Idag har jag min tenta 13.15. Är så nervös! Känns som att jag inte har haft tillräckligt med tid att plugga då det är så mycket annat hela tiden. Efter idag ska jag hem och börja skriva på nästa tenta som ska vara klar på fredag nästa vecka. Jag längtar så himla mycket till sommaren när jag inte har något skolarbete! Dock ska jag jobba men då behöver jag bara göra det så det blir skönt ändå. Sommar klingar skönt i öronen nu när det är en dag som är kall och regnig. Ska försöka komma ut och träna innan tentan så jag har rensat skallen och fått min endorfinkick! Jag dra skicka med er mitt motto som jag försöker följa i så stor utsträckning det går.

"Fullfill your dreams with a big smile, laugh a lot and enjoy every moment in life"

​Bilderna är från min joggingrunda igår. Eftersom det var kasst väder så ser det väldigt trist ut, men när det är sol är det så himla vackert där. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

JAG GJORDE DET!! Jag klarade målet jag hade inför träningen igår! Vilken härlig känsla det var att springa de sista metrarna och sen äntligen få stanna och veta att jag uppnådde mitt mål. Dagens mål är att fortsätta klara ett varv och om jag orkar ska jag fortsätta in på varv 2. Det här med att sätta upp ett mål innan träningen är skönt för då vet jag vad jag ska kräva av mig själv. Har jag en dålig dag så gör det inte så mycket bara jag slutför målet. Typ som idag när jag ska fortsätta om jag orkar, gör jag inte det så gör det inte något eftersom det inte är mitt huvudmål för dagen.

Igår kväll satt jag och kollade en blogg från en tjej som jobbar som au pair i London, det är verkligen min dröm att få göra det någon gång i livet. Jag har drömt om det sen sista året på gymnasiet, men det har inte blivit av eftersom jag fortsatte plugga efter studenten. Men förra veckan så bestämde jag och Sebbe att jag ska genomföra den här drömmen om 2 år. Jag ska läsa klart min utbildning och sen jobba i 6 månader. Efter det ska jag åka till London i 6 månader (till att börja med). Trivs jag så kanske jag stannar 6 månader till. Jag längtar så sjukt mycket till det!! Hela min kropp vill åka NU!! Eftersom jag pratat lite om mål innan så kan jag säga att ett annat mål jag har är att vara nere i min målvikt när jag åker dit. Det skulle vara skönt.

Nu ska jag fortsätta plugga inför tentan imorgon (mål att klara den). Ha en bra dag! 

Likes

Comments

​Idag är ytterligare en pluggdag, pust... Det är fruktansvärt tråkigt och det tar verkligen hela dagen för mig så det enda jag får gjort är träning, matlagning och disk. Men på torsdag vid 13.15 har jag tentan så efter det kan jag lägga det åt sidan och börja fokusera på nästa tenta som ska vara klar nästa vecka på fredag. Usch de bara kastar på oss massa arbete känner jag. Jag har ingen fritid förens i slutet av maj. Så nu har jag fått ur mig mina klagomål, skönt! Dags att tänka lite positivt, jag läser till ett yrke jag verkligen vill bli och då får det vara lite kämpigt ibland. Träningen idag blir joggingtur igen och om jag hinner ska jag köra ett danspass också. Kul tycker jag! Idag är mitt mål att orka jogga ett helt varv runt Gubbholmen. Ska kämpa till sista uns kraft är ur kroppen på mig för att nå det målet, jag var så himla nära igår så bara att puscha på extra mycket idag. Ha en bra dag där ute och om du kämpar med vikten, ge aldrig upp din dröm om att gå ner i vikt. Du kan klara det! 

Likes

Comments

Nu har jag äntligen kommit igång rejält med träningen. Har varit ute på promenader och joggingturer i 2 veckor. Är så härlig känsla att känna att man kommit in i det igen efter vinter, plugg och sjukdom. Jag känner verkligen hur glad jag har varit på sistone och jag känner mig inte lika stressad över allt skolarbete jag har. Jag tycker det är lättare att få in saker i huvudet efter ett träningspass. Jag har satt upp ett mål för sommaren som är att på min födelsedag i augusti ska jag orka jogga 5 km utan att stanna. Är sjukt peppad på att nå det målet! Samt att viktmässigt är målet - 5 kg (hoppas på mer) till samma datum. Nu fasen ska kilona rasa!

I skolan just nu håller jag på att plugga till en omtenta som jag har på torsdag. Den handlar om massa sjukdomar. Är svårt att få in allt, men som sagt så känner jag att träningen hjälper. Ha en fortsatt bra kväll och jag hoppas er kväll är roligare än min med plugg :)

Likes

Comments

Äntligen är jag tillbaka här på bloggen! Jag har haft fullt upp med skolan sen senast. Nu har jag varit på praktik på Kirurgen, Arvika sjukhus i 4 veckor och jag har 1 vecka kvar. Sjukt kul och tiden har flugit fram! Kommer bli väldigt jobbigt att komma tillbaka till skolan, men är bara 3 veckor innan vi ska på nästa praktik som pågår fram till sommarlovet. Då ska jag vara på MAVA på Karlstads sjukhus.

