Header

Jag visade aldrig några bilder här på bloggen när jag var i Kanada, men tänkte att jag kunde visa er några nu, tänkte att jag börjar med ett idag :)

Det här var utsikten man hade över Kamloops sommar tid från campus området:)

Så här såg det ut vintertid ner mot Down town Kamloops :)

Det här stället heter Sun Peaks, och ja precis som det låter så är det en skidort i närheten av där jag bodde. :)

När jag inte var i skolan eller pluggade hemma så passade jag gärna på att åka till just Sun Peaks för lite skidåkning. :)

Jag en härlig dag i backen, pappan i värdfamiljen visste var det fanns bra off pist på den här bilden var vi på väg dit. :)

Även denna bild är från när vi var på vägen mot off pist åkningen. :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Nu var det ett tag sedan sist!

Vad har hänt sedan jag skrev sist då? Jo jag är klar med mina studier :). I stort sett hela vårterminen gick till att skriva C-uppsats. När den väl var klar och inlämnad fick jag en projektanställning på ett kommunalt bostadsföretag en timmes resväg bort :). Innan jag började hann jag dock ha lite ledigt med min kille så vi hann med att fira midsommar i Rättvik, gå på Bruce Springsteen i Göteborg bland annat.

förutom att jobba har jag hunnit med att åka med min kille till olika badstränder bland annat till ett ställe som heter Wiks slott, där får man bada i sötvatten antingen från en badstrand med alla småbarnsfamiljer eller från en brygga en bit från stranden med hopptorn. Vi har även varit en vända till Gräsö och där får man bada i havet antingen från stranden eller från klipporna :).

Var det någon av er som lyckades få biljett till Beyonces konsert på Friends arena? Jag och några kompisar lyckades fixa biljetter så vi var några av de 50,000 som fick njuta av hennes fantastiska sång och koreografier :). Hon var så grymt bra!


Likes

Comments

 Oj nu var det verkligen längesedan jag var aktiv här. 

Som ni förstår så är jag hemma i Sverige igen. 
Man kan summera mitt utbytes år som ett väldigt intressant och lärorikt år. Jag fick vänja mig med att vara utan min familj och klara alla situationer själv, visst man kunde få bra hjälp och stöd från skolan om det behövdes. Samt att studierna där borta var väldigt intressanta och och roliga plus att man fick sig en stor utmaning när allt skedde på ett språk man inte talar som modersmål. 

Tack vare mitt utbytesår är min engelska mycket mycket bättre än innan jag åkte. I en av kurserna jag läst nu i höst fanns det en utbytesstudent  som frågade om jag också var utbytesstudent och från ett engelskspråkigt land, den frågan har jag aldrig fått innan :p

Hu ser mitt liv ut nu då?
Jo jag bor i min hemstad igen vilket jag inte gjorde när jag åkte till Kanada, jag har en egen lägenhet som jag håller på att inreda efter min egen stil och smak för fullt. Lägenheten är inte speciellt stor men den passar utmärkt för mig. 

Innan jag åkte bodde jag i Gävle men på grund av olika omständigheter, så valde jag att flytta tillbaka till min hemstad. Visst jag får pendla nu till alla föreläsningar och så vidare men det gör jag så gärna. 

Under sommaren träffade jag även en fantastik och underbar kille som jag gärna helst spenderar min lediga tid med, man kan lugnt säga att jag är kär på riktigt. =)

Likes

Comments

Oj nu var det ett tag sedan jag skrev något här.
Jag har nu varit i Kanada i över 6 månader, tiden går så himla fort.
Jag kan kort sammanfatta min jul och mitt nyår, julen firades här i Kanada med värdfamiljen, här firar man inte jul den 24 dec utan den 25 dec, så på dagen den 25 dec var vi ett gäng som åkte skidor och sedan på kvällen firade vi jul. Mitt nyår spenderades med andra utbytesstudenter först för att sedan fortsätta till en hemma fest med andra studenter och studenter som tagit sin examen. 

Nu är vi redan i mars och skolan började igen tidigt i januari månad med 4 nya kurser, vissa av lärarna hade jag förra terminen i andra kurser medans några av dom var helt nya för mig.

Veckan som var, var det IDays vilket är internationella dagar på skolan, vilket betyder att man får gå på olika event under dagarna och kvällarna för att upptäcka och se andra kulturer från olika delar av världen. Jag var med på ett event och gjorde svenska köttbullar vilket uppskattades väldigt mycket av alla besökarna, det lagades även traditionell mat från Kina, Kanada, Mali (Afrika), Ukraina och Ryssland.

Likes

Comments

Nu har ännu en vecka gått och jag vet att jag inte har uppdaterat här på ett tag, men jag har så fullt upp hela dagarna så tiden räcker tyvärr inte alltid till. 

