Ett beroende...

....av anteckningsböcker och kalendrar. Jag är som besatt av böcker, jag har dem för att ha ordning i mitt liv och i mitt huvud. Jag har sedan många år tillbaka skrivit ner en massa saker, inte skrivit dagbok men nästan.
Jag är en planerare in i benmärgen och jag älskar att sitta och göra upp planer, göra checklistor, välja hur jag ska jobba och ta mig till mina mål.

Och därför har jag alla mina anteckningsböcker och kalendrar. Det tråkiga är dock att jag aldrig skriver klart i dem, jag hittar inte riktigt något system för dem och hur jag ska använda dem. Därför är det många böcker som förblir halvfulla.
Men nu ska jag ta och reda ut det, hitta det jag gillar och sätta ihop ett eget system för mig.

Men nu, jag är så extremt taggad på livet. Jag har sagt det innan men 2020 är mitt år. Och jag är så redo. Det känns som att vårt liv börjar 2020. Nu är det vi fyra, för tillfället känner jag mig så nöjd med våra 2 barn. För nu vill jag börja leva. Nu har vi kommit över den minsta småbarnsåldern och vi kan göra mer och mer saker. Jag känner inte för att ”börja om” igen. Nu är det som sagt vi fyra.
Vida börjar i förskolan i februari, igår fick vi veta att vi har fått en plats från februari. När vi närmar oss sommaren är tanken att jag ska börja jobba för att vara redo med jobb till hösten när Rio också ska börja förskolan.

Från och med då har vi vanlig vardag igen, vi jobbar och barnen är på förskola. Jag längtar så mycket. Tänk att jag har varit hemma sen maj 2018 så det är inte så konstigt att jag längtar till jobb och ordning och reda i vardagen igen.

Så ja, 2020 är vår familjs år. Vi kommer att lämna föräldraledigheten och arbeta och tjäna pengar igen. Åh herregud så skönt! Detta året kommer att kännas som en helt ny värld tror jag. Jag hoppas innerligt att delar av mina planer kommer att gå i lås. Det kommer bli ett stort pusslande i vår vardag här i början men det kommer vi att lösa. Planering och att hjälpas åt är nyckeln för att vi ska få det att gå ihop. Så även om detta året är starten på vårt liv så kommer det kanske inte bli det roligaste, det kommer nog bli en del kämpande och trötta ögon och huvud för oss alla kanske, men som sagt, vi löser det tillsammans. Det kommer att bli så bra.

- - - -

Och det är precis det här jag behöver mina anteckningsböcker och kalendrar för. Att hålla ordning på allting. Att hålla koll på arbete, hemmet, barnen, Tobbe, förskola och allting. Det är där planeringen kommer in om vi ska få ihop hämtningar/lämningar, jobb, gym och tid tillsammans. Och jag älskar det! Jag tycker verkligen att det är så roligt haha. Antar att det låter så sjukt för andra, men nej, planering och ordning - det är det bästa. Annars har jag allt i huvudet och jag får ingen ro alls i kroppen då. Jag behöver få ut allt. PLUS att jag vill tro att det blir väldigt roligt att titta tillbaka på allt jag skrivit om några år..! Eller vad tror ni?

Hur galen tycker ni att jag låter nu då? Eller är ni som jag, har ni också en massa anteckningsböcker, kalendrar och älskar att planera?

Nu ska jag sätta mig ner och hitta mitt bästa system för att få ihop mina böcker. Jag ska hitta det bästa sättet där jag får med allt jag vill ha och behöver i min planering.
Jag passar på medan barnen leker så fint!

Ha en trevlig helg allihop!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Liknande inlägg