Jag ska vara ärlig och erkänna att jag inte är speciellt modern vad det gäller att följa varken bloggar eller podcast´s. På senaste tiden har jag börjat att läsa My Westerdahl´s blogg (http://lchfingenjoren.se).

Tack vare detta kom jag i kontakt med podcasts där hon besökte Jonas Colting..
http://podtail.com/podcast/coltings-nakna-sanning/78-my-westerdahl-hur-jag-blev-frisk-utan-fetm/
Ungefär 30 minuter in i avsnittet gör My entré och berättar sin historia. Hon har blivit en stor inspirationskälla för mig, det finns många likheter i hennes historia även om min historia inte är lika mörk och allvarlig.

När My slutade 9:an vägde hon 90-100kg. och hade provat var enda bantningsmetod som jag känner till. Under gymnasiet eskalerade det och när hon var 20 år vägde hon mer än 160 kg till sina 162 cm. Nu väger hon 75 kg och har storlek 38 i kläder. Själv har jag en bit kvar för att nå samma resultat.

Jag började med storlek 48/50 och mitt mål tror jag är storlek 38/40, men jag får se när det närmar sig vad som kommer att kännas bra :-)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Just nu läser jag Vitt begär -En personlig berättelse om sockerberoende av Gunilla Sahlin


Många förknippar socker med det där paketet som man har i skafferiet och tar fram när man ska baka. Men socker är så mycket mer och det finns överallt både i synlig och i dold form.

Inte alla i min omgivning förstår att även mjöl är socker. Tex är 2,5 dl pasta 10 tsk socker eftersom kolhydrater omvandlas till socker av kroppen.


Bitten Jonsson skriver i förordet:

Jag anser att just matberoendet är det svåraste av alla. Det är lättare att sluta med alkohol. Jag behöver inte alkohol men jag måste äta varje dag. Det är en kamp varje timme i ett samhälle som dränker oss med reklam med beroendeframkallande mat, en omgivning som kan vara ytterst oförstående och en sjukvård som blundar för problemet.


Jag skriver absolut inte detta för att du/ni ska tycka synd om mig! Jag vill bara försöka förklara hur jag känner. Jag har ofta fått höra: Men det innehåller ju så lite så det är väl ingen fara?

Jo för mig är det farligt. För just det där lilla startar en process i min kropp/hjärna som bara vill ha mer och mer och jag kan helt enkelt inte nöja med det där lilla.


 Anledningen till varför jag anser att jag har ett beroende är att jag smygäter och gömmer samt att jag alltid ser till att ha något sött eller snax hemma. 

Mitt sug efter sötsaker började ganska tidigt och jag har ärr på mitt knä som vittnar om ett misslyckat försök att stjäla glass i frysboxen.

Tidigare har jag ätit något sött i princip varje dag så det är en svår omställning.


Det finns så mycket i denna boken som stämmer in på mig och jag kan verkligen rekommendera den. Om du inte själv är drabbad så kommer du att få en förståelse för de som är drabbade.

Likes

Comments

Jag är i början av min resa. Man tror att man vet vem man är och hur man fungerar men jag har insett att jag egentligen inte har en aning...

Jag har nyligen kommit fram till att jag är "sockerberoende" och att jag "inte tål" kolhydrater/stärkelse. 

För dygt ett år sedan påbörjade jag min resa och på mindre än 6 månader gick jag ner 20 kilo och höll min lägre vikt under ett par månader. Sedan kom julen och mina närstående tyckte att jag skulle unna mig det ena och det andra och det var efter det som jag började gå upp i vikt. Ytterligare ett par månader senare åkte jag på en längre resa med min man och under resan och efter den tappade jag helt fokus och gick upp 10 kilo.


L-Glutamin är en aminosyra som finns naturligt i kroppen och jag har läst att många blir av med sitt sockersug efter att ha druckit vatten med 1-2 tsk av detta pulver och ja det verkar fungera för mig!

Likes

Comments