EN DEL AV MITT HJÄRTA HAR SOMNAT IN

LOVE

Något som man tror och har trott sedan man var liten var ju att ens nära och kära skulle finnas i ens liv för alltid. Det skulle inte finnas något bäst före datum på dem, vi skulle få leva i flera hundra år tillsammans och alltid förbli i våra bästa dar. Det var ju iallafall en önskan som man hade hoppats på att slå in, speciellt när döden är något som skrämmer mig rejält.

Jag såg mig inte växa upp från den tioåriga flickan som spenderade varenda sommar på farmor och farfars land utan bekymmer. Oavsett om solen lyste eller regnet öste ner var man lika glad ändå. På dagarna gick man ner och badade tillsammans med farfar, vi var som två fiskar i vattnet. Simmade fram och tillbaka till flotten tills både fingrar och tår var som russin. På kvällarna satt vi antingen i förtältet och myste framför gasolkaminen eller satt inne i husvagnen och jag försökte vara lika smart som farmor och lösa korsord medan farfar kollade tv i bakgrunden eller läste en bok, hans favoritböcker var alltid deckare.. På morgonen vaknade man till nybakade minibaguetter med ost och marmelad och därefter började det om. Vad fanns det att klaga på? Klart man inte ville växa upp. Vem behövde en sommar fylld med kompisar när man hade sina två bästa vänner vid sin sida redan.

Men tiden kom ikapp och helt plötsligt var jag inte den där tioåriga flickan längre. Farmor och farfar var inte längre lika unga och saker förändrades. Husvagnen såldes och farfar blev allt sjukare. Är det en sak som är förbaskat säker så är det att vi Hanssons är sjukt envisa. Det har gått i arv från farmor och farfar till pappa som är värst skulle jag nog kunna påstå och sedan vidare tills oss barn där Alexander sedan fört det vidare till Ninni som ibland är snäppet värre än pappa, om det ens går? Men den starkaste kämpen jag någonsin träffat är du farfar, 13 år med Parkinson och kämpat dig igenom inflammation efter inflammation de senaste åren men ändå aldrig släppt taget. Så det är väl inte konstigt när jag säger att du är min största förebild i livet när jag vet hur du tagit dig fram genom livet sen du var mindre än vad jag är nu. Men inte minst din och farmors kärlek till varandra, det är något jag hoppas att få uppleva i mitt liv också, 63 år som gifta och lika kära fortfarande. Om en månad på dagen skulle du fyllt 83 och imorgon är det farsdag, en dag som min pappa inte längre får ha dig i sitt liv. Men jag hoppas att du har det bra där du hamnat nu, även om det innebär att du inte är här med oss.

Igår var en av de jobbigaste dagarna i mitt liv, att få sitta där och hålla din arm medan jag kände din hand under min hud bli kallare och kallare efter du hade somnat in. Att få se resten av familjen helt förkrossade och inte minst pappa som är den starkaste människan jag känner efter dig. Men det var också en av de finaste stunderna, då både pappa och Joachim hann dit med bara minuter innan du somnade in.

Min bästa vän & farfar!

Medan jag skriver detta rinner tårarna ner för kinderna och jag är helt förkrossad. Någonstans visste jag ju att dagen skulle komma då han varit dålig de senaste tre åren, men jag har inte velat inse. Kan idag ångra att jag inte hälsat på dem lika ofta, men har inte haft styrkan till de. Se farfar i en sjukhus säng och som knappt reagerat på att jag har varit där krossar mitt hjärta alldeles för mycket. Men vet också att det inte varit rättvist mot farmor som är lika stark om inte starkare än innan och behövt känna varje dag att det är inte så han egentligen är, det är inte vår farfar och hennes man som har legat där. Det har varit ett skal av honom som sagt men säkert tvinat bort. Så hörni, ta vara på varje dag, minut och sekund med era nära och kära. Min högsta önskan var att alla mina mor - och farföräldrar skulle hinna få träffa mina barn en vacker dag och det gör så ont i mig att farfar aldrig kommer få göra det. Men det glädjer mig trots detta att han i varje fall hann få träffa ett av sina framtida barnbarn, vår allas lilla prinsessa Ninni.

Jag och världens finaste farfar <3

Vila i frid min fina ängel <3

JAG ÄLSKAR DIG OCH SAKNAR DIG, kommer inte finnas en dag då jag inte kommer tänka på dig och veta att du finns med på avstånd och vakar över mig.


#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

amandasääv
amandasääv,
Så fint skrivet! Förlorade min farfar för drygt två veckor sen.
Beklagar sorgen <3
nouw.com/amandasääv
johannahansson
johannahansson,
Tack <3 Detsamma till dig!
nouw.com/johannahansson
Ulrika
Ulrika,
Beklagar sorgen Johanna ❤️
johannahansson
johannahansson,
Tack Ulrika <3<3
nouw.com/johannahansson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229