Igår

Igår firade vi som sagt två år tillsammans, jag och Martin. Det senaste året har varit otroligt stort och det har hänt väldigt mycket i och med att Signe föddes. Relationen mellan oss har förändrats och det har varit stundtals tufft med omställningarna. Men nu har vi landat i familjelivet och det flyter på förvånansvärt bra. Vi har hittat våra nya platser i vår relation och jag tycker att vi är duktiga på att vara både mamma/pappa och flickvän/pojkvän. Det känns väldigt viktigt för oss att behålla den del av vår relation som bara är oss - utan Signe. Och det är vi bra på. Jag hoppas det ska fortsätta så.

Jag älskar Martins sällskap. Han är min nummer ett och jag vill helst av allt vara med honom hela tiden. Vi har senaste året blivit mycket bättre på att diskutera och kommunicera. Vi har nog haft ett bråkigare år än det första året ihop, men när allt det där nu lagt sig så känns vi betydligt större och starkare tillsammans. När vi nu också har en dotter ihop, så har vi verkligen också växt som par. Det stärker en relation att få barn - om relationen är god när barnet kommer. Så tycker jag faktiskt att det är med oss. Att se Martin med Signe är det finaste och bästa jag vet. Kärleken som vi nu delar till henne har gjort att kärleken mellan oss också har växt.

Hon har inte fört oss samman eller lagat något. Vi mådde bra i relationen innan hon kom och hade det fantastiskt härligt! Men hon har öppnat våra hjärtan för ännu mera kärlek och nu älskar vi inte bara varandra, utan också vårt gemensamma barn. DET är ju större än allt.

Jag vill dela hela livet med Martin och kan inte tänka mig en bättre pappa och människa att leva med. 

Vi hade en toppendag igår. Martin kom hem med blommor till mig och jag blev SÅ glad! Jag förväntar mig aldrig presenter och sånt, så jag blir så glad när det händer. Sen gjorde vi en shoppingrunda på stan. Lunchade på nya asiatiska stället i 15-huset. Det var jätte-jätte-gott! Kändes som genuin asiatisk mat, långt borta från svenskifierad friterad kyckling. Vi köpte sittdyna till Signes sittdel och hon fick inviga den när vi kom hem. Känns som en ny bebis nu när vi plockat undan liggdelen. Så stor! Det är lite tidigt att byta nu men Signe känns redo. Hon vill aldrig vara i vagnen om hon är vaken, hon vill bara titta på allt. Och ibland orkar man bara inte gå omkring överallt med bärselen. Det blir ju bara tyngre och tyngre också. Vi ska ta första turen med sittvagnen idag, så vi får se om det blir succé. 

Vi avslutade dagen med middag på Pinchos. Det var absolut bra mat och så, men man ska inte förvänta sig finrestaurang eller bra service. Vi fick snap från faster Maja att Signe sov och då blev vi lugna. Innan dess var jag lite stressad, då hon knappt sovit på hela dagen och var helt rödgråten när vi lämnade henne. Hade det varit en "vanlig" dag hade jag inte orkat lämna henne där och då. Men det är SÅ nyttigt att släppa kontrollen, trots att det gör lite ont i hjärtat när hon är ledsen. Det är bra att bryta mönstret och att någon annan kommer in och gör på ett annat sätt, så att man får påminna sig själv om att det jag gör är inte det enda som funkar. 

När vi kom hem vaknade Signe och var jätteglad. Det var skönt för mammahjärtat. Vi somnade tätt ihop, jag och hon. Det brukar hon inte vilja nu för tiden, så det var så mysigt! Idag är det full rulle igen och jag ska på massage senare idag. Det ska bli SÅ skönt. Min nacke är lite sisodär efter alla konstiga ställningar man sitter i. Jag fick en timmes massage i mors dags-present av Martin. Bästa presenten man kan ge mig! 

Gillar

Kommentarer