THANKFUL AND PROUD

Jag vet att det är en månad kvar av 2019 och nyårsreflektionerna brukar komma mycket senare än i början av december men jag känner ändå att jag är done. 2019 var inte ett revolutionerande år men ändå så stort. Jag började 2019 med att jag och min pojkvän sedan 5,5 år tillbaka valde att avsluta våran relation, det kom absolut inte som en chock och det var så rätt för oss. Jag var singel i ett halvår efter det, bodde i mitt ex mammas hus på Drottningholm med mitt ex och försökte leva ett normalt singelliv. Jag dejtade, gjorde min grej och mådde ändå väldigt bra. Jag och mitt ex var som två bästa vänner som bodde ihop, hittade på saker på helgerna men gick på dejter med andra. Låter säkerligen helt wack för andra men för oss funkade det så bra och jag kommer alltid minnas den tiden med värme.

När jag äntligen flyttade hem till min lägenhet igen i maj sa jag till mig själv att nu ska jag vara singel. Jag ska dejta män men jag ska INTE träffa the one. Jag ska bara leva livet och göra det jag vill göra. Det sa jag en torsdag på balkongen över ett glas vin med mig själv. Samma kväll skrev Max till mig på Tinder och efter vår första date tre dagar senare gick han basically aldrig hem. Det är så sjukt att det funkar så, min mamma har alltid sagt att du träffar den rätta när du inte letar and damn that woman is always right.

Jag är så tacksam för att jag struntade i mitt löfte till mig själv om att vara själv för han gör mig så lycklig. Han gör mig till en bättre människa. Han hjälper mig att uppfylla min drömmar. Han gör mig lugn.

Han har även gjort det möjligt för mig att uppfylla min andra dröm. Min dröm om att bli helt rökfri. Jag kan äntligen säga att jag har slutat röka helt och med det kommer andra effekter. Han och jag är väldigt introverta och umgås helst bara med varandra, vi gillar inte att bli berusade och tar en god natts sömn över en partykväll alla dagar i veckan. Men cigaretterna gjorde mig så otroligt rastlös och jag kände i så många år att jag levde ett liv som inte var mitt. För många sena, blöta nätter, för mycket "ett glas vin hit och dit" liksom. Jag gillar verkligen inte att vara berusad och jag känner mig så ofräsch flera dagar efter. Ett glas vin eller två någon gång då och då går absolut bra men jag vill verkligen inte bli påverkad. Cigaretter och vin är en oslagbar kombo egentligen och jag ville aldrig att den skulle ta slut, varje kväll fick gärna hålla på för evigt. Jag trodde väldigt länge att cigaretter tyglade min raslöshet för att jag bara kunde ta en cigg när det kröp i kroppen men i själva verket dämpade det bara känslan tillfälligt och gjorde allting värre på sikt.

Utan cigaretter har jag absolut noll sug på alkohol. Vi drack två glas vin under middagen i lördags och sen frågade Max om vi skulle ta ett till på en bar efter men jag kände att nej, jag är noll procent sugen på det. Jag ville hem till min pyjamas, lite te och godis under filten framför GOT. Det mina vänner, det har jag nog aldrig känt. Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle kunna sluta helt med ciggen i samband med alkohol men nu känner jag tvärtom; Jag vill aldrig mer röka. Jag vill inte bli full. Jag vill sova en hel natt varje natt och vakna pigg och fräsch. Gå och träna, lukta gott och må bra.

Sedan jag slutade röka har jag basically knappt druckit kaffe heller, någon morgon då och då men för det mesta blir det ett glas vatten när jag vaknar och sen en stor kopp te när jag kommer till jobbet.

Jag har unnat mig mer socker under en period för att inte falla tillbaka men samtidigt tränar jag nästan 10 timmar i veckan så det gör inte så mycket men nu har jag gått ner till en normal mängd på det också. Jag mår så bra av att veta att jag inte kommer att bli berusad i helgen för det finns inget som drar i mig att dricka. Det är så märkligt hur cigaretter kan styra ens liv så mycket, det har verkligen slagit mig i ansiktet nu.

Jag känner att mitt liv är mitt nu och att jag mår bra. Allt är möjligt för att jag är fri då jag kontrollerar mitt egna liv.

Så tack till mig själv! 2019 var tufft men samtidigt fantastiskt. 2020 kommer att bli underbart med mycket sömn, träning och kvalitativt umgänge. Jag ska ta körkort, mina föräldrar ska göra något helt sjukt och kul och det ser jag fram emot (säger vad nästa år :)), jag och Max ska förhoppningsvis köpa ett nytt boende och om min plan går som det ska ska jag köpa en hund.

Men än är 2019 inte slut och jag har så mycket fint kvar att uppleva. Alla julbord med nära och kära, julmys med min bästa vän och framför allt Costa Rica i 19 dagar med halva min familj. Men snälla livet, vad har jag gjort för att förtjäna dig?

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,
Åh det låter som att du har haft ett ganska bra år 😊
Vad är det för hund du är sugen på att skaffa?
//Ann
nouw.com/anngelic
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229