Recept; Alaska Pollock med potatis och äggsås

Igår gjorde jag så sjukt god middag med Alaska Pollock, potatis och äggsås.

Alla recept och matbilder och så vidare ligger i kategorin Wine and dining om ni vill se gamla recept! (Kategorin kommer att fyllas på, inte så mycket där nu hehe ;) )

För 4 personer behöver ni:

- 800 gram Alaska Pollock

- Potatis

- Dill

- 2 ägg

- 3-4 dl Mjölk (Jag använder osötad mandelmjölk)

- Ljus redning

1. Lägg fisken i folie med citronskivor och dill, ju mer citron och dill desto mer smak! In i ugnen i typ 20-30 minuter. (Vi hade inte tinat våra så det tog en timme i ugnen, snark)

2. Koka potatisen (Det får ni googla, jag är sämst på att koka potatis!)¨

3. Nu kommer vi till äggsåsen! Koka 2 ägg, förslagsvis dagen innan så de hinner svallna. Skala dom sedan och skär i små bitar. Koka upp mjölken och ha sedan i redningen, ni får välja själva beroende på hur tjock ni vill ha den, 1 msk räcker nog. Ha i lite dill och äggbitarna och låt stå och småputtra under omrörning. Krydda sedan efter egna smaklökar, jag tog salt, citronpeppar och vanlig peppar.

Voíla! Servera med sallad och rödlök.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229