Bestämde mig för att faktiskt lägga ut annonserna, så här kommer några intressanta annonser, ni får gärna kommentera vad ni tycker om dom också.

Den första hästen är ett väldigt fint sto som min syster var lite mer intresserad av än jag, tycker hon är fin men kanske lite väl ung. Den andra hästen är en valack som jag helt ärligt inte riktigt gillade, jag vill helst ha ett sto dessutom. Häst tre var min absoluta favorit, riktigt riktigt fin asså. Den fjärde hästen ser trevlig ut och är också intressant. Den sista hästen är Haiyo, han som vi provridit och kikat på. Alla dessa hästar är hästar som vi skulle kunna tänka oss att provrida/köpa, som är i vår prisklass och allt sådant. Ni får gärna skriva vad ni tycker om dessa hästar och så eller om ni har andra tips på hästar på den här nivån. :)

Länk 1:

https://www.hippsonmarket.se/classified/13386/​

Länk 2:

https://www.hippsonmarket.se/classified/13281/

Länk 3:

https://www.hippsonmarket.se/classified/12377/

Länk 4:

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1056195&inriktning=4&typ=

Länk 5:

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1047857&inriktning=4&typ=

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Nu var det ju ett tag sedan jag skrev, dels har jag inte riktigt haft något att skriva om, och sen har jag heller inte riktigt tagit mig tid att sätta mig och blogga.

Men vad har jag gjort då? Jag har främst varit i skolan men även i stallet. I onsdags skulle jag haft hästdag i skolan men jag stannade hemma pga att mitt ena öga blev svullet och konstigt, kunde knappt öppna det haha. Vet inte vad det var för fel, det gjorde ont iaf. Igår hade vi idrott sista lektionen så då var vi på iform och gymmade, inte superkul eftersom vi inte får köra själva, dessutom var det spinning som uppvärmning. Jag hatar spinning. I onsdags var det ju även alla hjärtans dag, då var jag på dejt och åt hamburgare, jag fick en ros och geléhjärtan också såklart ;). Nu i helgen har jag såklart stalltjänst, jaja jag ska inte klaga så mycket, det är fan ingenting jämfört mot praktiken haha, dock råkade jag såklart vrida till min handled igår på något konstigt sätt så nu har jag såklart ont i den. Igen. Jag som trodde handledsinflammationen hade läkt...

Ikväll ska familjen ut och äta tydligen, så jag ska hoppa in i duschen snart.

Har lite planer inför kommande vecka.

På måndag ska vi tillbaka och provrida Haiyo, ska bli spännande att se hur det går då, vår tränare Ida ska följa med då förhoppningsvis och känna lite på honom. Vi har hittat lite andra intressanta annonser också som jag lägger ut här i ett nytt inlägg senare (tror jag), så kan ni få se lite vad vi söker. Vi var först inte särskilt intresserade av Haiyo efter att vi ridit, men vi ändrade oss rätt fort när vi tänkte lite mer eftersom det faktiskt är en jävligt fin häst och vi nog dömde honom lite fort, vi var ju trots allt väldigt ovana med en så känslig häst, så vi ska åka dit igen och kolla som sagt.

På onsdag börjar praktiken på Berga igen, jag har smådjur då, jag planerar att sitta och gosa med alla fluffiga små kaniner, det blir säkert kul där, inget lär ju kunna vara värre än grispraktiken... Nu när jag skrev det såhär så insåg jag att jag faktiskt inte hade så mycket planer inför veckan haha men det kommer säkert mer, brukar ju va så...

