My opinion about 50 shades of grey

Alltså, jag kan bli lite irriterad när jag läser blogginlägg och recensioner om 50 shades of Grey.

Att den är så förnedrande, hemsk och så vidare men jag tycker faktiskt att det är lite.... nedvärderande att säga så om den filmen. Om man tänker ett steg längre så skildrar filmen vissa människor läggning och vad de går igång på. Nu kanske 99 % av samhället tycker att det är jättefel att kvinnor ska vara underlägsna män, att män ska styra kvinnor och liknande men to be honest så har faktiskt Mr. Grey ett kontrakt som kvinnor frivilligt skriva under. Av egen vilja, de får gå på en gång om de vill säger han. Jag tror att det finns fler människor än vad det öppet pratas om som faktiskt vill dominera eller bli dominerad men inte fan vågar man säga det när människor runt omkring kallar det för förnedrande. Att kvinnor och män vill vara underordnad i bingen eller i livet är väl upp till var och en, vilket är precis vad kontraktet han har representerar. Mr. Grey tvingar ingen att bli underlägsen honom och han är väldigt öppen med att man får gå när man vill.

Det skulle snarare ha varit ett problem om Mr. Grey med våld och tvång tvingade kvinnor och män in i "lekrummet" och spankade dom och hade sig, men som sagt, han gör faktiskt inte det. (Men å andra sidan, har ni aldrig sett en skräckis? Där snackar vi om obehagligt beteende, men det är det okej att göra filmer om?)

Jag kan bli jävligt irriterad på att allt som inte har klassats som "normalt" enligt samhället är det fritt fram att klanka ner på. Ja, Mr. Grey behöver nog lite terapitimmar i födelsedagspresent för sitt abnormala kontrollbehov, mest för hans egen sinnesfrid liksom, men i övrigt så är lekrummet och allt därtill något som han tänder på och han sköter det jävligt snyggt med sitt kontrakt och allt. Detta innebär ju att det är hundratals andra människor i världen, kanske miljoner, som också tycker att det är skitgött. Som tycker att det pirrar lite i magen när deras kvinna/man bestämmer vad de ska äta, ha på sig eller säga. Alla människor vill inte ha full frihet, oavsett vad alla andra tycker, så har vi alla fria viljor. Men förmodligen kniper nog alla dessa människor hårt om detta pga. kritiken de möts av när sådant här når ytan.

Jag är en stor förespråkare för att ALLA är olika. I grund och botten råder gemensamma regler om respekt men i övrigt är vi alla olika med olika tycken, smaker och läggningar. Vill man bli behandlad som en slav och man har någon som gör det på det sättet man själv önskar så HIGH FIVE. Livin the dream liksom. Vill du inte det så vill du inte det och så var det med det.


Vad jag vill ha sagt med detta är nog lite att det inte är så jäkla coolt och ballt att trycka ner den här filmen.

Vad andra människor väljer att tända på är none of your business, det är ju lite granna som att klanka ner på homosexuella om man är hetero. Det är ju extremt främmande marker för en icke homo person men det gör det inte okej att klanka ner på? Vi människor lägger oss i andra människors åsikter, smaker och viljor för att det är så himla reko att tycka och tänka till om allt men om man istället väljer att se allt med an open mind och sluta lägga så mycket värdering i vad andra människor tycker om och inte tycker om så hade detta varit en extremt mycket trevligare värld. Sexuella läggningar är ju framför allt något som är svåra att kontrollera och som kan få människor att känna sig konstiga och ensamma och oftast vet man kanske inte ens varför man gillar att slicka på folks fötter, att vara en katt eller att bli upphängd upp och ner och piskad gul och blå.

Nu slutar vi säga att människor som vill dominera eller bli dominerade är konstiga och obehagliga bara att att samhället inte har accepterat att vi alla har olika viljor och åsikter. Nu kanske det låter som att jag försvarar mig själv här men det gör jag inte, jag har ingen som helst åsikt om själva fenomenet i sig men jag blir lack när jag läser sådana tråkiga recensioner om saker som människor gör med varandra med en underförstod överenskommelse. Förut fick man snacka skit om färgade och homosexuella, nu är det ett brott. Om vi bara slutade snacka skit om allt som andra människor gillar/är/ser ut osv. så skulle vi göra oss själva en stor tjänst. Eller har jag fel?


Gillar

Kommentarer

evelina.samuelsson
evelina.samuelsson,
Wow, detta är verkligen det bästa jag läst på länge i hela denna bloggvärlden!! Du kan verkligen sätta ord på detta, och detta inlägget borde uppmärksammas i all media, så sant!! Bara så tråkigt att alla människor inte tänker och resonerar såhär! Wow, vilket inlägg!! Jag är nästan helt mållös! Riktigt bra skrivet!! :D Är det okej att jag sprider ditt budskap och länken till detta blogginlägg till vänner och andra i min omkrets? :)
Johannagrahn
Johannagrahn,
Haha tack! :) ja självklart! :)nouw.com/johannagrahn
AnixNilsson
AnixNilsson,
Det där är vad jag förklarat för mina vänner som klankar ner på den 🙈 så jäkla bra skrivet 😄nouw.com/anixnilsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229