2017 började med massa plugg och hårt arbete i skolan, för då var det bara vårterminen kvar innan jag hade min examen i nationalekonomi. Under slutet av februari och i börja av mars var jag tillsammans med familjen i Filippinerna vilket var en underbar semester, med såklart endel plugg. I Filippinerna så besökte vi bland annat små trevliga byar, grottor och stränder mm. Vi simmade också med valhajar vilket var helt fantastiskt och sjukt intressant, vilka stora varelse. Sedan shoppade vi lite såklart men det blev inte så mycket eftersom landet inte är så anpassat för turister ännu.
Därefter händ det inte så mycket fram till sommaren då jag flyttade ”hem” från min lägenhet i Trollhättan, men det varade enbart i 3 veckor innan det var dags för att påbörja livet som au pair på andra sidan av Atlanten.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nyårsafton spenderades på ingen annan plats än på Time square, vilket var helt magiskt och fantastiskt på alla vis. Det enda som inte var roligt var kylan men trotts det måste jag säga att det är min bästa Nyårsafton någonsin. Dagen började med att jag gjorde mig redo för att åka hem till Ana och Mariel för att vi sedan skulle åka tåg tillsammans till NYC. under tågresan basade vi på att sova lite eftersom vi alla vista att vi skulle bli super trötta annars. När vi väl var i NYC passade vi på att besöka julgranen och andra fina juldekorationer som dem har i city. Vi sprang också i några affärer dock inte för att shoppa utan för att värma oss eftersom det var sjukt kallt. Framåt eftermiddagen kvällen passade vi på att äta innan det var dags att gå till Time square för Nyårsfirandet. På plats var säkerheten enorm vilket kändes bra med tanke på at det händer så mycket nu förtiden.

Vi hade iallafall VIP biljetter till nyårsfirandet på time square eftersom A värdmamma känner en väldigt högt uppsat polis vilket gjorde att han hjälp oss in och fixade så vi fick VIP Pass. och jag måste värklogen säga att det kändes sjukt häftigt att få uppleva promenaden från plats A till B eftersom vi fick gå där enbart TV, och polis fick gå och vi vilket gjorde att jag kände mig sjukt viktig.

men nu till lite bilder under kvällen.

Likes

Comments

Fotografering, Au pair USA

Nu är det bara 4 dagar kvar till den svenska julafton och 5 dagar kvar till julafton här i USA. Min presenter är färdigköpta för länge sedan, och det enda som jag behöver göra är att slå in dem, vilket känns skönt. Det har väl inte hänt så mycket här i staterna förutom jobb så jag tänkte bjuda på lite bilder från NYC.

Likes

Comments

Den senaste tiden har det egentligen inte hänt så mycket alls, utan det har varit en hel del jobb, eftersom mamman är på jobbresa. Under fredagen så hade vi födelsedags kalas för I, som fyllde 9 år. Så under dagen fick jag förbereda lite inför hennes kalas som tex att åka och hämta tårtan, besöka hennes skola med fika då man brukar göra det här i NY området. Under kvällen kom några av hennes kompisar för att fira henne, kalaset blev en sleepover, med pyssel, film och spel. Under lördagen kom det massvis med snö, så vi var så gott som inne hela dagen. Men under söndagen så var jag och I utan i ca 2,5 h för att leka i snön, vi byggde en snörgubbe, hade snöbollskrig och åkte pulka.


Likes

Comments

Vardag, Au pair USA, Fotografering

Alltså, NYC under juletider måste jag säga var en riktig upplevelse. Det var helt magiskt och sagolikt att besöka julgranen vid Rockefeller Center och jag kände mig som ett litet barn på julafton, och jag måste verkligen säga att jag måste åka dit igen snarast.

Likes

Comments

Au pair USA, Vardag
På onsdag morgon kom ett telefonsamtal från mitt värdbarns skola, som sa att skolan inte hade någon elektricitet idag vilket  innebär att barnen får förbli ledig, Datta innebär mer arbete för mig. Vi började med att åka till posten eftersom jag hade två vykort som jag skulle skicka hem till Sverige, efter det tog vi en promenad runt sportfältet i det fina men kalla vädret men det var ändå rätt så trevligt. Efter det åkte vi hem och åt Lunch sedan åkte vi till gallerian och sprang runt i olika butiker samt så spenderade vi en timme i ett lekland. 

Likes

Comments

Au pair USA, Resor

Idag har jag spenderat ca 4 timmar med A, hur trevligt som helst vi pratade mest om vad vi vill se och gör i och runt NYC samt om semester och resor som vi vill göra. Vi pratade också om poängen som vi måste läsa och vi båda är signa pa samma sak, så vi får se om jag lyckad planera in det.

Likes

Comments

Au pair USA, Resor

Hjälp vad tiden går fort, jag har redan varit i USA i mer än 4 månader. Och det känns verkligen som om det börjar bli dagas för att ta tag i dem där 6 credits som jag måste läsa, jag tror att hälften av poängen kommer jag att åka iväg på en weekend kurs och dem övriga 3 kommer jag föröka läsa om någon stad eller något sånt.

Jag tänkte sammanfatta lite min tid här i staterna. Under dem två första månaderna bodde jag i Larchmont strax utanför NYC (30) , men familjen passade inte mig alls, så jag beslöt mig för att gå in i en rematch. Dels för att barnen inte lyssande på mig för fem öre och dessutom slog, sparkade och bet (X) mig, upprepade gånger och föräldrarna tog det inte direkt på allvar. Men också för att pappan inte betedde sig helt 100, mot mig. Han hotade bland annat med om jag inte lär mig alla gatunamn på en vecka för jag sparken osv vilket gjorde mig super stressad och trött och det kändes helt enkelt för otryggt.

Det bästa ifrån Larchmont måste vara au pair mötet där jag var tillsammans med en annan tjej och vi var iväg och plockade blåbär.

Min Rematch varade i ca 4 veckor innan jag och en familj tackade ja till varandra även om au pair föreningen säger att du enbart har två veckor på dig så kan familjen spara dig lite tid om du väljer att fortsätta arbeta hos dem i överenskommelse med dem såklart. Dock kunde familjen som jag bor hos nu inte ta emot mig först två veckor senare, och under den tiden bode jag hos min LCC som i övrigt är superbra, hon tog mig bland annat med på en båttur, matmarknad, stranden och en fotbollsmatch(Amerikansk) där hennes pojkar spelade.

Sedan välkomnande familjen mig och de hela började kännas mycket bättre och dessutom har jag börja fått vänner vilket känns superbra. Under min första tid i den nya familjen har jag bland annat firat Pudja, Halloween, plockat äpplen och varit till Boston,

Likes

Comments

​I veckan firade jag min första riktiga halloween här i staterna. Under halloween  här i USA så klär både vuxna och barn ut sig, vilket också  är den stora grejen. sedan kommer vi till bus eller godis, som både barn och ungdomar går och man samlar stora mängder med godis. Jag testade såklart och jag skulle tippa på att jag fick ca 2 kg godis om inte mer, men då tog jag inte godis över allt eftersom jag blev att må illa bara att se så mycket socker och godis fy. 

Även husen är sjukt dekorerade vilket gör det hela mycket roligare. 


Likes

Comments

Halloween närmar sig med stormsteg , vilket också märks i omgivningen.Framförallt eftersom det är engagemang överallt i form av parader, fester och andra roligheter. I fredags följde jag med min värdfamilj till I:s skola eftersom dem hade trunks or treat där. Vilket innebär att vi gick runt ibland massa bilar och frågade efter belöning mestadels gordis vilket vi också fick i stora lass.

Likes

Comments