktiskt är. Om man lever efter andras regler kommer man aldrig att till 100% veta vem man själv är. Det måste vara på dina egna villkor och principer och du måste själv hitta en väg som passar just dig. Man kan absolut ta råd och stöd från andra men i slutändan måste det vara dina egna beslut som avgör.

Att ha olika åsikter är riktigt roligt, man kan diskutera och få fram olika synpunkter på hur man ser på samma sak på olika sätt. Men det blir inte roligt när man känner att den andra börjar se ner på en bara för att våra åsikter, liv och vägar skiljer sig åt. Jag har väll all rätt i världen att leva MITT liv? Vart fick du den rätten att säga att du är bättre för att du lever "på rätt sätt"? Det kommer alltid finnas saker man är oens om men att ha synpunkter på hur andra lever sitt liv på ett negativt sätt är inte okej. Vi måste respektera varandra oavsett hur vi lever våra liv. Man kan inte bestämma och styra över någon annan och hur dem ska leva. Bara sluta, du är inte bättre än vad jag är och alla behöver väl fan inte vara som du?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229