Lite tankar & funderingar då...jag är jävligt irriterad på Postnord eftersom frakten kommer bli svindyr på wish fr.om första mars, ska fan snabbshoppa fram tills dess haha. Förresten, jag beställde träningskläder från Fabletics den 15 januari tror jag det var, typ dagen innan min födelsedag, men inte fan har det kommit. Dock skickades det från USA men fortfarande... ;( Är också jävligt irriterad på folk i trafiken, vissa fick nog körkortet i ett flingpaket... har även insett att jag gillar nästintill hela min klass jävligt mycket, vi är en klass på 20 pers bestående av endast tjejer, det är inte särskilt safe men vi håller ihop bra, det är bara några stycken i klassen som man inte riktigt gillar haha men så är det väl alltid, speciellt med baraaa tjejer, blir en jävla massa tjafs. Tror inte jag har så mycket mer o skriva nu, ville mest skriva av mig lite, men som sagt jag kommer nog lägga ut ett inlägg ikväll med annonser på andra tjusiga små pållar så ni kan få kika. :)


Likes

Comments

Ja, hur gick det nu då?

Först, när vi kom dit, så fick vi vara med när han gjordes iordning. Han var väldigt cool hela tiden och stod mest stilla och gosade med oss. Allting verkade bra, vi ställde olika frågor om hur han var osv, det enda vi inte riktigt gillade var väl att han blev tjurig när man sadlade, men det kanske man får blunda lite för, vi har ju trots allt en ovanligt snäll ponny. När vi sedan gick ut till ridhuset för att rida så red först ägaren, dels för att värma upp Haiyon och för att vi skulle få se hur han är. Han såg väldigt fin ut för honom, han var finare än i annonsen, han hade riktig hingstnacke och riktigt fin kropp. Helt klart något jag vill ha. Det var väldigt många hästar i ridhuset samtidigt, vilket ändå var bra, för då fick vi också se hur han blir i mer krävande situationer, men han verkade inte störa sig av det och han blev heller inte mindre koncentrerad. När vi sen fick rida honom så var det ju stor skillnad haha, det är en väldigt svår häst med väääldigt stora gångarter, han var väldigt känslig för hjälperna samt i munnen, men han var fin. Jag tror, som hans ägare sa, att han absolut blir fin bara man hittar knapparna på honom, det är liksom ingen häst du köper idag och drar ut på tävling redan imorgon, man behöver utvecklas och lära känna honom först, men sedan kommer han nog vara underbar. Han var hennes första storhäst också så hon sa att han inte är den lättaste att övergå till från ponny just för att han är svår och känslig, men det går ju absolut, bara man har tålamod för det. Det var liksom väldigt mycket häst i honom, om ni förstår? Vi vet inte om vi gillade honom eller inte riktigt, men vi kommer såklart provrida andra hästar också innan vi bestämmer oss för något, men det kommer troligast inte bli honom vi köper.

Likes

Comments

Hej! Idag står provridning på schemat!

Vi ska alltså åka och provrida en storhäst som vi kikat lite på, tanken är att se vad det är vi letar efter lite. Denna kille är född -07 och 167cm hög. Han verkar genomsnäll och det viktiga för mig är att hästen vi sedan väljer, är lugn i psyket och ingen hispig jävel som man knappt kan rida ut på utan att pållen ska hålla på och tjafsa eller spooka för minsta lilla, sånt orkar man fan inte. Min syster letar efter någon häst som hon kan klättra i klasserna med i dressyren, så det är såklart en dressyrhäst vi letar efter.

Haiyon, som han heter, har även eget framåtdriv vilket vi saknar lite med Tessa så det blir skönt. Men som sagt vi får se vad vi tycker sen efter att vi provridit, jag återkommer sen om hur allt gått och vad slutresultatet blev samt våra åsikter. 😁👍

Likes

Comments

Det här är alltså Tessa, min ponny. Vi har ägt henne sedan 2016 men innan var vi medryttare på henne så detta är alltså både vår första medryttarponny samt vår första egna ponny.

Tessa är ett sto född -03, alltså är hon 14 år, blir 15 i april. Hon är 145,5 cm hög och är Netherland Riding pony, och är blandras mellan fullblod och welsh. Hon har väldigt fin stam, e. Orchard D'avranches, u. Speyksbosch Naturel, ee. Orchards Bonne Louise.

