ORGANISERA SKAFFERIET

Att jag älskar att städa och organisera är inget nytt under solen och det är något jag verkligen har saknat de senaste åren. Vi har nämligen för mycket saker för att få plats i lägenheten, allting har fått tryckts in där det funnits plats mer eller mindre och till slut spelar det ingen roll vad jag gör, det blir aldrig riktigt bra ändå. Nu håller jag på att rensa inför flytten, vi vill bara ha med oss det vi verkligen använder, behöver och vill ha.

Något jag är väldigt pepp på att ordna är alla skåp i köket och framför allt skafferiet. Nu kommer vi att ha en hel frys och en hel kyl, jag har alltid haft hälften/hälften innan och fullkomligt avskytt det. Nu får vi som sagt två normalstora kyl/frys och ett stort skafferi och aldrig mer behöver jag kräma in allt jag bakar och lagar där utrymme behagar finnas och jag kan skapa något sorts förvarings- och organiseringssystem. Har börjat kika runt på nätet vad för typ av burkar man skulle kunna använda, de ska inte vara för svåra att ta ut och använda men inte heller för "plastiga" och fula. Jag tänker att gryn, pasta, mjöl, torkad frukt, musli och så vidare ska hällas över i finare burkar och sen kan jag ha sådant som är för litet för att ha en egen burk i typ korgar sorterade efter typ av produkt.

Jag gillar sådana här lufttäta burkar (se nedan) med spännet men jag vet inte om det blir för bökigt att öppna och stänga dom där filurerna hela tiden. Däremot håller sig innehållet fräschare med sådana här typer av burkar och då är frågan hur ofta innehållet kommer att bytas ut? Absolut oftare än vad vi gör nu då det kommer att lagas och bakas betydligt mycket mer i huset. Vill dock kunna skriva på burkarna vad de innehåller så etiketter med kritor vore perfekt då det är fritt fram att ändra innehåll vid behov.

Just nedan bild så tillfredsställande med alla kryddor, lökarna, citronerna, haha, håller ni inte med?

Burkarna på översta hyllan i nedan bild gillar jag starkt, speciellt locken i kork. Lätt att ta av och på och det blir en fin liten touch med ett lock i ett naturmaterial. Hade däremot tyckt att alla burkar borde haft samma lock dvs. skippat de vita och använt kork även där. Kryddhyllan ska vi inte ens tala om, såååå perfekt.

Vet ni var sådana här burkar finns att köpa i Sverige? Har hittat relativt billiga på Amazon i värsta fall men det hade ju varit lättare med inrikesfrakt.

Väldigt cleant med svart, vitt och metall men a tad too modern for me. Jag vill ha ett country kitchen :)

Gillar

Kommentarer

Sofi
Sofi,
Åh förstår känslan precis! Bor i en etta med min sambo, vi har alltså inte plats för någonting på ett snyggt sätt. Jag får typ mentala orgasmer av att titta på organisation-inspiration haha!
Stort grattis till huset, ska bli spännande att få se hur ni inreder!
livetmitt93
livetmitt93,
Liker sånt selv 😊
nouw.com/livetmitt93
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229