Måndag till onsdag den sista veckan sov jag hos Imma i Charleston.

Vi badade i havet och det var enorma vågor och kollade på film första kvällen. Andra dagen var vi ute och gick i Charleston hela dan från kl 10 till kl 17.00- vilket var bra då jag fick se mycket av staden. Här är var vi gick:

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ligger lite back med bloggande mwn här är två saker Som faktisk hände innan resan västerut.

Goodbye Ryjean och Elizabeth.

okej det ät en helg detta händer och det är alltså sista orientation. Vi pratar om hemresan   och hur vi har växt/ändrats under året.
Ho Tai nämner att han var rädd att hans vänner och familj i Hong Kong skulle tycka att han var en negativ person. Detta för att han gör lärt sig här att det är okej att prata om både positivt och negativt,  men i Hong Kong pratar man bara om saker som är positiva.

Vi hade även rollspel om olika situationer som är olika i olika länder. Tex den sociala regeln att inte sitta bredvid ngn i bussen i Skandinavien som Suvi påpekade. Även en stafett hade ordnats ett "bagage stafett" där man fick olika uppgifter längst banans gång med mer packning. svårt att förklara men väldigt kul! Sen badade vi i poolen och gick även till stranden med vpra länders flaggor.

Sedan klädde vi upp oss lite och gick till den italenska restaurangen Valentino. Mycket god mat. Senare på kvällen dansade vi just dance och kollade skräckfilm. Klockan 6 på morgonen tog vi fina bilder i soluppgången.

Sedan sov alla över och efter frukosten var det dags att säga hej då till Ryjean och Elizabeth. Det var nog det värsta jag gjort , Ryjean och jag var så nära och det kändes så hopplöst att säga "vi ses snart igen" när vi bor på olika halvor av denna planet.

(Anledningen att Ryjean och Elizabeth åker hem från usa tidigare är för att de är här på stipendier och som då råkar ta slut tidigare )​

Likes

Comments

Efter den guidade turen åkte vi till Flaming George Utah.
Kolla vilken fin utsikt.

Nästa dag tog vi en ordentlig titt igen på gårdagens åsikt innan det var dags för ridning.

Set car endast bea och jag på turen. Vår guide kallades för  Wrangler Mike och han kom på smeknamn till oss - Bea " Billy the kid" eller "spagetti" & sen så jag "Dirty Dave" eller "meatball".

Efter denna dag lämnade vi tillbaks vår husbil till ägaren (kl 18.30) och sedan började den långa resan tillbaks till SC. VI kom hem precis innan lunch på torsdagen. ​

Likes

Comments

Dag 4.  Denna dag åkte vi på guidad tur i vildmarken för att skåda vildhästar. Eller ja, vildhästar och vildhästar. ... Det finns inga vildhästar naturligt i Nord Amerika,  de "vildhästar" som vi ser idag är ättlingar till tamhästar som blev förvildade då cowboys och  andra släppte dem fria då de tex inte hade råd.

(Finns många organisationer som försöker fånga in dem igen. Detta pga av att det knappt finns plats för vildhästar i näringskedjan. Det finns ju redan massvis av betare )

Men det var kul att se ändå!!! väldigt vackra många av dem!!

Likes

Comments

Tredjw dagen gjrde vi blandannat ett snabbt stopp för att se Yellowstone lake.

Vi stannade också för att syna Grand Tetons. underbart ju!

På kvällen var vi i The Bar J Wranglers Roaming W.yoming. Detta är alltså en slags konsert av sjungande cowboys i deras lada. Till servarades god hemmagjord mat.

Exempel på låtar som sjöngs:

- Big Iron
- Happy Roving Cowboy
- They call the wind Mariah

Likes

Comments

Hej alla solstrålar!

Jag har varot i Utah och mestadels Wyoming.

Vi hyrde åkte 4 timmar till Charlotte och flög sedan 2 timmar till Denver och sedan typ 5 timmar till Salt lake city. Puhhh. Sedan blev vi upphämtade av mannen som lånade ut sin husbil. Därifrån åkte vi vidare..

Första natten spenderades i Bear lake.
Dagen därpå vandrade vi och såg Down Mountain (nu vidare i wyoming )

Andra dagen. Denna dag såg vi varma källor i Midway Geyser Basin of Yellowstone.

Fortsatt bilresa till denna otroliga åsikt. Blev faktiskt kär påriktigt . Låt mig predentera Grand Canyon of Yellowstone.

ovan är utsikten från andra hållet så att säga

Likes

Comments

Sista skoldagen var en tordag oxh der var halv dag. Två klasser då vi tog våra sista slutprov. När det bara var några minuter om kramade min spanska klass om mig.
Min spanska lärare sa med tårar i ögonen,

"I so proud of you Johanna and what you have done in this class. You are so brave to be an exchange student. I love you"

Sista skoldagen var väldigt jobbig..

Likes

Comments

På senare tid har det blivit fullt upp både i skolan med The finals och allt runt omkring.

First thing first, skolan har har ju slutat denna vecka. Några av mina vänner graduated  !! Grattis till dem! Jag kunde inte gå på själva ceremonin men jag var där efteråt och försökte hitta några av mina vänner bland alla 400 seniors + familj. Lite klurigt.

Efteråt åkte vi till Lafaye's graduation dinner.

Likes

Comments

Sen senaste blogginlägget har jag:
- Hälsat åå Imma (Malaysia) & Ryjean (Philipinerna) i Charleston. Vi lagade indisk efterätt smakade typ som sött ris (??)- vet att beskrivningen låter sådär men det var ganska gott! Kul att träffa dom goingarna igen, utbytisar i mitt <3.

- Spenderat mycket tid med la Familia. Barbra som jag förut hälsat på i Ohio (Beckys syster) var här i en vecka. Vi spelade mycket sällskapsspel.

- älskat vädret som har varit runt 30 grader oxh jag har därför hängt mycket vid poolen och havet.

Likes

Comments

Går helgerna ibte bara super fort?? Redan söndag...

Okej, i lördags kväll var Bea och jag med Finja på stranden  Det var kalas för Finjas värdbror, Austin, som fyllde 13 år. Stranden var full av middle-schoolers från alla hans klasser + baseball lag. Bea och jag var där för att sällskapa Finja.

Nästa dag kom Finja till oss och vi spenderade eftermiddagen vid poolen. Det var inte jättevarmt idag men det var en klar himmel.

Likes

Comments