15 tips för en lyckligare höst

Oktober går mot sitt slut och den första snön har redan kommit. Med det sagt, hösten är här och snart även vintern. Är du en av dem som sörjer sommaren och redan funderar på var du ska resa nästa år? För jag kan hålla med om att jag själv delvis är det också. MEN. Jag tycker fortfarande att man ska försöka se det fina i hösten, där vi är nu- istället för att bara längta framåt!

För jag har alltid varit en av dem som faktiskt trivs med hösten. När jag var liten brukade jag säga att hösten var min favorit-årstid och att november var min favorit-månad. Inte bara för att min födelsedag tar plats då, eller Halloween- Jag minns fortfarande hur rolig hösten var när jag var barn! Jag brukade leta efter höst-tecken, som kastanjer eller fina löv. Sedan för att hoppa i vattenpölar och dricka.. VARM CHOKLAD!!! Så varför inte njuta lika mycket av hösten nu, som då?


Det är heelt sjukt men, idag lider nästan en halv miljon svenskar av höst-depressioner. Och en sak som jag tänkt på angående hösten- är att, vad vi gör: är motsatsen till vad vi faktiskt borde göra.

Såhär tänker jag! Istället för att ta det lugnare och vara mer utomhus, arbetar vi som hårdast på hösten för att ta igen de timmar och pengar som vi spenderade under semestern. Vi planerar ett tufft träningsschema på gymmet för att bränna bort de extra kilona och det dåliga samvetet som sommarens mat och alkohol magiskt har förvandlats till. Istället borde vi njuta av hösten och uppleva den på riktigt. Och ja, det är okej att längta tillbaka till sommaren och se fram emot våren – men hösten är här och nu. Här kommer därför mina femton bästa förslag på vad du kan göra för att få en gladare, piggare och lyckligare höst:

1. MÅ BRA.

1. UMGÅS MED DINA "FEEL-GOOD" MÄNNISKOR! Du vet vilka. <3
2. TÄNK POSITIVT! ALLTID: Jag tycker det är jätteviktigt.
3. TRÄNA! Men som jag skrev ovan, du behöver inte lägga upp världens mördar schema som du inte mår bra av, pga ångest efter sommaren. Träna för att utvecklas, för skojs skull, för förbättring i hälsa & humör!
4. EAT YOUR VITAMINS- Jättebra med tabletter. Speciellt D-vitamin är viktigt denna årstiden. Men ät dina C-vitaminer! Passa på, det är den bästa perioden.

5. TA MYSIGA HÖSTPROMENDADER/SPRINGRUNDOR. Hur som, KOM UT, njut av det ljus du kan få. Lyssna på en bra spellista eller en spännande podd eller ta med dig en vän.

2. HA KUL.

1. HA NÅGOT ATT SE FRAM EMOT. Det behöver inte vara något stort (även om det med är najs).

2. FIRA HALLOWEEN! Det är ju en av de roligaste sakerna med hösten tycker jag. Så passa på att fira!! Fira med en halloweenfest eller genom att kolla skräckfilm på bio/Netflix och äta mängder med lösgodis. Eller att gå på Halloween på Liseberg? Om ni går det- Sväng förbi spökbaren. Där jobbade jag förra året! Och PS: Glöm inte att klä ut dig haha!!


3. GÅ TILL FRISÖREN! Som jag skrev i mitt tidigare inlägg. Det är en perfekt höst-grej!


4. NÄR DET ÄR PISSIGT VÄDER UTE, (cause those days will come) -> Kolla bio, eller bara Netflix hemma! PERFEKT ju. När det va 30 grader varmt i sommar hade man ingen orsak att stänga in sig så, men nu, NU! passa på säger jag bara haha!5.

5. DENNA PUNKTEN GILLAR JAG: SKAPA EN NY ROLIG RUTIN. Rutiner behöver inte bara vara: "Jobba" "Plugga" eller typ "Städa". Utan skapa istället en måndags-rutin med någon du tycker om, där ni först kör ett bra tränings-pass eller promenerar för att sedan exempelvis följa en höst-serie tillsammans!

3. RANDOME LITTLE TIPS.

1. UTNYTTJA MODET!!! Hösten är för många perioden med bäst mode. Utnyttja det! Passa på att klä dig i alla mysiga stickade tröjor du längtat efter hela sommaren. Eller lager på lager. Såväl som de snygga höst bootsen eller dina varmare jackor.
2. DRICK PUMPKIN SPICE LATTE´S!! Detta har för mig blivit en höst-tradition. Tror bara de säljs på hösten, så jag säger samma som på ovanstående punkt: passa på. Jag LOVAR, de är SÅ GODA!
3. UTMANA DIG SJÄLV! T.ex, försök att göra något som skrämmer dig varje dag. Eller, ge mer komplimanger. Eller typ, säg ja till allt i en vecka! Denna månadens utmaning för mig blir #nouwautumnchallenge. Tack @Nouw för den!!!
4. READ A BOOK BRUH. Inte bara ska man kolla film och serier. ;-)

5. KOM ÖVER SOCKERSUGET. Det är många som faller in i sockersuget på hösten. & sedan till julen kommer det ju så mycket sötsaker så då blir det ju inte direkt lättare haha. Jag tänkte visa lite nyttiga snacks jag lärt mig av brorsan här på bloggen faktiskt. Så stay tuuuuned for that.

Jag hoppas att ni gillade detta inlägget, fick inspiration från min lista- och får en jättefin fortsatt höst! #nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

alex2
alex2,
Jättebra tips!nouw.com/alex2
JohannaKindbom
JohannaKindbom,
vad roligt att du tyckte om tipsen <3nouw.com/johannakindbom
emmafelsing
emmafelsing,
Snygging!!❤️nouw.com/emmafelsing
JohannaKindbom
JohannaKindbom,
tack Emma<3 du!!nouw.com/johannakindbom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229