19.10.26 - RIO MIKA.

Igår var det dags för vår Rio att döpas. Vi fick en så himla fin dag. Det blev verkligen perfekt.

Jag började förbereda inför dopfikan här hemma redan i onsdags. Det gick ju sådär med att dammsuga på onsdagen. Och sen var det kaos med bakningen också på torsdagen. Ni kan läsa om det HÄR. Utöver det gick allt som smort. Jag bakade två av tre bakverk på torsdagkvällen och sen städade vi och gjorde iordning här på fredagen. Då bakade jag även kladdkaka. Så på fredagkvällen var vi klara med allt förutom dukningen. Den sparade vi till lördagsmorgonen.

När vi vaknade på lördagen så matades barnen och vi började möblera om och duka. Det var skönt att ha och göra på morgonen också för jag avskyr att gå och vänta.

Sen började jag göra vid mig lite smått och äntligen kom Isabella och Adrian. De kom hem till oss innan kyrkan så att vi skulle hinna umgås så mycket som möjligt! Så jag gjorde vid mig och Isabella mös med barnen. Vida fick en dockvagn av dem som hon sprang runt med. Så gulligt!

När klockan närmade sig 10 började vi göra oss klara för att gå till spårvagnen och ta oss till kyrkan. Dopet var klockan 11 men vi skulle vara där lite innan för att komma iordning och prata med prästen och så. Det var skönt att slippa stressa.

När vi väl var på plats i kyrkan var allt lugnt. Alla var runt och hälsade på varandra. Vi tog lite foto, Vida lekte lite, och vi började ta plats längst fram i kyrkan och inväntade prästen. Jag, Tobbe och Rio var redo och Vida höll sig till sin mormor och morfar.

Under ceremonin fick vi först sitta ner. Vi sjöng, prästen pratade och Rios gudmödrar Isabella och Desirée fick läsa upp varsin text till Rio. Så fint. När det var dags för själva dopet fick alla vi komma upp till prästen.

Dopet var så himla fint, avslappnat och roligt. Rio skötte sig exemplariskt och sa inte ett ljud. Hon var så lugn och bara inspekterade och tittade på allting.
Och Vida, fina lilla människa. När vi sjöng Tryggare kan ingen vara så satt hon så koncentrerad och tittade på prästen och SJÖNG med oss. Hon satt alltså och sjöng på sitt lilla vis. Det var det finaste! Kära vän. Och när vi sjöng Gud som haver barnen kär så var det samma melodi som till blinka lilla stjärna, så då satt hon och ”blinkade” med sina små händer. Älskade❤️

Efter dopceremonin tog vi lite bilder på oss. Minnen ❤️

Att min bästa vän är gudmor till en av mina döttrar är som en dröm. Älsklingar ❤️

När dopet var över och vi var klara började vi röra oss hemåt oss. Jag, mamma och pappa körde först för att sätta igång kaffe och få fram fikan. Så kom alla andra lagom till att allt var klart.

Vi bjöd på gluten- och sockerfritt. Det blev kladdkaka med grädde och bär, muffins och chokladbollar. Det blev så lyckat. Jag var så glad för jag var så galet nervös för att det inte skulle vara gott, men det var det!

Efter fikan satt vi kvar en stund hos oss, pratade och bara hade det trevligt. Vi dukade fram lite snacks och ett enkelt ”groggbord”. Alla kändes nöjda och glada, barnen lekte och var hur duktiga som helst.
Vid 16 började vi röra oss mot spårvagnen för att åka till hotellet där Tobbes föräldrar bodde. Vi skulle äta middag där.

Under middagen så hade vi barnen på ena kortsidan av bordet. Och de var såklart de sötaste nånsin. Rio har helt plötsligt börjat göra nya miner och leende. Vi skrattade så mycket och de var så söta. Vida var lika gullig mot Rio som vanligt, MEN titta hur Rio tittar på Vida! Det där är kärlek om något ❤️

Hotellrestaurangen vi var på, Scandic Backadal, var ett perfekt ställe för oss med barn då de hade ett roligt lekrum för Vida också. Så hon var helt klart road och nöjd. Hon lekte restaurang vid leksaksköket efter middagen.

När klockan var runt 19:30 började vi plocka ihop oss för att åka hem. Det var väldigt skönt att få komma hem i tid. Jag var så trött och luften gick verkligen ur mig efter allt fix inför denna dagen. Men det blev så lyckat. Glada barn, fina gäster och allt kändes bara så bra!
Så tack alla, för allting. För att ni kom och för alla fina presenter! TACK!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229