Matcha latté

Godmorgon måndag!

Kickstartar denna vecka med att prova det nya fenomenet matcha latté som finns att köpa på Waynes' coffee. Till det en enkel vego sallad från Espresso house som är supergod.

Matcha är ett japanskt te med 500 gånger mer antioxidanter än ett äpple och mätt i ORAC (som mäter ett livsmedels antioxidativa effekt) så ligger det på 1400 per gram matcha. Svenska blåbär har tex 93/gram och gojibär 253/gram. Matcha innehåller koffein men inte lika mycket som kaffe, däremot ska man bli lika pigg på en kopp matcha som en kopp kaffe och energikicken sägs även vara längre. Stjärnan Fredrik Eklund dricker själv flera koppar om dagen, kanske det som är sanningen till hans framgång? ;)

Jag tycker själv att den var väldigt god, den smakar lite bladigt naturligtvis men det känns fräscht och den är lite söt också, det trodde jag inte. Ska klicka hem eget matcha pulver och köra som en morgondrink och PWO, jag hatar allt som är artificiellt (proteinpulver, energidycker och dylikt, naturlig energi från näring och på sin topp koffein från kaffe ska det vara!)

Idag kickstartar jag även 16 veckor av hårdkörning, jag har delat upp det i två etapper med hjälp av SATS system och då ska det köras minst 4 pass i veckan, PT-timmar, minimalt med alkohol, massa grönt och naturliga livsmedel, massa sömn och jag ska även börja med yoga och hot mojo. Jag kollade SATS höstschema imorse och det ser så kul ut på mitt närmaste SATS. Ska även köra Barre för första gången i helgen, har någon av er provat det? Jag har kört liknande med konståkning på den så kallade markträningen när man körde en del balett och dylikt och det är så kul. Ska även vara hårdare med min vegetariska kost, nu äter jag för mycket fisk tycker jag. Efter vad som hände med min älskade kanin så är jag ännu känsligare för att äta djur, i mitt fall fisk, det får sparas till festliga tillfällen. 1 januari har jag varit vegetarian/pesceterian i 1 år nämligen, duktiga jag!

Om jag kör tillräckligt hårt (med hårt menar jag nyttigt och bra balans mellan hård träning och avslappning som yoga och dylikt) så borde jag vara i bra form till min födelsedag. Trots att jag fyller 25 år i år kommer jag INTE ha en fest, jag känner mig för gammal för det (ordet fest skriker typ... fjortis för mig haha), to be honest så hatar jag att festa, känner på mig att jag kommer känna att min födelsedag blev förstörd. Jag hatar alkohol i stora mängder, jag blir helt nervös och konstig av sådana saker. Tror det blir en tripp till ett fint hotell i en lugn stad med bara killen och god mat och spa. Och fika med släkten såklart.

Annars kommer denna höst bli hektisk, idag mejlade jag min bankman om ett möte för att fixa lånelöftet och sen är karusellen igång med sälja vår lägenhet och hitta ny. Hoppas allt är klart till årsskiftet så kan vi bara slappna av och unna oss en resa till värmen över nyår, det behöver man efter en flytt tycker jag. Och man slipper fira nyår (som jag hatar haha, min kille och jag har alltid ett helvete med sådana festhögtider för han vill vara med kompisar och jag vill vara med familjen och ta det lugnt) Och ni kanske undrar varför vi ska flytta? Haha, ingen speciell anledning egentligen, vi trivs inte i området längre och vill bo mer centralt. Simple as that.

Älskar verkligen hösten, för mig är det höst imorgon, den 1 september och då lämnar jag allt som varit detta år och börjar om på nytt. Därför känns det bra att all planering är klar till dess. Har till och med köpt klar allt så jag kan fixa håret höstfint ikväll, haha. Jag gör faktiskt allt med mitt hår själv, toppar, slingar, tonar och dylikt. Litar inte på frisörer, det blir ju aldrig som man vill ha det.

Nej, nu har jag predikat klart för idag. Nu taggar jag om för spinning ikväll och läsa ut min bok, mamma har fortsättningen (Avdelning 73) hemma hos sig som jag vill börja läsa pronto. Det bästa med hösten; Böcker!

Puss!

Gillar

Kommentarer

freschspirit
freschspirit,
Jag har hört talas om det teet. Tror jag såg att yoga girl brukar dricka det. Der ser inte så gott ut men kanske jag ska våga pröva nästa gång 😊houseofem.blogg.se
Johannagrahn
Johannagrahn,
Det ser förmodligen läskigare ut än vad det är, smakar som en grönare latte bara! Ta med soyamjölk istället för vanlig mjölk så blir det en lenare smak, jag gillade den plenty! 😊nouw.com/johannagrahn
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229