Idag var årets första joggingtur ute. Det var riktigt härligt att komma igång igen. Fortsätter kämpa på! 

Likes

Comments

​Idag klockan 14.00 ska jag på morfars begravning. Den här dagen är sjukt jobbig! Jag ska spela på begravningen så det sätter lite extra press på mig. Det kommer nog gå bra men är ändå nervös att jag inte ska klara av det. En sån här dag är det många tankar i huvudet som inte riktigt kan samla sig helt. Massa minnen och tankar om hur jag ska ta hand om resten av familjen efteråt om någon behöver det osv. 

Det som är positivt idag är att jag vägde mig nyss och jag har gått ner 2.5 kg sen den 17 januari. Väldigt stolt över mig själv!! Nu är det bara att fortsätta med det här så kommer jag nå målvikten snabbare än väntat. 

Ha en bra dag och säg till era kära att ni älskar dem innan det är försent. Och åk den där extra turen till de gamla för du vet inte om du får se dem igen. 

Likes

Comments

​När jag gör situps så får jag ont i svanken, det är som att någon skulle hugga en kniv om och om igen där. Jag har kollat på olika videos och där pratar de om core och jag försöker verkligen göra som de men det går inte.  Jag gör situps även om det gör ont, men jag får pausa när det börjar göra ont och då känns det som att jag tappar "flowet" under träningen. Idag var en sån dag då mitt humör vände och jag bara kände att jag skiter i allt. Jag gjorde såklart inte det men man vill verkligen. Tankarna då går runt i de gamla vanorna såsom att åh vad gott det skulle vara med godis eller åh vad gott att bara äta skräpmat. Efter träningen är klar och jag fått ur mig ilskan och tänker på de tankar man hade så känner jag bara en äcklighetskänsla. Jag vill absolut inte ha godis och skräpmat! Jag vill fortsätta äta nyttigt och träna så jag när min vikt! Konstigt hur hjärnan fungerar under olika omständigheter. Slutsatsen med det här inlägget är iallafall att träningen idag var pissig men även under såna dagar måste man vara stark och visa för sig själv att man har ändrats och inte tänker åka tillbaka till gamla vanor. 

På torsdag ska jag väga mig så får vi se om jag har gått ner något under januari. Håller tummarna för det! 

Likes

Comments

​Nyss gjort dagens träningspass och hjälp vad gött det var! Nu är jag fylld med ny energi att göra av med under dagen. Första bilden är en screenshot från appen jag använder. Det är nära av övningarna jag gjorde idag. Andra bilden visar en liten del av min Spotifylista som jag lyssnar på när jag tränar. Att ha en lista med peppande låtar är sjukt bra! Nu ska jag duscha och sen ska jag och Sebbe gå ut en sväng. Ha en superbra dag för det ska jag ha! 

Likes

Comments

Nu har jag och Sebbe ätit en god middag, lax med stuvad spenat och broccoli. Jag är mycket nöjd med det och det var så gott! Resten av kvällen spenderas med Harry Potter and the halfblood prince. Ha en bra kväll! 

Likes

Comments

​Nu har jag vilat knät i 4 dagar så nu äntligen kan jag köra ett träningspass idag. Det ska bli väldigt skönt att få röra på sig och känna hur jag bränner kalorier. De dagarna jag vilat har jag mest gått och så har jag tränat lite armar, men eftersom jag inte kunde ge allt var det tråkigt och jag fick inte den positiva känslan jag har annars. Kosten jag har går fortsatt bra att följa, jag trodde det skulle bli mycket jobbigare än vad det är, men jag är väldigt glad att det gott så bra som de har. Jag har haft 1 dag som jag hade lite abstinens efter kolhydrater, men jag lyckades stå emot frestelsen. För första gången känner jag mig stolt över mig själv när det kommer till träning och kost! För första gången känns det som att jag kommer klara att gå ner till min målvikt. 
Utöver den vanliga träningen idag ska ja även ta med Sebbe ut på en långpromenad i det kalla, vackra vädret. 

Annars i livet sörjer jag morfar. Igår var jag, mamma och pappa och rensade ut det sista i rummet. Det var jättejobbigt psykiskt att gå in i rummet och mötas av en tom säng, tystnad och ett nästan helt tomt rum. Det enda som var kvar var de saker som mamma fick som minne och det jag fick som minne. Jag fick mormor och morfars tallrikar, fat, skålar, kaffekoppar, kaffekoppsfat, sockerskål och mjölkkanna som de har haft så länge jag kan minnas. Den serien är grön och komplett förutom en kopp som fattas. Sen fick jag även deras finservis med blommor, 10 koppar och 10 fat som de också haft så länge jag kan minnas. Fick även två vaser, en teburk, en tavla på huset de bodde i när jag var liten och två ljusstakar. Att få ärva allt det gör mig lycklig för då kommer jag alltid kunna tänka på dem när jag använder sakerna. Serviserna ska även fortsätta gå i arv till mina framtida barn. 

Likes

Comments