RIEDEL VERITA CHAMPAGNE

Innehåller affiliate-länkar

Så här är det, ju mer man intresserar sig för vin och champagne, desto roligare och petigare blir man. Jag har länge varit ganska kräsen med mina glas, jag vill ha dom lövtunna med stora öppningar. Kraftiga glas med dekorationer må vara fint men det förstör verkligen vinupplevelsen enligt min mening.

Nu har jag börjat samla på Orrefors Difference-serien för vinglasen MEN absolut inte för champagneglasen , jag har insett att Difference-glasen är alldeles för smala. För vin är den serien PERFEKT men alltså inte champagne.

När vi var på Vinbaren i fredags tog vi in en Tattinger (ett av mina favoritbubbel av de "billigare" varianterna) och vi fick de serverat i de mest perfekta champagneglasen jag någonsin skådat. Jag har sett dom förut men inte noterat vad de hette fören nu. Det var såklart Veritas-glasen från Riedel Riedel, åh så härliga. Stora, tunna och alldeles, alldeles underbara. Jag kan också tänka mig att ha ett par mindre vitvinsglas/Rieslingglas till bubbel men nu när dessa Riedel-glas faktiskt finns tror jag att jag kommer att köpa på mig ett dussin av dom bara.

Är ni petiga med era vin- och bubbelglas? Jag är för övrigt lika petig med glasen till tex. whiskey, jag vill ha min wirre i ett tunt glas med tung botten, vi har de klassiska från Orrefors som är perfekta. Så länge det är tunt glas så går det bra är min tumregel uppenbarligen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229