Header

/Från ett tidigare besök hos Lea 

Om en vecka sitter jag äntligen och äter frukost med pärlan bredvid mitt på bilden över, igen. Med andra ord - jag ska bara försöka ta mig igenom den här tentaveckan (skämt och sido), sen sätter jag mig på tåget mot huvudstaden. DAMN va jag längtar! Inte fy skam att ha som morot de kommande dagarna vill säga. Då det ej hör till vanligheterna att det går såpass många månader mellan att vi ses, som det faktiskt gjort nu -  gör det hela mycket mer roligt? Spännande? Pirrigt? You name it! 

Min fredagsmorgon började med kaffe, as usual - och nyhetsmorgon. Är det nu jag har blivit gammal? Haha. Om en timme vankas det lunchdate med en saknad vän från västkusten - och efter det plugg. Gosigt! Behöver med andra ord sätta fart med dagen....nu! Ha en fin fredag hörrni!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nog för att snön är mer än älskvärd - men satan i gatan va jag älskar pirret i magen som dem där soliga ”en smak av våren”-dagarna ger en.

En kväll med lite Mumford & Sons/Bon Iver/The lumineers kombinerat med lite allt i allo (vi snackar hemtenta, telefonsnack i timmar och viktig hemma-göra) börjar lida mot sitt slut. Jag har varit så fruktansvärt nostalgisk ikväll. Nostalgisk i kombination med upprymdhet för vad som komma skall. Har en tendens till att gå in i mitt nostalgiska-jag när jag lyssnar på musik som bär med sig minnen. Fina är värt att tillägga! Fint är det också att ha möjlighet till lite återupplevelse av vad mitt ungdomshjärna och tonårs-jag har känt.

Imorgon vankas tidig föreläsning följt av intervju inför grupparbete och sen MKV-mingel. Kul!

Likes

Comments

Kapitel 2018 har precis öppnat, och jag är så djävulskt taggad på nytt. Nytt år, nytt kapitel, nya möjligheter (klyschigt men sant (!) ). Det ligger något fint över det. Ellerhur?

Dem sista dagarna på vår julledighet från plugget är här, och jag har valt att spendera dem i Grebbestad som jag faktiskt redan befinner mig i, i skrivande stund. Lite jobb och mys med hjärtisar här på västkusten får förgylla mina dagar innan skutan bär av mot Karlstad igen. Magiskt!

Likes

Comments

Tittar man på rubriken får man känslan av att julafton är såååååå långt bort? Men den är på söndag? Denna vecka?!

Hej på er! Tiden verkligen rusar förbi. Lite för snabbt ibland, kan jag tycka.

Igår hade jag och några fagra damer aka klassisar lite pre-christmas med julklappslek, musikquiz och tilltugg (klappbilden ovan). Imorgon vankas det "Ugly christmas sweatshirt-party." Skojsigt!

Annars då? I skrivande stund sitter jag och pluggar lite, med en tekopp och.. julmusik i bakgrunden. Jag är en sucker for julen, känslan den frambringar och myset som kommer därtill. Iiiih va jag längtar efter lite familjemys nu! Har gjort allt i min makt för att få fram lite julkänsla i min lägis här i stan - men tänk att få komma hem-hem till päronen och julstök? Jag är så evigt tacksam för den möjligheten, som kanske är lite extra märkbar i såna här tider då den tryggheten tyvärr inte är lika självklar för alla.

Ha en fin kväll hörrni!

Likes

Comments

Söndag. Klassiskt ångestladdad dag, visst?

Jag försöker komma ifrån det - ifrån vad jag upplever veckodagens bokstäver ger för tyngd för att istället njuta av att det faktiskt är en ganska mysig, kravlös dag! Am I right? Lyckas man åstadkomma något så är det baaaaara massa plus.

