Thanksgiving

Hejhej!

För två veckor sedan så var det ju Thanksgiving här och jag hade fullt upp. Började med att Alva kom och hälsa på mig och bodde hos mig under 8 dagar vilket var väldigt kul. Hon kom lördagen den 17 november och åkte hem igen den 25e. Samma dag som Alva kom spelade vi (min skola) powderpuff mot våra rivaler Swampscott high school. För er som inte vet så är powderpuff när tjejer spelar amerikansk fotboll. Det var en väldigt intensiv match men det slutade tyvärr med att vi förlora, vilket var lite tråkigt men jag hade superkul ändå.

Hela veckan innan powderpuff så klädde vi upp oss (alla senior tjejer) varje dag i skolan. Första dagen var militärtema, sedan amerikansk fotbolls tema, dag 3 hade vi på oss Swampscott tröjor som vi förstört och sista dagen hade vi på oss det vi sedan spelade matchen i.


Samma kväll hade min årskurs sedan något som kallas progressive dinner. Det hela går ut på att alla senior inklusive lärare äter middag tillsammans i tre olika hus. I första huset serveras förrätt, i andra huvudrätt och i det tredje huset efterrätt. Så ca 300 personer skulle få plats i ett hus (elevers hus). Det var väldigt mycket folk men en rolig upplevelse. Alla klädde upp sig vilket var lite roligt att se eftersom de flesta bara går i mjukiskläder i skolan.

Måndagen efter så hade jag skola som vanligt. Eftersom Alva bor i New Jersey och inte hade skola på hela den veckan så följde hon med mig till min skola och fick se hur den fungerar. Slutsatsen Alva drog var att public schools och private schools i USA är ganska olika. :)

På onsdagen så hade vi en halvdag med 3 lektioner och sedan hade vi peprally. Under peprallyt så uppträdde lite olika sporter och så var det dragkamp. Det var ändå helt okej kul. Jag uppträdde med cheerlaget med vår tävlingsrutin inför hela skolan vilket jag var ganska nervös över men det gick bra som tur var.

Efter peprallyt så gick jag och Alva till gymmet och därefter på en promenad på stranden vilket var kallt men väldigt fint.

Så torsdagen den 22 november var det då Thanksgiving. Dagen började med att jag skulle cheera på min sista fotbollsmatch så klockan 10 var jag på plats på fotbollsplanen i -15 grader. Det var helt sjukt kallt och jag gick efter halva för jag, Alva, min värdsyster Veronica, min värdmamma och hennes närmaste familj skulle åka upp till en annan stad i Massachusetts för att ha en thanksgiving dinner med min värdmammas släkt. Vi var runt 30 personer så det var en stor middag med mycket mat. Kändes lite som jul då stämningen var mycket lik. Åt turkey, stuffing, mashed potatoes och massa annat typiskt thanksgiving. Min favorit rätt var dock någon slags sötpotatis gratäng med marshmallows, låter konstigt men det var verkligen supergott. Smakade mer som en efterrätt snarare än en huvudrätt men jag klagar ej :). Sen var det pumpkin pie, apple pie, massa cheesecake och kakor till efterrätt. Jag var mycket mätt efter den middagen!

Dagen efter åkte jag, Alva, Veronica och en annan utbytesstudent in till Boston. Jag och Alva gick runt till massa olika butiker och eftersom det var Black Friday så handlade vi en hel del. Vi åt även lunch på en jättemysig resturang. Vi hade det bara allmänt bra helt enkelt :)

Så på lördagen, Alvas sista dag innan hon sedan på söndagen flög tillbaka till New Jersey gick vi till gymmet på morgonen och därefter mötte vi upp två av mina Amerikanska kompisar Halle och Ellie för lunch. Det var mycket mysigt och kul att hänga med dom innan Alva åkte hem.

Förra veckan och denna vecka har jag också haft fullt upp. Cheer säsongen är över och jag har nu gått med i skidlaget. Eftersom vi inte har snö än så kör vi just nu dryland träning tre gånger i veckan på gym. Det ger en väldigt bra workout och det gillar jag verkligen. Sedan är alla på skidlaget väldigt snälla och trevliga vilket är en liten skillnad från cheerlaget haha. Hursomhelst har jag fullt upp med träningar och skolan.

I helgen åkte jag och min värdfamilj till en stad i Main som heter Kennebunkport där vi spenderade dagen. Vi åt frukost i en brandstation som hade gjort pannkakor. Antar att det var för att samla in pengar men det var lite roligt att se hur en brandstation ser ut och att äta frukost i en. Sedan gick vi bara runt i staden som var väldigt liten men hade en del butiker. Staden var mycket mysig och vi hade jättefint väder. Lunch åt vi däremot 40 minuter ifrån denna stad på et hotell som hade en fantastisk utsikt över havet. Var otroligt fint och jag åt en jättegod lunch med quinoasallad med lax och tryffel pommes.

Ja, det var väl det jag gjort på senaste. Imorgon har vi ledigt från skolan av någon anledning. Tror att det är en slags studiedag och jag är väldigt glad för det :) På lördag ska jag troligtvis åka in till Boston med två av mina kompisar och annars ska jag nog bara plugga och sova ut.

Hoppas ni mår bra!

Kram

  • I USA
  • 1 086 visningar

Gillar

Kommentarer