Oily no more

I höstas någon gång märkte jag att min hy och hårbotten började producera absurda mängder fett och talg, jag fick massa finnar och porer och mitt hår blev fett efter en halv dag. Detta berodde förmodligen på stress då ämnet kortisol ökar talgproduktionen och kortisolhalterna höjs drastiskt under stress. Jag var extremt psykiskt stressad i höstas, och är fortfarande väldigt stressad, kanske försvinner dessa problem av sig självt om jag kan cool the f down, men just nu vet jag inte hur man gör det så jag vänder mig till magic of skönhetsprodukter, haha

Jag börjar nu få tillbaka min tidigare felfria hy, tack vare överkonsumering av argan- och kokosolja och andra fuktmasker nästan varje dag, men min hårbotten fortsätter överproducera fett. Den enda lösningen på detta vad jag förstått är att övergöda håret med fukt och oljor så att håret slipper överproducera själv. Jag googlade i flera timmar och hittade precis vad jag behöver från Moroccan Oil, nämligen deras Oil-No-More Scalp olja. Här är den officiella produktbeskrivningen:

"Professionell behandling mot fet hårbotten. Moroccanoil Oily Scalp Treatment har en hög koncentration av antioxidantrik arganolja och essentiell ingefärsolja. Behandligen hjälper till att motverka oblans i hårbotten och lugna inflammationer i hårsäckarna som styr över oljeproduktionen. Produkten hjälper till att lyfta hårrötterna och ger en känsla av mer volym i håret. Används före schamponering."

Så nu ska jag använda upp mina finska oljor först, dom är bra på sitt sätt, och sen ska jag klicka hem den här oljan. Tänkte även köra schampoo, balsam och hela paketet från samma märke så att ingenting blir fel, de är sulfat-, fosfat- och parabenfria vilket också är viktigt när man ska ställa om balansen i en oljig hårbotten​. Det kommer att krävas massa fukt, kärlek och oljor så att jag kan få tilbaka mitt vanliga, fina hår. Är inte van vid varken dålig hy eller fet hårbtotten, känner mig smutsig hela tiden liksom. När man har i så mycket torrschampoo blir ju resten av håret så himla torrt och strävt vilket jag AVSKYR och då fastnar även rök och andra stanker mycket lättare i håret.

Har någon provat denna behandling? Vad tyckte ni?


Klicka på bilden för att komma till produkten.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229