Header

Allmänt

Sitter hemma och gör biologi (+ tittar på Netflix). Hade boksamtal imorse på skolan men min nästa lektion börjar inte på fler timmar så passade på att åka hem. Nästa vecka är det sportlov (!!), ska faktiskt vara hemma om vi inte hittar på något. Lovet kommer spenderas i stallet, med kompisar, serier och plugg. Idag ska jag till stallet och rida Mayo, vi rider nog antingen i ridhuset eller på utebanan. Ska bli skönt att komma till stallet, har faktiskt inte varit där än den här veckan. Igår blev det ändrade planer så jag kunde/hann tyvärr inte- så Mayo reds av mamma. Jag håller på att skriva lite roliga inlägg som förhoppningsvis kommer snart.

Kollade lite på Göteborg Horse Shows dressyr igår. Jag såg några 6 åringar och några 7 åringar. Tycker det var superkul att Yvonne och Hera vann!! Och Dorina var också superfin även fast det inte räckte hela vägen igår.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Utrustning

Här kommer några av mina favoriter från Hööks nya kollektion. Hittade några saker som var riktigt fina.

1. Skjorta Fano JH Collection, ljusrosa skjorta med mockadetaljer på armarna. Tyckte den var väldigt fin dessutom passar den både i stallet och till vardags!!

2. Tävlingstopp Ricone JH Collection. Jag tycker det är supersnyggt med vitt och spets till dressyr.

3. Fleecetäcke Aldino JH Collection. Inte en nyhet men jag tycker det är väldigt snyggt ;) Speciellt med halsen till.

4. Senskydd Fitzroy Trinity. Inte heller en nyhet, men fortfarande en favorit. Tycker de är supersnygga och om jag & Mayo börjar hoppa ska dessa införskaffas.

5. Jacka Aida CRW. En svart regnjacka, jag tyckte den var väldigt snygg och praktisk. (Är faktiskt behövligt).

Likes

Comments

Allmänt

Hejhej! Har inte varit någon uppdatering här i helgen, men nu är jag tillbaka!! Mayo har varit väldigt duktig hela helgen. I fredags var vi ute och red, i lördags skrittade vi ut och red sen ett kort & lätt lösgörande ridpass. Igår fick jag hjälp av mamma när jag red och även då skötte han sig bra!! Red igenom programmet och fick hjälp med det jag tycker är svårt. Det är skönt att ha en mamma som rider och kan hjälpa till. Hon har ridit Mayo väldigt mycket och känner honom bra så det är toppen att kunna få hjälp. Idag får han bara en promenad då jag har en hästfri dag vilket är lika med pluggdag. Så jag har suttit med biologi hela eftermiddagen och ikväll blir det svenska.

Blir en ganska normal vecka, Hanchen är bortrest så det blir ingen träning på torsdag utan vi tränar för Pia på lördag. Jag har fortfarande mycket i skolan framtill onsdag den här veckan så ska se till att planera dagarna.

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Det beskriver lite känslan med träningarna. I onsdags tränade jag och Mayo för Pia. Vi red igenom ett fei program för första gången. Fick väldigt bra hjälp med hur jag skulle tänka och rida. Han var väldigt fin men ganska het. Så fort jag började rida programmet la han in en högre växel och man märkte hur kul han tyckte det var att rida program!! Sånt gör en väldigt glad. Red sen igenom de delarna som var lite svåra igen. Vi var väldigt nöjda.

Igår däremot gick det inte lika bra när vi tränade för Hanchen. Jag tror Mayo kan ha haft lite träningsvärk och jag kände mig lite ofokuserad, ingen bra kombination. Det var verkligen inte katastrof, men fick inte den känslan jag ville ha. Red igenom programmet och traven fick vi till bra, men bytena gick inte så bra. Det har äntligen börjat släppa med dem, så det är synd när det kommer bakslag. Tror det beror på att jag fått lite olika instruktioner i hur jag ska rida bytena och då blir jag förvirrad och vet inte hur jag ska göra. Så nu går vi tillbaka och gör som vi tidigare gjort, för det har fungerat bäst. Fick till dem bra i slutet. Tidigare har jag sett skritten lite som en "vilopaus" i programmet, men har insett att det faktiskt inte är det och att man måste rida lika mycket då också. Vila får man göra efteråt. Idag ska vi ut och mysa i snön. 

På kvällen satt jag och nördade ner mig i dressy och hästar. Gick igenom program, läste om olika rörelser och hittade massa inspiration på pinterest.

Likes

Comments

Utrustning

Några av mina favoriter från framförallt Equestrian Stockholm och Ps of Swedens vårkollektioner.


