Header

Ja nu är avresedatumet verkligen nära.

Vad har hänt de senaste dagarna då? Jo jag har hunnit ha min hejdå middag med släkten, det var väldigt roligt att få träffade som kunde komma, kommer ju trots allt inte att träffa dom på över 8 månader.
Nu håller jag på med den sista packningen, packningen av väskorna brukar alltid ha en tendens att dra ut på tiden, någon mer som känner igen det?
Idag gick sista tvättmaskinen med de kläder som jag vill ha med mig. Jag har fått tänka till rejält flera gånger med tanke på att jag blir borta sensommaren, hösten, vintern och våren så det är kläder för alla årstider som ska med, med tanke på att det fortfarande är mer sommar i Kanada än vad det är här hemma nu.

Nästa gång jag bloggar blir nog när jag har landat i Kanada och är på plats.
Här kommer även lite bilder från helgen. 
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har vi precis kommit hem efter en stor shopping runda, det vi köpte var all mat inför hejdå festen som jag ska ha i helgen. Vi var iväg en ganska så lång stund, det tog två timmar att hitta allt som jag ska ha till festen. Vi köpte allt som man kan tänka sig vilja ha på hamburgaren och lite till :)  


Likes

Comments

Oj vad tiden går snabbt, nästan lite för snabbt om jag ska vara ärlig.
Gårdagen spenderades till mesta dels hemma, började fixa inför packningen av skidfodralet, har även prov vägt den stora resväskan, om vågen visar rätt så vägde väskan nästan 15KG så lite till går allt i vilket är en stor lättnad för mig annars hade jag fått gå utan skor i vinter vilket inte hade varit det roligaste :/.
Igår började jag även med efterrätten som jag ska ha på min stora avskedsfest i helgen, på den kommer det endast släktingar till mig, både från min mammas och min pappas sida, det är lika bra att säga hejdå till allihopa på en gång tänkte jag. Jag kommer att ha ett tema på maten, jag har inte hittat någon mat som är speciell för Kanada tyvärr så det får bli Hamburgare till varmrätt enkelt och bra och det är lätt att till laga till fler personer. Till efterrätt hade jag tänkt kladdkaka med lönnblad av florsocker ovanpå. Vi har nämligen en lönn utanför tomten så de passar väldigt bra då vad jag förstått är att kanadensarna är väldigt stolta över lönnen.Likes

Comments

Igår var det 12 dagar kvar och idag är det 11 dagar kvar tills jag åker. Igår var mamma, jag och min syster hemma och hade en lugn förmiddag då det spöregnade utanför våra fönster så ingen av oss hade någon större lust att gå utanför dörren. Regnet lättade under eftermiddagen och min mamma och jag passade då på att ta en härlig promenad i vårt bostadsområde eller i det området som ligger precis intill vårat. När vi kom tillbaka började vi med middagen och min syster och hennes vän som även var här hemma hämtade min systers kille inne i stan.
När de alla var hemma var det dags att äta, detta var som en hejdå middag med min syster och hennes kille, både för mig och för henne då de återvänder till deras pluggort efter deras resa, middagen var en god vegetarisk rätt som var väldigt god och till efterrätt bjöds det på vattenmelon, ananas och glass med varm björnbärssylt vilket var mumma.
Idag tidigt på morgonen tog vi 4 bilen ut till Arlanda eftersom att min syster och hennes kille började sin resa idag och jag ville säga hejdå till henne ordentligt med tanke på att vi antagligen inte kommer att ses på 8 månader, så detta var mitt första hejdå vilket var lite jobbigt. Nu börjar jag verkligen inse nu att datumet för min avresa närmar sig med stormsteg.

Likes

Comments

Dagen har spenderats i Stockholm med min mamma, syster och moster. Vi började dagen på Moderna museet som hade två bra utställningar som är värda att besöka om man är i Stockholm och har tid över, den första utställningen vi gick på var en konstutställning med Nils Dardels mest kända verk. Alla tavlorna på den utställningen var väldigt fina och stod man och iakttog en tavla tillräckligt länge så upptäckte man fler figurer/människor i bilden under tiden.
Den andra utställningen vi var på handlade om cykeln och dess historia. Jag tyckte att det var väldigt kul och lärorikt att få läsa om cykelns historia och även få se dess förändring under årens gång till att se ut som den gör idag. Den tredje utställningen vi tittade på var en fast utställning som handlar om arkitektur, man fick läsa om olika kända byggnader på olika platser i Sverige och även var ifrån byggnadens arkitektstil kom ifrån samt vad byggnaden används till, alla byggnader som var med i utställningen finns fortfarande i samhället på dess platser bara att man inte sett alla i dess verklighet.
Efter museibesöket gick vi på en liten shoppingtur, jag letade främst efter en fin och bra handväska men jag hittade ingen som föll mig i smaken, eller de jag såg saknade ofta axelrem vilket var ett minus. Jag hittade däremot en bra bok på engelska som jag till sist köpte.

Likes

Comments

Nu är som sagt min syster hemma hos mina föräldrar också, som jag berättade igår var jag och hämtade min syster på Arlanda igår kväll. När vi kom hem satt vi och pratade ett tag till några varma mackor och en god kopp te. Hon är väldigt van att vara ute och resa ensam så hon om någon har massor med tips att dela med sig av vilket är bra för en gröngöling på att resa ensam som mig. Här om kvällen pratade jag även med en av min familjs vänner som bor i Kanada fast en annan stad än vad jag kommer att bo i, det känns väldigt skönt att ha en vän till familjen i samma land som även jag har träffat några gånger.

Idag har vi varit hemma och tagit det lugnt och njutit av det fina väder som vi fortfarande har här i Sverige. Nu kan vi även vara ute i trädgården igen, vi har nämligen har haft besök av skogsbrandsröken där vi bor vilket gjort att det inte varit så härligt att vara ute.

Likes

Comments

Nu under dagarna har jag börjat lägga ner de saker jag ska ha med mig i resväskan när jag åker. Det är endast 15 dagar kvar tills jag åker, det känns så overkligt, tiden bara springer iväg. I veckan har jag fixat de sista sakerna som ska med det var bland annat en adapter att stoppa i vägguttaget i Kanada, där den änden som stoppas i väggen passar de Kanadensiska vägguttagen och den andra änden passar för mina svenska sladdar.
Ikväll har jag hämtat min syster på Arlanda då hon har kommit hem i några dagar för att i nästa vecka åka vidare med hennes kille, under de dagar hon är hemma på besök ska hon jag och våran mamma åka till Stockholm och ha en heldag där bara vi tre. Det här är sista gången som vi kommer ses och umgås med varandra under de 8 kommande månaderna.

Likes

Comments

20 dagar kvar som sagt, det känns som att bara tiden rinner iväg. Nu är den månaden kommen som även är den månaden som jag åker. Det har hela tiden känts så långt bort, när jag har pratat om den kommande resan så har den alltid känts så långt fram i tiden, men nu är det snart dags för mig att lämna Sverige. Detta blir den andra resan då jag reser ensam, förra gången åkte jag och hälsade på min syster men den här gången åker jag helt ensam och kommer till ett land där svenska inte är modersmålet utan engelskan och även franska i en del av landet.  Men det borde inte vara något problem då vi läst engelska sedan 3:an i mellanstadiet samt även läst en del engelsk kurslitteratur nu på högskolan.

Likes

Comments