Tänkte dela med mig av en KRÖNIKA jag skrev i Svenskan för några veckor sedan som jag fick fint beröm för.

Elaka kommentarer, kränkande bilder och kapningar. Inget är acceptabelt men ändå gör folk detta.

Jag ser varje dag att nätmobbning är mer och mer vanligt. Det gör ont att se när någon lägger en hemsk kommentar om en kille eller tjej som kanske är lite överviktig till exempel.
Jag förstår inte vad som kan vara så tillfredsställande att mobba någon. Vad får man ut på det?
Jag har själv varit på mottagande sidan, och jag har även haft vänner som varit det. Det kan gå så långt att någon inte vill leva längre. Hur kan någon leva med att på grund av dem orkar ingen leva med näthat mot en.
Man vågar inte vara den man är, men de är också viktigt att tänka på vad man lägger ut på sociala medier. Tyvärr är det så nu.
Något som verkligen får en att tänka till är efter man sett filmen Cyberbully (2011). Där handlar det om en tjej som får sin sida kapad och kaparen lägger ut en status. Och det är bara början. På grund av det utbryter ett stort näthat mot henne och hon får ingen direkt hjälp. Folk från hennes skola skriver hemska statusar på hennes sida om saker som inte är sant. Till slut går det så långt att hon lägger ut en video att hon ger upp. Tyvärr slutar inte näthatet men istället struntar hon i det och får hjälp, det vill säga hon lyckas inte ta sitt liv. Denna filmen ger ut ett starkt budskap, eller kanske mer en tankeställare? Ser du någon bli mobbad på nätet. Anmäl. Fråga personen hur den mår, hur länge det har pågått och om den får hjälp. En person som vill väl kan göra mycket utav tjugo personer som nätmobbar. Sitt inte bara där och titta på alla kommentarer. Gör någonting.
"Men vad kan en främling gör för nytta" kanske någon undrar. Det kan göra väldigt mycket! Om en främling som gör ont för mycket så kan en främling som vill väl till och med göra mer?
Man kommer nog aldrig undan nätmobbning, det kommer alltid finnas där. Å andra sidan, kommer det även alltid finnas hjälp. En vän, en kurator, psykolog eller till och med en främling kan hjälpa en. Det finns sidor på nätet där folk som mår dåligt kan gå med, till exempel facebook. Man kan gå med för att hjälpa andra också.


https://www.youtube.com/watch?v=NoRaYsbdf8M <-- en scen från filmen Cyberbully (2011).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

2016 var ett underbart år för att sammanfatta!
Fick äntligen flytta ihop med min underbara pojkvän! Jag tyckte jag levde i en dröm i ett antal månader!
Ibland känns det fortf. overkligt, eller kanske inget ovanligt alls. Kändes rätt att vara här redan från första början!
Är så jävla glad att jag lyckas få så bra kontakt med alla hans vänner med "tanter". Frida var ju redan här och det var det stora plusset när jag skulle flytta ner. Tyvärr inte varit där så mycket som jag velat! Men vi håller fortf. ihop ju! Best bitches forever ❤

Och fått så bra kontakt med Lajna, Jennie, Petra m.fl. Och jag är så himla glad över det! 😊

2017 ska bli så himla mycket bättre! Äventyr som väntar! Planeringar som ska göras! Och bara få leva livet.
Ja, jag kanske fortf. lever i en dröm?! Usch nej, så får jag inte tänka då kanske jag vaknar upp och inte har någon alls 😱

