Snart sex månader som föräldrar

Det är inte alltid så lätt som det kanske ser ut. Att vara förälder och samtidigt "vårda" relationen. Jag är egentligen så himla trött på det fasansfulla uttrycket, men det beskriver väl kanske ganska bra vad jag menar.

Det är svårt att hålla sams mitt i natten när ens bebis skriker och båda är olidligt trötta. Svårt att inte spela på sin irritation om dagarna när man inte sovit en hel natt på snart ett halvår och vissa dagar känner sig mer eller mindre dränerad.

Det är fantastiskt, absolut. Signe är vårt allt och hon har gjort oss genuint gladare och lyckligare. Och som par känns vi starkare och betydligt mognare. Men det är inte alltid fantastiskt. Man tror kanske att allt är rosa moln när man ser flödet på Instagram, men jag tror att alla småbarnsföräldrar mer eller mindre kämpar. I alla fall någon gång under de år man knappt kan gå på toa utan att skynda sig.

Vi älskar varandra men föräldraskapet kommer med utmaningar och prövningar, hur förberedd man än var innan. Och hur lyckliga och nykära man än är.

Ville bara säga det. För jag vet att många går omkring i sin relation och tänker "är det bara vi som bråkar såhär och inte är en sån där lycklig kärnfamilj som bara myser hela tiden?". Det är tufft och jag vill erkänna det. Men samtidigt tror jag och hoppas verkligen att vi är så starka ihop och så kära i varandra, att det alltid kommer att hålla ihop oss. Vi har alla grundstenar som gör ett bra och livslångt förhållande. Och tufft kan det få vara, bara vi håller ihop. Och det gör vi. De bra stunderna är måååånga fler än de dåliga. Vi är bara trötta och lättirriterade. Och mitt inne i vårt första år som föräldrar.

Jag ser oss sitta på verandan om fyrtio år och dela på en vinflaska, medan vi avslutar varandras meningar. Se tillbaka på småbarnstiden som underbar - men också tuff. Och skratta åt alla meningslösa bråk vi kunde ha.

Gillar

Kommentarer