Lilla, lättkränkta Sverige

Det finns mycket som kan provocera en i mellanmjölkslandet Sverige men det finns en sak som börjar krypa mig in på skinnet och det är tabun att säga vissa saker för att de kan påverka folk. Vi kan bli kränkta, påverkade, ledsna, höga, låga och på grund av det ifrågasätter vi varför folk väljer att gå ut med viss information. Let’s face it, vi svenskar är så oerhört lättkränkta, tittar någon för länge på dig blir du typ kränkt, det finns liksom ingen hejd på det.

Jag såg en kommentar i Dashas blogg som frågade Dasha hur hon tänkte när hon öppet skriver ut att hon vill gå ner i vikt när hon ser relativt normalviktig ut och att de kan trigga andra normalviktiga att också vilja tappa vikt eller tycka mindre om sig själv. Typ ”Hur försvarar du ditt agerande?” Blev så fruktansvärt irriterad när jag läste den för jag hade inte ens tänkt tanken på att det finns ”en risk” med att gå ut med denna (tydligen) otroligt känsliga information. Ja, vi lever i en värld som är upp till bredden fylld av kroppshysteri men att en bloggare inte öppet ska få skriva att hen vill tappa fett/vikt är för mig lite too much.

Ni som hängt med sedan starten av min blogg typ… 2004/2005 vet att jag alltid skrivit mycket om mat, vikt och träning och använder än idag termer som thinspo men med en helt annan betydelse än vad alla pro ana sidor menade back in the days (alltså, kommer ni ihåg alla xanga-sidor man hängde på? Alla ni som var sjuka som mig alltså haha) och jag står för att jag tycker att smalt är finast och att kroppens storlek spelar roll för mig, jag hymlar inte med var jag själv står och hur jag själv vill se ut och det är helt okej. För att vad jag tycker är inte den standardiserade normen utan en enda persons åsikt. Jag struntar fullkomligt i om någon med samma kroppshydda som mig blir triggad av min diet och träning och själv börjar hetsa, det är inte mitt ansvar, det är den personens ansvar. Jag får tycka vad jag vill och tycker jag att thin is in då tycker jag det och kommer förmodligen leva efter det mottot. Jag tycker varken övervikt eller muskler är snyggt och jag står kvar vid att den taniga VS-kroppen är allra snyggast. Tycker du inte det så gör du inte det men jag kommer inte att undvika att skriva om det för att vara alla andra till lags och klappa eventuella ostabila psyken medhårs. Allt vi säger kan på ett eller annat sätt kränka eller påverka någon speciellt i vårat lilla, patetiska land där folk är totalt hjärntvättade, se bara på kommentarerna i Blondinbellas blogg? Jag tar nästan fram en skål med popcorn och läser dom för nöjes skull för att de är så hysteriska.

Istället för att eliminera saker som vi får visa, säga och göra så kan vi väl istället lägga den energin på att boosta våran befolkning så att de får lite skinn på näsan och själv kan bedöma om det är nöjda med sin kropp eller inte, om de vill gå ner i vikt eller inte, om det är fel att vara svart eller inte (såklart inte men tänker på allt som tas bort av "ras-skäl"). Vi är alla individer med olika åsikter, tänk och ideal och om vi fortsätter såhär kommer vi tillslut sitta i en värld där vi inte får vara annat än normalbleka, normalviktiga, ha åsikter som har blivit OK:ade av samhället och vara alldeles, alldeles värdelösa människor.

Vill jag se ut på ett visst sätt, tappa 15 kilo eller gå upp 25 kilo så får jag säga det högt för vi har alla ett eget ansvar att bearbeta informationen som vi stöter på. Om man som ung är väldigt sårbar så får föräldrarna ta ett ansvar och ta bort internet, telefoner och datorer, det är sådant som medföljer barnavlande. Kan vi bara släppa alla restriktioner och låta människors åsikter, ideal och mål vara? If you can't handle it gå då någon annanstans.

Thinspo below!

Gillar

Kommentarer

Marie K
Marie K,
Superbra skrivet!! Håller verkligen med!
charlottelinden
charlottelinden,
Håller med dig! FRUKTANSVÄRT störande att folk anser att man skall censurera sina egna tankar och åsikter som enskild person för att ta ansvar för hela folkmängdens syn på sin egen vikt. ZzzZz.nouw.com/charlottelinden
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229