Nespresso, förgiftar ni oss långsamt?

Jag pratade med en vänninga häromdagen om det missnöje vi känner över att vi inte kan köpa ekologiska kaffekapslar till våra Nespresso-maskiner. Ja, de har ett återvinningsprogram för använda kapslar MEN det hjälper ju inte mig när jag sörplar gift hela dagarna.

Det senaste jag har hört är att Nespresso långsamt jobbar med att kunna eventuellt ta fram en ekologisk variant MEN de behöver gifterna för att kunna ge oss kunder ett gott kaffe. Bullshit that is!

Alltså, jag köper inte det. Svälj stoltheten och tänk på vår framtid, det känns INTE bra att dricka kaffe längre när Nespresso aktivt sagt att de måste använda gifter för att få fram den bästa Nespressosmaken.

Mer inlägg om gifter i vår mat kommer under början av nästa år, men tänkte mest kolla om någon här vet något mer om detta? Jag har googlat, frågat Nespresso och läst artiklar och detta är det enda svaret jag kan få fram.

Med tanke på att vi gått över till att enbart köpa eko-produkter hemma (även alkohol, haha!) och jag äter inte kött/fisk/fågel längre eller food made by the man (undantag var över jul och på nyårsafton) så kommer jag att kunna dricka mitt älskade Nespresso kaffe ett tag till men på lång sikt behöver det bli en förändring. Det gör mig otroligt rädd att folk inte fattar att det "lilla" gift vi får i oss varje dag faktiskt skadar och har ihjäl oss på lång sikt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229