Vegansk ”bacon”- och broccoligratäng

Som jag har sett fram emot att laga dagens middag, så fruktansvärt god, dör för den typ.

Detta är alltså en vegansk ”bacon”- och broccoligratäng med kikärtsfusilli.
Du behöver:

- Ett paket kikärtsfusilli från Risenta
- Två paket sojabacon från ICA Gott liv
- Tre färska broccolin
- Så mycket iMat från Oatly ni önskar
- Ett paket Piccolo tomater
- Två grönsaksbuljongkuber
- Salt, peppar, dijonsenap och övriga kryddor ni vill ha.
- Två gula lökar
- 3-4 vitlöksklyftor
- En påse riven, vegansk ost.

1. Koka pastan och och lägg i en ugnsform.
2. Koka broccoliblommorna (vad sjutton heter det?? Ja alltså allt förutom stammen och stjälkarna)
3. Stek bacon, gullök och tomater i valfri olja, jag tog olivolja med chili.
4. Blanda i iMat, så mycket du själv önskar med kryddor, buljong, vitlök och massa dijon (pga gott).
5. När broccolin är lite mjuk häller du av vattnet och vänder ner dom i stekpannan och rör om i någon minut.
6. Blanda ner baconsåsen i formen med pasta och häll på påsen med ost. Denna ost smälter inte på samma sätt men jag hade formen i ugnen på 250 grader i 10 minuter för då hade osten fått färg.

Klart! Sååå gott och helt veganskt, så sjukt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229