WELCOME TO MY HOME

Idag är det dags, idag ska ni få se nästan hela vår lägenhet för basically första gången. Jag är inte alltid superpepp på att visa upp den, vi köpte den (eller ja, jag) jätteimpulsivt utan att knappt varit inne i lägenheten för 3,5 år sedan. Jag ville desperat bort från vår gamla lägenhet och in mot stan och denna lägenhet var helt ärligt den enda visningen vi gick på, vi ville väldigt gärna bo i Alvik och det var den enda som låg ute just den söndagen. Jag skickade ett bud två timmar efter visning och sedan vann vi den efter en aggressiv budgivning från min sida då den gick upp nästan en miljon. Det är en tvåa på 38 kvm vilket är väldigt litet för två personer dock klarar vi oss väldigt bra.

En stor del av Traneberg är byggt under 1930-talet som så kallade funkis-lägenheter, vår är byggd 1937. Det betyder kort och gott i dagens termer att det kostar en förmögenhet att byta ut basicsaker då måtten oftast är mycket mindre än i "vanliga" lägenheter. Jag ville tex. byta toalett, dörrar osv men då måste vi specialbeställa allt vilket är insane dyrt och omständigt. Vi sa dock att detta bara var ett snabbt stopp på bostadsvägen och sen bam gick det nästan 4 år haha. Problemet har varit att vi köpte mitt under bostadsboomen och vi betalade väldigt mycket för 38 kvm i Alvik. Vi har inte vågat lägga ut den sedan dess då vi inte har kunnat räkna på att få tillbaka de pengarna plus lite vinst. I vår förra lägenhet gick vi med en miljon vinst och även om vi inte kan räkna med så mycket här vill vi i alla fall ha lite. Så ja, vi har valt att inte göra så mycket på lägenheten av just den anledningen. Den är också ganska proppfull då jag egentligen är menad att bo i ett mindre slott eftersom att jag ÄLSKAR antikviteter och gärna köper på mig mer än vad jag har plats för. Och min mamma älskar också att köpa antikviteter till mig, tack mamma.

Jag vill byta ut ALLA vita möbler mot mahogny eller mörk valnöt, soffan ska bort, sängaveln ska BORT och ALLA moderna detaljer ska bytas ut, men det får ske till nästa lägenhet tänker jag.

Här är i alla fall kök + vardagsrum. Här har vi haft MÅNGA fester, middagar, mysiga hemmakvällar och köksgolvet är perfekt som dansgolv.

Alltid redo med två box vin hemma hos Grahn/Gross hahaha. Skämt åsido, vi har cirka 14 liter vin och champagne kvar från helgens fest vilket är galet. Vissa stannade liksom kvar från 14 på dagen till fyra på natten och inte drack dom vatten kan jag lova.

Bor man med en italienare får man räkna med olivolja-kaos i köket. Olivolja och Barolo är typ livets guld enligt italienare, man kan aldrig ha för mycket. Gärna olika smaksättningar och gud vet vad.

Jag valde att bara fotografera min garderob eftersom Chrille inte kan hålla ordning i sin i mer än cirka 7,5 minut, efter det ser det ut som att någon har dött av en tornado där inne. Jag har gett upp så att säga. Min är däremot alltid perfekt organiserad. Jag har rensat ut den rejält, vill bara ha fina smycken i bra material och kläder som sitter som en smäck och inte blir fula efter en tvätt. Vill inte bygga på den mer fören jag dels gått ner i vikt men också (som sagt) flyttat hem från Drottningholm. Vet inte riktigt hur jag ska organisera hela denna flytt dock, vågar inte lämna kvar några antika prylar och alla kläder, smycken och skor, fint porslin och glas och dylikt måste jag ha med mig. Svärmor har liksom huset fullt redan där ute på malmen. Oh well, det löser sig.

Gillar

Kommentarer

EmoFjortis
EmoFjortis,
Men åh vad mysigt det er ut! 😊nouw.com/emofjortis
amandasääv
amandasääv,
Så fint! 😊 nouw.com/amandasääv
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229