Hon rids mest i dressyr men hon hoppas även för att hålla igång. Innan hon kom till oss tävlades hon inom hoppning och fick placeringar, men pga att vi inte har intresse för hoppning så har hon fått bli omskolad till dressyrponny vilket hon funkar utmärkt i. Eftersom vi har NIU-inriktning i både dressyr och hopp på berga så har en tjej ur hoppgruppen haft med Tessa på hoppträningar för Helena Persson så hon hoppas som sagt fortfarande.

I dressyren tävlas hon på Lätt A-nivå, men tränas inför Lätt A:P1 & FEI.

I ridningen är Tessa ganska lugn, hon tycker det är roligt att få komma ut och röra på sig så uteritter är något hon uppskattar, då kan hon bli jävligt pigg haha. I dressyren och på banan så är hon väldigt fin men hon behöver ganska mycket hjälp med drivet då hon inte har så mycket eget framåtdriv. På sistone har hon varit ganska jobbig att rida då hon får för sig saker och börjar busa och studsa, men förutom det är hon lugn och snäll. I hoppningen däremot är hon alltid framåt och drar mot hindren, så hon lämpar sig inte riktigt för en orutinerad hoppryttare där, speciellt inte om man känner sig otrygg och vill ha en lugn, säker häst, då hon blir jättepigg och gärna busar. Men så länge man är bestämd och vågar så är hon superfin, hon hoppar med väldigt fin hoppteknik. Tessa älskar allt som har med galopp att göra.

Förutom i ridningen så är hon världens snällaste i hantering, hon älskar att bli borstad och hon uppskattar alltid att få gosa. Hon är även väldigt lättlärd, därför har jag kunnat lära henne kram och min syster har lärt henne puss, hon kan även buga. Hon skulle aldrig bitas, hon sparkar inte heller, dock har hon haft problem med mugg osv så vid hovkratsning på bakhovarna kan hon vara lite bråkig, hon drar i benet och kickar mot luften, men inget farligt, hon slutar när man säger åt henne.

Tyvärr har vi lite problem med lastningen. Det går bra att lasta in, så länge man är bestämd och lugn. Problemet är när man ska åka. Man måste ha allting klart och packat i bilen så att hästen är det sista som packas in, sen är det bara att kasta sig in i bilen och köra, annars börjar hon trampa och bråka. Avlastningen är värst, då kastar hon sig ut direkt och har man otur hinner man knappt få ner bakluckan innan hon hoppar ut. Senast vi åkte på tävling hade hon så bråttom ut att hon kröp under bakbommen på bara några sekunder, det var riktigt läskigt och det kunde ha gått riktigt illa, men hon klarade sig fint utan skador och vi kunde starta tävlingen ändå. För att kunna köra henne så lugnt och tryggt som möjligt så bör man köra henne i en B-kortare eftersom det antagligen handlar om att hon har dålig balans, där står hon mycket tryggare och får mer space, alternativt att man kör henne baklänges i vanlig transport, då står hon också stadigare, men det här är såklart något vi måste jobba bort inför försäljning. Antagligen har det hänt något förr när hon har åkt transport, det måste ju komma någonstans ifrån? Dessutom blir det bara värre och värre eftersom hon nästintill varje gång man åker med henne i vanlig transport händer nånting, som det med bommen. Då blir hennes rädsla även större och större, men vi får hoppas att det löser sig.

Tessa har svårt för att få vänner, hon gillar inte särskilt många andra hästar, speciellt inte valacker. Just nu går hon i en stor stohage med två andra storhästar, stona kommer bra överens i hagen så där är det inga problem, men vi har haft problem tidigare då hon är låg i rang. Förut innan vi valde att ställa henne på Berga, så hade hon en bästa kompis som heter Lycka, ett svart arabsto. De blev verkligen bästa vänner och trots Tessas tjuriga personlighet så trivdes de verkligen ihop, men vi får se, kanske har vi fortfarande henne i sommar? Då kanske vi släpper ihop dem på sommarbete så de får som en "återträff" haha.

