We were both misguided

Fick en kommentar från en tjej på bloggen för några dagar sedan till DETTA inlägg som verkligen fick mig att stanna till. Såhär skrev hon:

Det är dags att sluta jaga och leva i nuet. Det är allt det som sker här och nu som är livet. Inte det som varit eller ska komma. När du ligger i din pojkväns armar, försök då att fokusera på och njuta av den situationen. Hur känns hans armar? Är de varma? Kalla? Hårda? Mjuka? Kan du höra hans andning? Hör du dina egna hjärtslag? Hur känner du dig när du ligger i hans famn?
Bejaka allt det som sker i situationen här och nu. Framtiden spelar då ingen roll. Lär du dig detta så ska du se att ditt sökande kommer att upphöra och istället kommer livet att hända. Varje dag exakt där du är.

Kan inte beskriva hur mycket jag uppskattade den kommentaren. Jag kan inte riktigt förklara hur mitt huvud fungerar och jag vill inte heller skriva för mycket om mina personliga problem då folk tar de på ett så lätt sätt, vilket det faktiskt inte är. Det är inte lätt att vara jag och jag får kämpa varenda sekund med allt som brinner inom mig. Jag släcker ständigt små bränder, hindrar mig själv från att leva ut mina impulser. Jag tycker inte längre att det är konstigt att jag somnar när och var som helst för min hjärna går på högvarv. Det är få i min omgivning, om ens någon, som vet vad jag menar när jag försöker förklara. Jag kan inte ens förklara det, det är bara så jobbigt och krävande. Men den kommentaren har fått mig att dels göra förändringar i mitt liv men även att tänka efter mer.

Nu tar jag varje sekund som den kommer. När jag åker till jobbet sätter jag på Drake på högsta, tittar ut och njuter av musiken. Jag tänker inte 2 minuter fram och inte 2 minuter bak. Jag bara är där, på bussen och i musiken. På söndagar struntar jag i att det är måndag efter, jag är där och då i mitt lediga nu. Jag försöker sluta hetsa och när folk hetsar i min omgivning tar jag tyst ett steg tillbaka och stänger av. Jag lever inte för saker som händer om en dag eller en vecka utan jag lever för idag. För den här minuten. 

Jag har valt att helt sluta med sprit, för sprit sätter igång med jagande efter nästa situation och nästa kick. Jag har begränsat mig till några glas vin enbart för att jag tycker vin är gott och det är en intressant hobby att prova nya viner, dricka gott vin och tex. besöka vingårdar, det är en gemensam hobby jag och min sambo har. Jag har tagit bort all hetsig house musik, jag har faktiskt inte lyssnat på house själv på flera år förutom korta perioder då och då. Hiphop och RnB är mitt jam som gör mig lugn och glad. Jag kommer inte tvinga mig själv till klubbar för att jag tror att det är kul, cause it's not. Det gör mig skitstressad.

Hittills har allting gått jättebra. Jag trodde inte det skulle vara så enkelt men så fort jag börjar planera något eller tänka på en annan dag så säger jag STOPP, blundar och känner var jag är just nu. Och det fungerar så bra. Jag säger inte att jag inte planerar in saker för det gör jag. Jag planerar att åka iväg, att träffa människor men jag planerar inte dagar och detaljer utan vaknar och tar dagen för vad den är och för vad jag vill just då. Jag går gärna på uteserveringar och jag kan absolut tänka mig en hiphop och rnb klubb en kväll. Dels för att stämningen är 100 gånger bättre, musiken 1000 gånger bättre och allt är mer avslappnat. Jag kommer inte begränsa mig själv men jag kommer lyssna på mig själv mer. Livets känns helt plötsligt mycket härligare och mycket lugnare. Om jag bara är i precis det nuet som är i denna sekund så kan inte mycket gå fel. 

Så Maria, om du nu heter det, tack för din kommentar. Du har gjort så mycket för mig.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229