Men vad har hänt sedan jag senast skrev?
Förra helgen var det Halloween här i Kanada och i alla andra länder också förstås.
På torsdagen hjälpte jag till på skolan att förbereda lokalen där skolans Halloween fest skulle vara vilket var väldigt kul, jag fick hjälpa till med att dekorera väggarna :). På fedagen var själva Halloween, först en vanlig skoldag för att sedan åka hem och byta om, jag var Catwoman. Jag och en av tjejerna jag bor med var volontärer och agerade vimmelfotografer den första timmen för att sedan vara med vänner och njuta av festen.Jag måste säga att det är väldigt synd och tråkigt att vi inte firar Halloween i Sverige så mycket som de gör här i Kanada.
Resten av den helgen pluggade jag. Veckan som kom bjud på ännu mer plugg och skrivande av uppgifter.
Igår kväll var jag och den tjejen jag var på Halloween festen med på Diwali the festival of lights vilket är en indisk högtid/fest. Vi bjöds först på indisk vegetarisk mat vilket var väldigt gott, efter maten det var det dans underhållning i form av traditionell indisk dans samt Bollywood dans.När dans underhållningen var klar gick vi ut för att titta på alla fina fyrverkerier och sedan fick vi alla dansa vilket var väldigt kul men svårt, de vi dansade med försökte att lära mig och min kompis hur vi skulle dansa och jag tror att vi lyckades ganska så bra, alla är vi ju nybörjare någon gång och någon gång måste ju bli den första, men jag tyckte att det var väldigt kul.
Idag då vad har jag gjort idag? Jo jag har pluggat hela dagen, ovanligt va :).    

Likes

Comments

Ja nu var det allt ett tag sedan som jag skrev något här på bloggen.
Anledningarna är många, det är väldigt mycket plugg i skolan och jag har flyttat.
Nu har jag varit här i Kanada i lite mer än 2 månader, två månaders dagen var nu den 23 oktober. Så vad har jag gjort sedan jag skrev här sist? Jo jag har pluggat väldig mycket, jag sitter varje kväll med en hög av plugg som innehåller uppgifter som ska lämnas in och även mycket läsning av kurslitteratur. Jag har hunnit umgåtts med de andra utbytesstudenterna, flyttat till en värdfamilj :) och varit på bio. Vi såg filmen Gone Girl  för er som gillar thriller filmer så ska ni se den, men om man lätt får mardrömmar så ska man nog se någon annan film istället. 
Jag kan dock inte förstå att tiden går så snabbt här borta, det kändes som det var igår jag sade hejdå till alla hemma i Sverige och som att det var igår jag landade här i Kanada. Som många säger så blir man väldigt stark som person att lämna trygghetszonen för att få pröva sina egna vingar, och när man väl gör det så vet man att man är mycket starkare än vad man någonsin hade trott att man var tidigare och att man klara väldigt mycket själv, bara man har inställningen att man ska klara det och att man tror på sig själv.

Likes

Comments

Ja nu har jag gått i skolan här i två och en halv vecka och på tisdag har jag redan varit här i en månad. 

Va tiden går snabbt, jag vet att alla som är på utbyte eller studerar utomlands eller för den delen jobbar utomlands säger att tiden bara rinner iväg och ja jag kan inte annat än att hålla med.
Veckorna hitintills har innehållit väldigt mycket plugg man får i stort sett dagligen nya saker att läsa på tills nästa lektionstillfälle. Varje kväll så sitter jag och pluggar tills jag ska sova för natten.
Förra helgen bestod även den till stor del av plugg, fast på fredagskvällen var de utbytesstudenterna jag brukar umgås med och jag själv på en hockey match och efter det gick vi ut på en pub/ restaurang i downtown, om jag förstod det rätt så tillverkade puben/ restaurangen egen öl, jag beställde dock ingen öl utan det blev en cider för min del och efter det gick vi upp på ett berg i närheten av där vi bor och tittade ut över en stad full med ljus det var så härligt att bara sitta där uppe ett tag och titta ut över staden. 

Likes

Comments

Nu har jag varit i Kanada i 15 dagar. 

Första natten fick jag spendera på ett hotell i Calgary eftersom inte hela mitt bagage kom till Calgary utan till en annan destination i Kanada och det gjorde att jag missade mitt anslutningsflyg till min slutdestination, men Air Canada var så hjälpsamma och betalade hotellnatten, middagen på kvällen och frukosten på morgonen innan mitt flyg skulle avgå. 

Första dagarna  på universitetet där jag studerar gick ut på att vi internationella studenter skulle lära känna varandra och lära oss att hitta på universitetet och även i omgivningarna. 

Klasserna började i onsdags denna vecka och de fyra kurser jag läser denna termin verkar alla vara bra och spännande, alla lärare pratar olika fort och med olika dialekter men man vänjer sig nog ganska så snabbt. Jag är inte den enda svensken som är här på utbyte vilket är väldigt skönt :)

Likes

Comments

Ja nu är avresedatumet verkligen nära.

Vad har hänt de senaste dagarna då? Jo jag har hunnit ha min hejdå middag med släkten, det var väldigt roligt att få träffade som kunde komma, kommer ju trots allt inte att träffa dom på över 8 månader.
Nu håller jag på med den sista packningen, packningen av väskorna brukar alltid ha en tendens att dra ut på tiden, någon mer som känner igen det?
Idag gick sista tvättmaskinen med de kläder som jag vill ha med mig. Jag har fått tänka till rejält flera gånger med tanke på att jag blir borta sensommaren, hösten, vintern och våren så det är kläder för alla årstider som ska med, med tanke på att det fortfarande är mer sommar i Kanada än vad det är här hemma nu.

Nästa gång jag bloggar blir nog när jag har landat i Kanada och är på plats.
Här kommer även lite bilder från helgen. 
Likes

Comments

Nu har vi precis kommit hem efter en stor shopping runda, det vi köpte var all mat inför hejdå festen som jag ska ha i helgen. Vi var iväg en ganska så lång stund, det tog två timmar att hitta allt som jag ska ha till festen. Vi köpte allt som man kan tänka sig vilja ha på hamburgaren och lite till :)  


Likes

Comments