Nä du, 2017? BRING IT! I'm ready for you! 👍

Likes

Comments

​Fått en jävla svacka igen angående mitt psyke...vet inte vad fan det kan bero på...
Funkar inte att vända tankarna positivt för lika fort går det över till negativt igen... Jag blir så trött på det. Jag går på antidepressiva men jag antar att ibland hjälper inte ens dem...
Jag vill inte direkt skriva till någon här för jag kan väl säga jag känner dem inte till 100% så vet inte vad dem tycker om det, kanske bara tycker jag är en tråkig liten skit som behöver uppmärksamhet.
Nej jag behöver inte uppmärksamhet, det jag behöver mest av allt är en kram. Jag går och kramar min underbara sambo så ofta jag kan, men ibland vore det trevligt om någon mer vill ge en kram.
Jag vill inte må dåligt, jag fattar inte varför min hjärna ska göra såhär mot mig. Jag vill liksom bara må bra och vara glad hela tiden, ha någon småttig ledsamhet, inte tvärtom... Jag vill inte vara rädd för att fråga om någon vill ses bara för jag inte klarar av att få ett nej... Studierna tar stryk av detta med för får ingen ork, tur jag hade Frida här i förrgår och fick mig att plugga! 
Jag både vill och inte vill vara med någon. Jag orkar inte skriva till någon men blir glad om någon annan vill hitta på något.
Jag ville mest av allt flytta ner här ofc pga Christofer men också Frida för jag känner henne sedan vi gick i 8an. Jag ville inte alls få upp han till Nässjö för jag mådde inte bra alls där. Varje gång jag var här nere i Hässleholm mådde jag så jävla bra! Jag önskade varje gång att hans vänner ville höra av sig för hade alltid kul ihop med dem, har fortf. såklart!
Jag har vänner kvar i Nässjö och runt omkring (hoppas jag), även någon mer stans. Många struntar i mig efter dem utnyttjat min snällhet. Men jag hoppas verkligen jag har kvar dem som betytt mycket för mig, and still do! Är ingen vidare med att höra av mig för jag vet inte vad jag ska säga...kan inte komma och hälsa på heller för har inga pengar pga studierna.
Känner mig som en värdelös vän pga allt...är jag det eller bara tankarna som spökar som vanligt??

Nej nu ska jag inte skriva mer, vet inte ens om någon orkat läsa allt, är en rätt tråkig text...jaja.

Likes

Comments

Idag är det 2 månader sedan jag flyttade till min älskade pojkvän! Så dvs nu är vi ju sambos :)

Det känns inte alls ovanligt men tyvärr men det fel redan efter ca 3 veckor då jag blev lurad på en praktikplats som skulle leda till JOBB. Så har bytt yrke helt och gått över till barn ist. Är vikarie på kommunen över dem flesta förskolor runt om. Hittills har jag jobbat en gång...men jag ger inte upp! Ska även gå utbildning! Men nu var det inte detta jag skulle skriva om.

Vill skriva om den underbara mannen i mitt liv! Han gör allt så mycket bättre i livet! Hade det inte varit för honom vet jag inte vad jag hade gjort med mitt liv! Han är helt fantastisk och är lycklig över att kalla honom MIN. I dem svåraste stunderna så har han alltid funnits där. Vi har haft ytterst små och få dåliga stunder och så sjukt mycket underbara stunder tillsammans. <3 Jag är så jävla lycklig att få vara din. Jag längtar till längre fram i tiden då vi äntligen får starta en familj. Vi är en liiiiiten start på vägen och ska skaffa en misse xD Nä jag vet det är ju inte direkt samma sak men hon kommer ju få vara min bäbis x)

Jag älskar min Christofer över allt annat <3 Vi sågs första gånger för 1 år, 7 månader och 3 dagar sedan. Vi satte vårat datum för 1 år, 4 månader och 23 dagar sedan. Jag ångrar inte en enda sekund! Du är BÄST <3

Likes

Comments

Något jag inte fattar är varför man ska behandla andra som skit?! Mår man bättre av det eller vad?
Klart som fan att man till slut får skit tillbaka! Inte i lika stor dos troligen och då blir allt åt helvete ännu mer! Och vissa blir bara förbannade för dem fattar inte hur dumma i huvudet dem är!
Nästa gång blir det för fan inte roligt för någon och fatta någon gång att vi är människor och inte robotar utan känslor! Tydligen verkar du vara en pga du bryr dig inte om någon.
Karma kommer ge tillbaka så in i helvete och jag hoppas på snart!!
  • 26 Readers

Likes

Comments

Idag efter jobbet gick jag till bowlinghallen för att kolla upp om kvinnornas lag. Saknar bolwandet så himla mycket..
Iaf, så hon jag pratade med kände igen mig från när jag tränade när jag var liten. Trevligt att komma ihåg mig!
Ska iaf åka in imorgon om jag hinner och kolla på kvällen hur möjligheten finns att gå med laget ☺ Hoppas det inte blir för dyrt för mig!
  • 31 Readers

Likes

Comments

Hatar söndagkvällar. Då är det snart måndag och dags för jobbet igen o denna skitstad...
Ska ringa lite samtal imorgon på morgonen. Hoppas på lite tur.
Fixar egentligen inte mer men måste hålla ut. Just nu, jobbar jag bara för pengarna, inget annat. Vill inte stanna här.