Tessa har tyvärr återkommande soleksem i man och svans, därför kan hon inte gå på sommarbete dygnet runt utan måste få komma in på nötterna då det är som värst. Under dagen så blir hon irriterad i hårbottnen pga solen, men under natten kommer ju alla knott och gör allting ännu värre, så då får hon sår i hårbottnen och det hela slutar med att hon kliar av sig all man och svans så den har växt ut lagom till sommaren nästa år igen...dock ger vi henne linfrön året runt bl.a så förra sommaren märktes det knappt, och hon går såklart även med eksemtäcke så detta är knappt ett problem för henne längre.

Bilderna på henne är tagna för ca 1 år sedan då jag inte orkade ta nya bilder, och jag hade heller inga fräscha bilder som är tagna rätt nyligen så det fick bli dessa. Som ni kanske ser så är hon väldigt grå i både mannen, svansen och pälsen. Vet inte riktigt vad det beror på men så har hon alltid varit så länge vi har haft hand om henne. Dock har det blivit mer och mer grått, efter varje fällning så blir det bara mer grått, hon kanske är stickelhårig? ;) Jaja, hon sticker ut lite iaf. Varje gång hon får sår någonstans eller skavsår, så blir det grått där pälsen blivit avskavd, så nere på frambenen så har hon gråa ytor där hon antagligen har haft benskydd som gett skav hos någon tidigare ägare. Om några år kanske hon är nästintill helgrå, vem vet?

Tanken är att sälja henne till sommaren för att sedan köpa storhäst och då vill vi att hon ska ha startat fler tävlingar för att få upp resultaten på henne. (Kommer mer info om hästköp & försäljning, vad vi söker för storhäst, m.m senare.) Därför tränas hon väldigt mycket just nu, tanken är att vi ska ta ut vår tränare 2ggr/vecka och inte trimma på banan så mycket själva så hon verkligen kan finslipas, så får vi väl se vad som händer senare. Men förhoppningsvis får vi henne såld till sommaren så vi kan ha en ny häst.

Varför vi ska sälja henne är främst pga att hon är för liten då min syster är rätt lång, dessutom fyller min syster 19 snart, hon är ju egentligen lite gammal för ponny. Jag vill inte ta över henne efter min syster så därför köper vi storhäst istället, och för att vi vill kunna tävla högre nivåer.

Jag tror inte jag har missat något viktigt nu, men detta är iallafall Tessas presentation.

Likes

Comments

Hej! Nu har jag inte uppdaterat på ett litet tag. Jag har inte gjort så mycket sen jag kom hem från Falkenberg.

Jag har varit och handlat, varit i stallet och hållt på med min saknade ponny och kört bil 😋💪. Jag har skaffat mig en skena som hjälper mig hålla handleden på plats så inflammationen försvinner snart 🙄. I stallet hjälpte jag min syster inför att hon skulle träna, det var härligt att träffa Tessa igen, jag har verkligen saknat henne. Hon kändes mindre än vad jag kom ihåg henne, jag fick även skritta av Tessa efter ridpasset så att jag fick rida lite. Jag kommer ju antagligen inte kunna rida på ett tag tyvärr.
Jag hade en mopedbil innan 😝, men den ville inte riktigt samarbeta och slutade funka i kylan, så jag har en epa istället som jag fått "lära känna" under helgen, så nu ska jag nog kunna köra igen 😅🚜💨

I veckan som kommer så har jag stalltjänst, så vi får se hur mycket jag hinner uppdatera här då, om det ens finns något spännande att uppdatera så att säga 🙄. Kommer även lägga ut en presentation om Tessa här snart, så ni får se vad jag har för häst. Måste bara få en bra bild först på henne, men som sagt det får bli snart. ❤️

Likes

Comments

​Nu sitter jag på tåget på väg mot Stockholm ifrån Falkenberg, behövde göra ett tågbyte i Göteborg men det gick bra. Jag kollar på en film under tiden som jag åker tåg eftersom det är några timmars resa. Filmen jag kollar på heter Pain & Gain, det är främst en komedi, men med ganska grov humor, dessutom är det gymhumor så det är kanske inte alla som uppskattar denna film. 

