VINPROVNING PÅ WASAHOF

Igår hade jag och Chrille en så rolig och mysig kväll. Let me tell you all about it!

Jag hade bokat champagne- och mousserande vin provning på Wasahof som vi var väldigt taggade på. Vi fick gå ner i en liten källare där allt var uppdukat, totalt fyra champagner och mousserande viner skulle provas. Vi fick lära oss att lukta, smaka och beskriva dess färg, hur fylligt det var samt om det var mycket syra i. Sommeliern berättade även en del om tillverkningen och dryckens historia och det var så intressant. Vin är verkligen fantastiskt kul när man lär sig om det och inte bara dricker det utan att veta något om det. Nu kommer vi aldrig mer dricka bubblor på samma sätt igen för man fick så värdefull information under provningen. Vi ska boka in en ny provning ASAP, det lutar åt franska viner och ostar eller ostron och champagne provningen. Är ni intresserade av vin och vill lära er mer så börja bara gå på vinprovningar, på Wasahof kostar en provning 340 kr/person tror jag vilket är väldigt prisvärt.

Efter provningen var vi hungriga och sugna på att skämma bort oss själva, Chrille hade gjort en jätteaffär på sina aktier och jag är inte den som tackar nej till att bli bortskämd :) Vi försökte få ett bord på Wasahof men det var fullt och eftersom det var just fransk mat vi var sugna på kom jag att tänka på ett ställe vi var på för 5 år sedan precis när vi började träffas. Det ligger på S:t Eriksplan och heter Mellow, Chrille blev dock magsjuk på musslorna då men de har bytt ägare sedan dess och det var cirka det enda stället som hade bord i sista minuten så vi traskade dit. Vi började med ostron, jag har verkligen lärt mig att uppskatta det under de senaste veckorna, mission complete haha (om ni kommer ihåg DETTA inlägg).

Till huvudrätt tog jag in deras råbiff som jag också lärt mig äta under de senaste veckorna, thank you Sara. Den var så god, serverades med dijondressing, kapris, rödlök, äggula och pommes. Chrille gjorde ett nytt försök med deras musslor och dom var FANTASTISKA och enorma, smakade några stycken och my oh my. TIPS!

Efter det tog vi en taxi hem och somnade fram A royal affair, alltså älskar den filmen så mycket. Blev så glad när den kom till Netflix och har sett den cirka en gång i veckan sedan dess. Chrille tycker min kärkek till att se samma filmer om och om igen är så märklig haha.

Gillar

Kommentarer

thowe
thowe,
Tack för tipset, är sugen på en champagneprovning snart! Ett annat tips på fransk mat är Balzac på Odengatan 😊nouw.com/thowe
Johannagrahn
Johannagrahn,
Har ätit där och var faktiskt inte alls så imponerad 😟nouw.com/johannagrahn
isabylund
isabylund,
Vilken pangkväll! Känns som en rolig grej att göra ändå, vinprovning 😊nouw.com/isabylund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229