VEGAN UPDATE

Nu har jag varit mer eller mindre hel-vegan i 5+ veckor så jag tänkte lista lite fördelar som jag märkt av redan nu. Det kommer säkert fler fördelar med tiden men att det redan finns så många såhär tidigt tycker jag är helt fantastiskt.

- Jag sparar pengar! Kött, fisk, fågel, ägg osv är jättedyrt jämfört med enbart plantbaserad kost. Man ju köpa halvfabrikat såsom Tzay, qourn, falafel osv men det äter jag ytterst sällan. I början av året åt jag mycket av sådana substitut men av någon anledning har jag nästan helt fasat ut det och använder enbart det på helger ibland när Chrille vill ha något köttliknande eller när vi har gäster.

- Min mage mår så bra! Jag skojar inte, den har aldrig varit såhär hälsosam någonsin. Innan jag blev vegan gick jag på toa ungefär en gång i veckan, jag skojar absolut inte haha, så knäppt. Men nu gör jag det som man "normalt" ska dvs. en gång om dagen. Förlåt för snuskigt ämne men det ett väldigt viktigt sådant och det finns säkert flera som har samma problem som jag hade nästan hela mitt liv fram tills nu.

- Jag kan äta mycket mer mat! Plantbaserad mat innehåller inte alls lika mycket kalorier som animaliska produkter vilket gör att portionerna blir större och jag håller en jämn matsmältning då maten förbränns jättefort. Jag äter mellanmål 1-2 gånger om dagen nu för tiden och vågen går bara nedåt trots att jag äter dubbelt så mycket som förut.

- Jag sparar pengar i den aspekten att läderprodukter och dylikt är betydligt mycket dyrare än konstskinn/läder/päls. Alla dyra sminkmärken testar också på djur så jag kan istället köpa mer smink för samma pengar då cruelty-free märken många gånger är billigare.

- Jag mår mycket bättre i det stora hela. Jag har mer energi, jag är inte lika trött och just denna typ av kost är jättejättebra för alla mina gamla ätstörningsspöken som än idag ligger kvar. Grönsaker, frukt och så vidare innehåller betydligt mycket mindre kalorier vilket gör att jag vågar äta när jag är hungrig och jag vågar äta tills jag är mätt. Mitt psyke har aldrig mått såhär bra I HELA MITT LIV.

- Mitt samvete är rent. Inga kossor blir våldtagna, inga kor blir vanvårdade, inga kanin får smink utsmetat i öppna sår/ögonen osv för min skull. Inga djur blir flådda levande och inga kycklingar står på "frigående gårdar" oförmögna att varken röra på sig eller lägga sig ner. Jag kan helt ärligt säga att jag är en sann djurälskare :)


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229