Likes

Comments

Förra veckan var extremt jobbig för mig... Fick ta vara på varje dag med min älskade häst Donna som tyvärr fick galoppera upp till himlen i torsdags... Det var jävligt jobbigt kan jag säga... Under hela torsdagen var det bara tårar som kom, det gick inte att hålla inne dem på jobbet, vilket jag trodde det skulle där av jag åkte dit, men efter att ha varit där en timma så tyckte chefen att jag skulle åka hem, vilket var lite bättre att sitta hemma och lipa än att bryta ihop på jobbet bland gästerna... Var så utmattad efter någon timma hemma så somnade tom men kändes ju inte direkt bättre... Även pga denna stora smärta att mista sin underbara häst tänker/vill jag inte sluta upp med hästar. Jag känner större band att vilja hålla på med dem! Jag är en hästtjej helt enkelt! Kommer aldrig sluta vara det! Efter första hästen så ville jag inte ha något alls med hästar att göra, tror jag var så ung så ville inte ha något med saker att göra när det lämnar mig. Men sen kom Donna in i våra liv på heltid så "gick över" eller vad jag ska säga...
Hade en fotodag med min bäbis förra helgen som jag tänkte dela med mig av. Oredigerade dock... Donnatella, vila i frid... :'( <3

Bäbisen var riktigt dålig i sina ben men idag fick hon gå ut med dem andra.. <3

På fredagen så kände jag mig helt tom, hade inga tårar kvar så gick till jobbet. Lyckades hålla undan känslorna och kunde jobba!
Mådde dock ändå förjävligt... Mor sa på morgonen att vi skulle göra någon god mat till Idol på kvällen. Jag sa tacos så vi köpte den efter vi båda sluta jobbet. När jag kom nerför backen med bilen och precis när man ser vårat hus så ser jag en röd bil... Tänkte "va? är det på riktigt?" Ja då hade min underbara pojkvän kommit upp för att förgylla min helg under denna hemska tid! <3 Började nästan lipa för blev så glad! Trodde inte han skulle komma faktiskt!

Blev jobbigt på lördagen dock, vi skulle till stallet för att plocka undan och städa efter oss... Fick se vart allt hände... Kändes förjävligt men kände hennes närvaro... Var jättetomt att komma dit och hon inte är kvar där... Ska komma tillbaka någon gång ibland för att borsta och klappa hästarna...
På kvällen var det bio för att ha tankarna någon annan stans. Vi kollade på Everest, mor betalade för har ju inga pengar... :( Men filmen var bra och tänkte inte så mycket på Donna då...

Tack vare att min underbara pojkvän var hos mig denna helg så mådde jag inte lika dåligt! <3 Han är mitt allt och vill inte leva utan honom! <3 I lördags var det exakt 1 år sedan jag träffade honom! Ångrar ingenting!

Får bli en bild från i somras med oss för jag är så lycklig av att kunna kalla honom min pojkvän! <3

Likes

Comments

Haft en bra helg hos älskling igen som vanligt. Har länge tänkt på helgen som var för 2 helger sedan. När vi var uppe hos hans föräldrar för att gå på bröllop i närheten för hans kusin. Dagen efter på söndagen där så var vi några hos hans föräldrar (dem, hans farbror Johnny, hans kusin Andreas med fru Tracy och så hans bror Adam). Pratade länge intill natten och jag var inte direkt med i konversationerna, men sjukt vad bra jag mådde då! Jag tittade mig omkring hela tiden och tänkte för mig själv "är jag verkligen med här?!". Jaa, och helt underbart! Jag längtar tills jag är en i familjen helt. Jag känner mig välkommen och accepterad av dem jag träffat iaf. Har aldrig mått såhär bra med en till familj. Så härliga människor. Var rätt så trött men var härligt att bara sitta och lyssna och känna lugnet. Jag är så lycklig att vi fann varandra Christofer Bäck, the love of my life! Föralltid du och jag!
Idag också så träffades våra föräldrar för första gången. Det verkade funka bra ihop där! Och det känns så jäävla bra!
Jag har fått något så jävla bra liv nu!
  • 50 Readers

Likes

Comments

När jag tänker på årets gång så har det gått så jävla fort! Idag den sista augusti så har jag och Christofer vart ihop 7 månader, 3 veckor och 6 dagar. Vart fan har all tid tagit vägen?! 😮 Har varit en helt underbar tid såklart och det kommer det vara restan av livet också. Älskar honom så oerhört! 💘 Vi träffades för första gången för 10 månader och 1 vecka sedan. Känns som om vi har känt varann i flera år..
Längtar så himla mycket tills jag får flytta ner till min älskling! Bygga ihop framtiden och vara lyckliga i alla våra dagar! Har aldrig vart såhär lycklig med någon innan! Kan aldrig sluta le när jag tänker på honom, tänker på allt underbart vi gjort i år och vad som händer i framtiden. Pirrar i magen hela tiden, den dära nykära känslan man har. Helt underbart. Älskar älskar älskar honom! 💞 4/1-15 💘

  • 42 Readers

Likes

Comments