Sponsrad video: #SantaClara

I samarbete med Lidl.

För många betyder julen stress, stress och åter stress. Julklappar ska inhandlas, julskinka ska griljeras och julpynt ska noga dekoreras i våra hem. Det ska städas inför jul och så även efter jul, hembakat är alltid "finare" än färdigköpt och samtidigt ska vi sköta våra jobb, tvätta våra kläder och hinna gå till gymmet. Som sagt, julen är den stressigaste tiden på året nu för tiden när den förr stod för något helt annat än stress och idiotisk köphysteri.

Vår värld må vara mer jämställd idag än vad det har varit men det är trots vi kvinnor som drar det största lasset kring juletid varje år. Det är fortfarande på oss kvinnor som en dålig kokad skinka, dammtussar i hörnet eller en perfekt gran avspeglas för karlar är enligt normen inte intresserad av dessa saker.

Trots detta så är det en helt annan person som får den största uppmärksamheten varje år, en person som inte gör mer än kläcka ut ett käckt HOHO finns det några snälla barn här?, slår sig ned och delar ut julklappar. Julklappar som tidigare nämnda kvinnor lagt sin själ till att planera, inhandla och varsamt slå in. That's right, det är självklart jultomten som jag beskriver som julens huvudperson.

Därför vill jag i samarbeta med Lidl slå ett slag för alla hjältar som gör julen verklig. Jag vill slå ett slag för alla som krigar sig svettiga i varuhus och stormarknader, lägger in sill in på småtimmarna och stressar med dammsugare och ajax in i det sista på självaste julafton.

Jag har själv sedan förra året avsagt mig alla julklappar, både att giva och att få. Allt för att göra julen till en trevligare och lugnare högtid. Istället tycker jag att vi alla hjälper till mer, erbjuder att ta med mat, erbjuder en julklappsfri jul och erbjuder en hjälpande hand till alla som har något sorts ansvar för att din jul blir just en jul.

I år visar vi vår tacksamhet och låter julen vara vad den egentligen är, allt förutom en kommersiell köphysteri som gör mig lätt illamående.

Nedan ser ni en video med en fantastiskt härlig låt framförd av Emily Roberts, ni bör ej missa den för den är en riktig mäktig!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229