Jag har haft en sån fin helg. Ni vet - när det känns som om någon slängt en hink med lyckorus över en.
En Halloween-helg har passerat och jag har firat, umgåtts och myst med vänner. Vi startade fredagen med utklädnings-fix i kombination med middag/småplock hos mig och drog sedan vidare till en annan förfest innan det vankades utgång. Klockan hann slå 05:00 innan vi var i säng. Gårdagen blev i sin tur mindre produktiv vilket skjuter många to-do sysslor till idag, men vad gör det. Det fina med att studera är att få lägga upp sin egna tid.

Hoppas ni får en magisk söndag!

Likes

Comments

För lite mer än 7 veckor sedan stod vi samlade utanför entrén till universitet med nervositet som man alltid är laddad med (mer eller mindre) inför nya, stora moment i livet. Man ska vara nervös inför stora moment, som Anders Bagge har sagt - och jag tror faktiskt det ligger något i det.

Ett nytt kapitel har startat, och kan tänkas att 7 veckor redan ligger bakom oss. Nervositeten gick över ganska fort i en jäkla massa lycka och skratt, omtanke och kärlek. Så fina människor som går programmet sen tidigare och som började sin studietid samtidigt som mig. Det är så sjukt egentligen hur helt främmande människor kan komma att bli så betydelsefulla för en på så kort tid. Jag har redan hittat guldkorn till människor som jag är så glad över att få spendera de kommande tre åren med.

Tre år på programmet Kommunikation och PR känns bra, och jag trivs studiemässigt. Det är en STOR omställning att gå från arbetsliv till studier, trots att jag "bara" varit tre år ifrån det. Men! Bara känslan av att man hamnat på rätt program och i rätt riktning hjälper till så mycket på traven. Jag har en SÅ bra magkänsla över detta.

Likes

Comments

/ Vemdalen i februari

Hej på er!

I nuläget skulle jag ha varit i Trysil med ett gäng vänner. De åkte norrut och jag fick istället ta bilen söderut och hemåt. Har haft problem med min tå under en längre period (pågående process under 5 år följt av 6 operationer) och problemen har nu - mitt under vintersäsongen kommit tillbaka (vilket är mindre passande). Jag tog alltså förnuftet till fånga och åkte hem, då jag vet att det är bättre om jag vilar upp mig istället för att bära pjäxor en heldag. Något jag är EXTREMT dålig på över lag - att bara stanna upp och sätta mig ned. Förstår ni? Jag är liksom ALLTID på språng eller mitt uppe i någonting. Fråga dem jag bor och jobbar med där standardfraser som "Vart ska du nu Johanna?" eller "Är du hemma?" dyker upp mer än ofta, haha. Jag väljer med andra ord att göra något av min lediga tid, heeela tiden = sitter aldrig still. Jobbar jag inte så åker jag skidor, åker jag inte skidor så reser jag någonstans. Reser jag inte till ett ställe så reser jag till ett annat etc. Jag älskar att leva så, men som sagt, ibland hinner kroppen inte med.

Med en förmiddag följt av lite för många koppar kaffe, bebismys samt telefonsamtal med fröken Nääs i någon timme kan jag inget annat än erkänna att det är bra att ha dagar som dessa också! Jag ska lära mig uppskatta att faktiskt vara ledig under min lediga tid mer.

Likes

Comments

Det kanske är rena rama galenskaper det här, haha. Men efter några månaders velande, fram och tillbaka hit och dit så bestämde jag mig för att sätta igång igen.

Jag älskar ju att skriva. Jag tycker ju faktiskt att det här med bloggade är kul! Och vet ni vad? Under hela den tiden som jag inte har bloggat (tror 2014 var sist?) så har mitt behov att skriva av sig format sig på annat vis. Har det inte varit i massivs av dokument på datorn, så har det varit i min älskade dagbok eller kladd i form av tankar och texter på lösa papper.

Men nu hörreni, prövar jag det här igen. En ny blogg hos en ny bloggportal. Spännande! Detta kommer bli skoj!

Puss på er

Likes

Comments