Vårat samhälle = Sämst

Snart fyller jag år. 25 år. Och jag HATAR att fylla år. Jag hatar julafton. Jag hatar alla högtider som undermedvetet vill att vi ska konsumera. Missförstå mig rätt, jag är en true shopaholic men då shoppar jag saker jag behöver eller vill ha. Jag SPYR på konceptet att man ska gå och köpa något man tror att någon annan vill ha. Nej men jag kan inte hantera det. Samma sak med julafton, speciellt med vuxna. Man byter egentligen bara pengar. Sjuka mängder pengar. Tänker människor ens?

Ibland kan jag tycka att samhället och människor i det är så obotligt dumma i huvudet. Varför ska jag få presenter när jag fyller år? Här får du en present, kul att du föddes och överlevde i 25 år? Att alla människor går på det här lurendrejeriet, vi är så sjukt styrda av ett samhälle som vi inte ens reflekterar över. Allt man "ska och måste göra".

I år när jag fyller år har jag tvingat mig själv att ha ett släktkalas, precis som jag tvingade min kille tidigare i år, för att vi fyller 25 år. Våra nära och kära vill fira oss, ge oss presenter och då ska dom få göra det. Men nästa kalas blir inte fören om 5 år. Ibland är jag så otroligt tacksam för att jag har träffat en kille som inte bryr sig om det oväsentliga i livet. Som vill bojkotta julklappar, födelsedagspresenter och allt annat som samhället undermedvetet kontrollerar oss med. Ett tips till er som vill följa vår väg är att istället för att köpa presenter till varandra är att åka iväg tex. Ta pengarna ni skulle lagt på presenter och boka en weekend, en fet middag ute, osv och på så sätt kan ni båda njuta av det och det blir ett minne. Inte en pryl. Sen kan man fortfarande köpa saker till varandra men de gånger jag fått saker av min kille är för att han ville att jag skulle ha ett specifikt halsband till exempel och mina Flattered tofflor för att jag alltid fryser och alltid hade så sjukt fula tofflor haha. Jag har också köpt grejer till min kille då och då men oftast är det för att jag vill att han ska ha det.

Kom ihåg när ni springer runt på stan och desperat letar julklappar till alla om några veckor att ni just då är slavar och robotar i ett samhälle som vill att vi ska konsumera tills vi blöder. Medan jag sitter hemma under en filt och njuter av min obefintliga julstress. :)

Gillar

Kommentarer

etthundranitton
etthundranitton,
Håller med 🙏🏼 med min ena släkt köper vi bara en julklapp, varje år har vi julklappslottning och man får en person att köpa till och så bestämmer vi en ca summa som brukar vara 300kr 🎁
Med mina andra sidan av släkten köpte vi lottor ett år där vi la 100kr var till lotterna, det som vi vann gick till nya lotter nästa år och vinst pengarna la vi undan till en kommande familjeaktivitet, så fort vi är uppe i en passande summa hittar vi på något, kan ju ta några år om man vill resa eller så, men efter två år kunde vi gå ut och äta 3-rätters middag för 10 personer 👌🏼
nouw.com/etthundranitton
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229