Kom änglar

Jag vill bara skriva ett inlägg om en sak som ligger mig varmt om hjärtat. Och det är psykisk ohälsa. Ensamhet. Kärlek.

Jag vet att jag ofta har skrivit att jag inte ser framemot julen. Och det beror inte på att jag är en tråkig, dyster människa med en jobbig familj. Tvärtom. Min familj är kungarnas kung. Jag älskar min familj, de är bäst

Det som jag tycker är jobbigt är all ensamhet.

Åh så mitt hjärta blöder när jag tänker på alla människor som är ensamma idag. Eller barn vars föräldrar super sig fulla och förstör det barnsligt magiska.

Men mest de ensamma. Alla människor som inte har någon att fira julafton med. Som sitter ensamma ikväll. Eller som sitter ute i kylan utan tak på huvudet och mat på bordet. På fattiga människor. Jag är uppvuxen i ett väldigt välbärgat hem. Med designerväskor och kläder i alla paket. Med kärlek och överflöd av mat. Så nej. Jag vet inte hur det känns att vara fattig. Inte ens medelmåttig, jag är otroligt bortskämd.

Men jag vet hur ensamhet känns. Jag har levt så länge i livets mörka sidor att jag nästan blir tårögd när jag tänker på alla människor som finner denna högtid otroligt jobbig. Jag vill krama er alla och fira med er. För att jag bryr mig.

Därför hatar jag julen. Alla hjärtans dag. Osv. När man SKA ha någon att älska. Någon att vara med. Och alla inte har det.

När jag var liten grät jag mig till sömns varje dag jag sett en hemlös människa. Och planerade mitt härbärge jag ska öppna. En dag.

Jag ser och verkar förmodligen vara en otroligt ytlig, egoistisk tjej. Med förlänga naglar och fransar, pälsar, StureP, 5-stjärniga hotell och flådigt liv.

Men jag har en sådan instikt om livet som få vet om. Jag har ärr längs hela armarna som aldrig försvinner. Jag har minnen jag aldrig någonsin kommer kunna sudda ut. Mörka ställen jag besökt jag aldrig kommer kunna ångra. Jag har i så många år simmat i helvetet.

Jag vet vad det handlar om.

Därför sänder jag alla er som lider ikväll en tanke. En kram. En varm julig kram.

Det finns någon därute som vill fira jul med er. Ni har bara inte hittat denna än. Och det gör ingenting. För ni är inte mindre värda för det.

Ni är starka, fina, vackra individer.

God jul till er alla!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229