Grow hair, grow!

Just nu är jag besatt av att mitt hår och mina naglar ska växa sig långa och fina naturligt. Jag har researchat fram lite tips and do's and don'ts på hur man får längre och vackrare svall. (Gjorde

De finns vissa basic saker som får håret att bli svagt (=det bryts av innan det blir långt) eller hämmar tillväxten och det är problem med sköldkörteln, hormoniell obalans, undernäring (tex. vid hård träning, konstiga dieter), brist på nödvändiga vitaminer och proteiner i maten och stress. Viktigt att komma ihåg när man tex. sover dåligt, stressar mycket, äter dåligt är att det inte bara är vikten, påsarna under ögonen osv som påverkas utan det är ju hela kroppen och med det sagt även håret på huvudet.

För att se till att DU mår bra så att ditt hår kan växa (om kroppen inte mår bra eller får tillräckligt med näring så har den inget att avvara yttre saker som hår, hud, naglar då den använder allt den kan få för att dina organ ska fungera.

1. Inre balans. Se över din livsstil! Hur mycket alkohol konsumerar du, vad och när äter du, tränar du, stressar du, sover du, dricker du 2-3 liter vatten om dagen? Förändra det som behöver förändras annars är det ingen idé att försöka få ett vackrare yttre för din kropp kommer inte att samarbeta med dig.

2. Bra kost! Jätte JÄTTEviktigt när det kommer till ditt hår och dina naglar, det är ju härifrån din kropp ska få tillräckligt med näring så att den har lite över att förse din hårtillväxt med. Det är väldigt viktigt att äta regelbundet och gärna en stor frukost. Om kroppen har för lite energi under första delen av dagen så kommer den att spara på mycket av näringen när den väl får det för att den inte vet när det kommer mera. Detta leder till att det blir mindre /ingen näring till håret.

Nedan följer en lista med hårvänlig mat:

- Lax

- Valnötter

- Avocado

- Ostron

- Sötpotatis

- Ägg

-Linser och ärtor

- Grekisk yoghurt

- Blåbär

- Fågel

3. Stressa ner!

Om du är stressad, irriterad, oharmonisk så bildas ett ämne i kroppen som heter Kortisol. Kortisol i för stora doser kan bidra till hörförtunning och främst hos kvinner då den blockerar östrogen. Alltså, motionera, var ute i naturen, meditera, pussas, ja allt som gör dig harmonisk och kommer ner i varv.

4. Tvätta inte håret hela tiden. Vissa säger att man ska tvätta det typ en gång i veckan men om man tvättar det för sällan så blir hårsäckarna igentäppta och det gör att det håret som växer ut är av mindre bra kvalite. Att ha en ren och fräsch hårbotten (utan massa torrschampoo) är ju både ohygeniskt och absolut inte bra. 2-3 gånger i veckan är lagom. Se till att alltid ha en återfuktad hårbotten, är den torr är dina hårsäckar torra = Torrt hår som växer ut!

5. Sluta styla! Låt håret lufttorka, undvik hårspray med alkohol och måste du använda värmeverktyg så använd ett riktigt bra värmeskydd!

6. Boosta med tillskott! Jag har testat så sjukt mycket tillskott och den jag alltid går tillbaka till är Silicea kapslar eller gel. Den är grym och billigast köper ni den HÄR. Jag brukar även äta selen, B-vitamin och omega-3. Omega-3 är världens bästa tillskott, prioritera inte bort det, gynnar hela dig! Proteinpulver (naturligt, inget blaskigt slaskigt med massa tillsatser från gymgrossisten, satsa på sojaprotein, green protein och bönproteinpulver.)

7. Återfukta. Inpackning, olja, leave-in balsam osv. Jag använder inpackning varje gång jag tvättar håret! Och drick vatten. Drick drick drick DRICK!!

8. Toppa håret! Jag vet att vissa bloggare skriver att man aldrig ska klippa sitt hår om man vill ha långt hår. Idiotiskt! Håret slits och låter man det växa utan att någonsin toppa det samtidigt som man färgar det, stylar det osv. Ditt hår kommer att gå av. Punkt. Några millimeter en gång varannan eller var tredje månad är toppen.

9. Byt era toffsar till spiraler! Vanliga toffsar sliter långsamt ner håret så klicka hem ett gäng sådana HÄR och ni gör erat hår en stor tjänst.

That's about it, finns dock en hel drös med tips men jag vill inte ha en roman om hår på min blogg.

Här är lite inspo to get things going, hehe.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229