Equestrian Stockholms schabrak i färgen olive. Tycker båda var väldigt snygga, älskar färgen!! Ett plus är att det finns matchade lindor, viktigt för dressyrtanterna ;)

Equestrian Stockholms schabrak i färgen burgundy. Älskar rött och marinblått tillsammans. Tänk detta med blåa lindor, vita boots, blåa ridbyxor och en vit tröja!! Har en del marinblå schabrak och det här schabraket kan man ju använda till samma outfit.

Equestrian stockholm jacka i färgen olive. Blev ju såklart kär i den här också.. Tyckte färgen var så fin!

Ps of Swedens rosa schabrak. Tyckte färgen var väldigt fin och somrig. Färgen var dock snyggare på de andra bilderna. Har aldrig provat något schabrak från dem. Har ju ett träns (high jump) från dem, men det rider jag bara ut med. Är dock lite sugen på det nya tränset de ska släppa snart. Har bara sett några bilder men tycker det ser spännande ut.

Vit långärmad piké från hööks. Snyggt men ganska opraktiskt i stallet..

Bilderna kommer från respektive märkes hemsida.

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Måndag: Promenad

Tisdag: Jogging

Onsdag: Träning för Pia, rida program

Torsdag: Träning för Hanchen

Fredag: Uteritt

Lördag: Bommar

Söndag: Dressyr/uteritt

Likes

Comments

Allmänt

Idag blir det en stallfri dag för mig. Mamma tar hand om Mayo och jag får vara hemma och plugga. Jag har väldigt mycket i skolan den här och nästa vecka så det gäller att vara strukturerad och planera sin tid väl. Är väldigt tacksam över att jag kan få hjälp av mamma så jag får tid att plugga. Jag har gjort en plan över vad och när jag ska plugga varje dag. Tycker att det blir lättare att få klart allt när man gjort en tydlig plan. Idag ligger fokuset på matte och biologi. Försöker att göra läxor under håltimmarna för att få mindre att göra hemma.

Den här veckan ska vi träna på onsdag och troligtvis torsdag. På onsdag ska vi rida igenom programmet som vi ska tävla om lite mindre än 2 veckor (bra när tränaren är domare;)). På torsdag rider vi nog ett liknande pass. Sen kommer vi ju rida ut och jag ska försöka få till ett pass med bommar.

Gammal bild från i höstas. Nu börjar min franskalektion, hejdå!

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Hejhej! Den här helgen har flugit förbi. I fredags red jag & Mayo ut och galopperade i snön - väldigt mysigt. Hästarna fick även massage. Vi har en tjej som brukar komma 1ggr/månad och massera och lysa med laser.. Igår och idag har Mayo gått dressyr. Han har varit fin båda dagarna men idag hade vi lite problem. Igår red jag en del byten, förvänd galopp och samlad galopp och sen lite trav. Idag fick jag inte till någon bra känsla i början, utan jag blev bara irriterad. Så istället bröt jag mönstret och skrittade något varv och bytte övning. Efter det fick vi till en bättre känsla. Vi gjorde några riktigt bra slutor och en ökning som var suverän (för oss) !! Provade också en ny sadel idag, mamma hade en sadelprovare ute och jag passade på att prova den också, en equipe viktoria och jag älskar den!! Typ den skönaste sadeln jag suttit i. "Synd" att han inte ska ha en ny sadel.. ;)

Idag var jag på Inspirationsdagen för Unga Ryttare på Patrik Kittel dressage tour. Det var väldigt intressant och kul att lyssna på Mads Hendeliowitz. Det andra var inte lika roligt. Träffade några gamla kompisar också vilket var kul.


Likes

Comments

I helgen red vi våran första träning för Mattias Jansson. Jag är jättenöjd och tycker att vi fick väldigt bra hjälp. Vi fokuserade på ungefär samma sak båda dagarna. Vi övade på samling i trav och galopp. Jag fick samla tills jag kände att han verkligen tog i bakifrån och sköt på, då fick jag rida fram några steg innan jag sen tog tillbaka och gjorde om det. Samtidigt skulle jag se till att han var helt rak på volten och inte sköt ut någon bog. Mayo blev jättefin och fick verkligen ta i med bakbenen. Den övningen ska vi fortsätta med till vardags så han får ännu bättre bakben och bli starkare. Vi övade på bytena också och då fick jag rida och "nöta" flera byten på diagonaler efter varandra. Brukar inte öva på dem så till vardags, men på träning kan det vara bra att öva lite intensivt. Han blir lite kort bak ibland i bytena men de är rena och det är huvudsaken. Det sista kommer snart ;)

Mayo fick mycket beröm av Mattias om att han var en väldigt fin PRE med fina gångarter! Även jag fick beröm vilket var kul!

Jag har klippt ihop en film, måste bara lista ut hur man får den från imovie.. Har bara använt det på mobilen innan, så är lite nytt, hehe.

Likes

Comments