Politik är inget jag talar högt om

Som vi alla säkert vet så var valet igår väldigt lyckad för Socialdemokraterna medans Moderaterna fick en ordentlig smäll, just detta resultat är inget jag egentligen anser är så speciellt anmärkningsvärt då högern och vänstern inte är så långt ifrån varandra längre. Däremot tycker jag att det är lite skrämmande att partier som SD och FI får ta så stor plats i Sverige, speciellt med tanke på att de har en väldigt begränsad politik.
Jag kommer inte sitta och säga att Sverigedemokrater är rasister och dylikt men jag anser inte att de har en tillräckligt bred politik, vilket gör mig lite besviken att människor inte ser till det stora hela.

Däremot anser jag att politik är inget man pratar vitt och brett om, såvida man inte valt att vara en politiskt aktiv person. Vad jag röstar och inte röstar på är min ensak, därför kommer jag inte kasta ut min politiska åsikt helt osmakligt i någon social medie. Detta är även de första valet som jag får rösta i i Sverige då jag precis fått delat medborgarskap efter att varit finsk medborgare sedan jag föddes.

Så jag kommer läsa på lite mer om vad SD och FI faktiskt står för innan jag kan skapa mig en ordentlig åsikt om respektive parti och jag tycker att det är riktigt ohyfsat att skriva ut att SD:are är rasister och nazister och allt man ser på facebook, de får mig att undra var deras uppfostran tagit vägen. Jag vill dock poängtera att jag med detta absolut inte menar att jag någonsin kommer att rösta på något av dessa partier, men en åsikt på felaktiga grunder är bara idiotiskt.

Sverige är ett fritt land men det betyder inte att man ska glömma bort vad vett och etikett är.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229