P3 dokumentärer ni inte får missa

Om ni är historie junkies som mig (gärna med en sjuk, medicinsk tvist eller andra världskriget, jag kan inte sluta läsa om digerdöden, lobotomering och allt som rör andra världskriget) så bör ni INTE missa följande P3-dokumentärerna:

- Vipeholmsexperimeten! (Älskar denna, så ofattbart att det har hänt)

- Tvångssteriliseringarna.

- Rasbiologiska institutet.

- De von Sydowska morden (Denna är favoriten, har lyssnat på den säkert 20 gånger och läst boken.)

- Nazisträttegångarna.

- Kreugerkraschen.

- Enbomaffären.

- Svenskarna i finska vinterkriget.

- Spionaffären Ströberg.

- Operation Stella Polaris och signalspaningen.

-Folke Bernadotte och de vita bussarna.

Haha ja, en hel del men så himla intressant att lyssna på. Jag har alltid varit superintresserad av historia och krig så nu har jag äntligen sökt lite kurser i både historia, krig och latin och franska (haha) på SU till hösten, hoppas verkligen jag får plats. Innan dess får jag vårda kunskapsbasen med en 3 månader lång kurs i entreprenörskap! Fick veta att jag fick platsen igår så det ska ju bli jättekul, har inte blivit prioriterad på kurserna där på över 1 år för att jag har för bra betyg. Jag läser ju bara kurser på distans för att jag tycker att det är intressant och kul, har fullständiga och väldigt bra gymnasiebetyg.

Här kan ni även lyssna på SR's arkiv från tidigast 1930-talet och framåt, haha, älskar alla dom klippen! Så härliga! Ja, jag är helt klart född i fel decennium...

Även Herman Lindqvist pod är bra och vetenskapsradions historiapod HÄR.

Har ni något annorlunda intresse som ni brinner för?


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229