When you have a shitty day

Vi har alla dom där dagarna när allt bara är... skit. Man är trött, ack så trött, man känner sig ful, man är opeppad, man känner sig blotade och det är bara så grått.

Det bästa att göra då är INTE att gå hem och lägga sig i soffan med en påse godis och riktigt gräva ned sig i sunkighetens misär utan tvärtom. Här kommer mina bästa tips for those shitty, shitty days.

- Ät inte socker, snabbmat eller drick för mycket kaffe/energidrycker. Det kommer att ge dig energi för cirka 10 minuter och sen kommer du må ännu sämre och förmodligen känna dig lite smutsig för att du ätit onyttigt. (Okej, det kanske bara jag som fungerar så haha?) Ät en stor sallad med massa grönsaker, bra proteiner och fetter som ger dig massa bra energi och drick 6-8 glas vatten och max 1-2 koppar kaffe. Behöver du mellis är det frukt, bär eller nötter som gäller. Äter du rent, nyttigt och fräscht känner du dig mycket härligare på en gång. Och energidrycker är som vanligt skit, jag dricker celsius någon gång i månade max men det är oftast när jag ska vara uppe sent och varit uppe tidigt och tränat hårt. Annars är det tvär-nej på det.

- Som sagt, drick vatten. Jag förespråkar inte att hälla i sig massa vatten varje dag men ibland när man är extra skör eller trött kan man ligga minus på vattenkontot så det kan vara värt att prova.

- Ta en dusch och tvätta håret. Borde vara standard på måndagsmorgnar om man druckit vin på lördagen, då är man verkligen supersunkig på måndagen. Ta ett bad när du kommer hem om du kan och se ett avsnitt av ditt favoritprogram, vatten i allmänhet botar så mycket fulhet.

- Gå och träna! Du känner dig genast duktig och du får ut lite endorfiner som du troligtvis behöver. Spring en runda, promenera, spinna, vad som helst. Sätt dig bara INTE ner i soffan direkt för det hjälper absolut inte, snarare tvärtom.

- Använd hela ditt skönhetsförråd. Jag brukar använda en detox mask följt av en fuktmask och sedan smörja in mig med min favoritserie Hydra Beauty från Chanel, speciellt serumet är fantastiskt. Ös på med inpackningar, lotion, ansiktsmasker and so on, they are always your best friend.

- Gå och lägg dig i tid. Dra inte ut på misären utan kryp ned redan vid 20-21 om du är trött. Sömn botar verkligen ALLT.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229