Vad ska jag göra när jag kommer hem då? I helgen ska jag vila upp mig, det är ju snart skola igen...känns som om det varit lov pga två veckors praktik, skönt att det inte varit massa skolarbete utöver praktiken iaf, det hade jag aldrig orkat.

Det gjorde lite ont i hjärtat att åka ifrån gården jag varit på i två veckors tid, mycket speciella hästar som jag absolut kommer sakna, men man får väl inte fästa sig allt för mycket antar jag. 

Nu ska jag fortsätta kolla på min film, om wifiet på tåget nu vill samarbeta...filmen laggar ju fan hela tiden, jaja sen ska jag nog sova lite.

Likes

Comments

Idag är sista riktiga dagen på min hästpraktik, imorgon åker jag hemåt igen. Känns tråkigt men ska såklart ändå bli skönt att komma hem igen, dessutom saknar jag min egna pålle av att hålla på med andra hästar haha. Jag tar med mig ytterligare kunskap och utveckling i bagaget hem, jag har lärt mig väldigt mycket om dressyrverksamhet på toppnivå men har även fått hantera mycket olika typer av hästar, främst unghästar. Självklart är det ett väldigt fysiskt, men också psykiskt, krävande arbete men jag vet iallafall att jag fortfarande vill jobba och hålla på med hästar i framtiden, det är trots alla tidiga morgnar och stressen samt det tunga arbetet, ett väldigt rofyllt arbete. Det är verkligen så att ingen dag är den andra lik. Jag tror inte att alla klarar av att arbeta med hästar såhär, varje dag, vare sig du håller på med hästar eller ej. Du måste kunna vara positiv mot alla hästar och bemöta dem trevligt, oavsett hur du känner själv eller om du verkligen ogillar någon häst, hästar läser av oss, är vi arga och otrevliga redan från början är det klart att det kommer gå dåligt redan från början. Man får helt enkelt lägga det åt sidan och försöka göra det bästa av situationen, det lär inte bli bättre för att man börjar skrika och slå hästen. Men om man vet att man klarar av det så är det ett jävligt kul jobb, man är alltid kring djur och man mår bra. Kommer senare uppdatera med mer info & bilder från min hästpraktik.

Vad annars då? Jag ska snart göra middag för att sedan prova gymmet som finns här på gården, har kikat in lite i det och det är topp notch kan jag säga. Sedan ska jag packa och städa så det ser lite fräschare ut här när jag lämnar det. Jag ska också sätta mig för att kolla lite hästannonser senare och se om jag hittar något spännande, jag har kollat igenom nästintill alla intressanta annonser på höstnet, men det kommer ju nytt hela tiden. ;) Förhoppningsvis blir det provridningar ganska snart för att se om vi hittar någon trevlig pålle som passar oss i smaken. Tyvärr vart hästen vi skulle åkt och kollat på såld, så hon är ju inget alternativ längre, men vi ska nog hitta något drömmigt. Den som väntar på något gott...

Likes

Comments

Hej alla läsare, idag har jag jobbat i ett stall som jag har praktik på. Dock har jag fått handledsinflammation så jag har inte kunnat göra allt för mycket tyvärr. Jag har även träffat Jan Brink, det är inte alla som gör det, börjar nästan bli vardag för mig att hänga med kändisar 😉.
Det finns två gulliga stallkatter här, den ena heter Tussie och är mamma till den andra, Tippen.

Här kommer två bilder på Tippen när han ligger och sover med sin leksak 😍.

Likes

Comments

Hej & välkomna till min blogg. Denna blogg kommer handla om framförallt min vardag med hästar men även med lite inslag av annat. Jag bor i Stockholm och går mitt första år på ett naturbruksgymnasium med inriktning häst, här har jag även min egna ponny Tessa. Henne kommer jag göra en presentation till senare.

Jag kommer försöka hålla denna blogg uppdaterad samt lägga in bilder.

Likes

Comments

Instagram@johannahartvik