OCM = Oil Cleansing Method

Jag är alltid ute efter nya, bättre skönhetsrutiner (det bästa jag vet) och jag är väldigt intresserad av naturlig hudvård, less poo så att säga. Nu när man börjar bli lite till åren (26 år hehe) så dyker ofta torrhetsrynkor upp under dagen och jag kan fortfarande idag uppleva att jag får finnar, kvisslor och dylikt trots att jag borde "vuxit ifrån det". Jag ramla in på en video där en tjej tvättade ansiktet med kokosolja och blev genast intresserad, kokosolja är ju magiskt på alla sätt och vis och jag förbrukar en burk i månaden redan till kroppsvård, matlagning och så vidare. Jag har nu googlat runt lite och hoppat på OCM-tåget, OCM står för Oil Cleansing Method och innebär rätt och slätt att man tvättar bort fett och orenheter med bra fetter. Jag tänkte göra en video där jag själv rengör ansiktet OCM-style och även berättar mer. Igår kom en uppdaterad beställning från Apotea då jag behövde ricinolja bla. men jag tycker redan, efter 4 dagar att huden ser bättre ut, dock kan huden bli sämre under någon vecka/veckor när man kör igång med denna metod då huden inte är van vid att inte överproducera fett längre och speciellt ricinoljan är väldigt djuprengörande och drar ut ALLT SKIT. Alla rengöringsprodukter som finns på marknaden innehåller ju, to keep it short, skit och denna skit torkar ut huden på ett eller annat sätt vilket gör att huden vill producera mer olja = Orenare och torrare hy (Huden är ju inte full av lyster efter rengöring så att säga haha)

Jag förstår att det kan kännas superläbbigt att smeta massa olja på ett sminkat ansikte och tro att det ska bli rent men let me tell you att när jag rengör med olja har jag INGA sminkrester kvar jämfört med tex. min Chanel cleanser då jag måste dra 1-2 rundor med ansiktsvatten efter för att få bort allt.

Som sagt, jag ska testa detta några dagar till och sen kommer en video upp med mer info och även en demonstration på hur jag gör.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229